dissabte, 9 de maig del 2015

Jornada de nervis, emocions i xarxes socials pels equips de bàsquet vallesans

La jornada que comença aquesta tarda serà decisiva pel futur immediat dels equips vallesans de la Copa Catalunya i Primera Catalana de bàsquet. Com ja he explicat a l'article publicat a l'edició del divendres 8 de maig de 2015 del periòdic EL 9 NOU, la permanència automàtica del CB Granollers no depèn només de la seva victòria contra el Barberà sinó també de la derrota d'un tercer -l'Argentona, que juga a casa contra un equip descendit-, mentre que l'opció del CB Mollet de poder tornar a la Lliga EBA sí depèn només d'una victòria.
Però a Primera Catalana hi ha dos dels quatre equips vallesans que es juguen mantenir-se o perdre la categoria: el CB Cardedeu i el CB la Garriga. Dels dos equips, el Cardedeu és qui ho té menys complicat per mantenir-se; una victòria a la pista del Pineda li permetria evitar el descens directe i jugar les fases de permanència, això sí, amb el factor pista en contra -un possible tercer partit de desempat l'hauria de jugar lluny de Cardedeu-. Una derrota també li podria valdre per evitar el descens directe, sempre i quan el Garrotxa-Santjoanenc i el CB la Garriga no guanyessin els seus partits, perquè de fer-ho, el triple empat enviaria el Cardedeu a Segona Catalana. En aquest objectiu dels de David Planas, també hi juga en contra el fet de jugar fora de casa i que el seu rival, el Pineda, voldrà assegurar-se la permanència i evitar unes possibles fases de descens -si perdés i guanyés l'Arbúcies.
El CB la Garriga necessita guanyar i una carambola de resultats
El CB la Garriga en canvi, ho té força més complicat; la derrota l'enviaria directament a Segona Catalana mentre una victòria no necessàriament el salvaria del descens directe. L'equip de Rai Nualart necessita una victòria a la pista del Sant Narcís i que Palamós i Garrotxa-Santjoanenc -empatats a victòries- no guanyin. L'altra combinació que li permetria eludir el descens directe als garriguencs seria una victòria, combinada amb la del Garrotxa-Santjoanenc i una derrota del Cardedeu; en aquest cas, el triple empat seria el Cardedeu el perjudicat.
Els de Nualart no tindran fàcil aconseguir la carambola de resultats; jugaran fora de casa i el seu rival, el Sant Narcís, té una petita opció de jugar fases d'ascens amb una victòria. El rival del Palamós, el CB Quart, no s'hi juga res -faci el que faci jugarà fases de permanència- i el rival del Garrotxa-Santjoanenc, l'Escola Sant Gervasi-1 de Mollet, tampoc s'hi juga res -està fora de perill, guanyi o perdi.
Així doncs, les emocions estaran a flor de pell i els nervis segur que entraran en joc.
Esperem que tots tinguin molta sort i aconsegueixen els seus objectius!

El CB Granollers necessita guanyar i que l'Argentona perdi

Una victòria donarà al Recanvis Gaudí Mollet la fase d'ascens a EBA
L’última jornada a la Copa Catalunya decidirà si el CB Granollers manté la categoria o si ha de jugar la fase de permanència per aconseguir-ho, i si el Recanvis Gaudí CB Mollet juga les fases d’ascens a Lliga EBA o no. Les opcions per tots dos passen per guanyar els seus respectius partits tot i que, en el cas del Granollers, això no serà suficient.
L’equip de Francesc Jané està obligat a guanyar diumenge a la pista del Baricentro Barberà –segon classificat i que, guanyi o perdi, conservarà la posició– i esperar una derrota de l’Argentona, a casa, contra el Cerdanyola –cuer i ja descendit, faci el que faci–. Qualsevol altra combinació de resultats que impliqués triples empats amb Vic i Argentona, o amb Castellar i Argentona, perjudicaria els interessos granollerins. En el cas d’haver de jugar la fase de permanència –al millor de tres partits–, els de Jané tindran garantit el factor pista.
L’EBA, OBJECTIU LLAMINER PEL MOLLET
Si el Mollet guanya dissabte contra el One Ceset, s’haurà assegurat jugar la fase d’ascens per tornar a la Lliga EBA. Els d’Àlex Coma fins i tot podrien quedar tercers si, a part de guanyar, el Boet Mataró perdés contra el Platges de Mataró. Una derrota dels molletans donaria al One Ceset la fase d’ascens.

Fotografies: RAMON FERRANDIS