dissabte, 17 de març del 2018

Aprofitant l'avinentesa

La derrota del CF Vall d'en Bas contra un Olímpic la Garriga que no es dóna per vençut (1-4) donava a l'aleví A del CF Les Franqueses una nova oportunitat -l'equip ja en va tenir una al camp del Manlleu que va desaprofitar- d'atrapar els garrotxins al capdavant de la classificació. Aquest cop, contra un altre equip d'Osona, l'OAR Vic, l'equip d'en Diego no va fallar, amb una nova golejada per situar-se com a colíders.

En Diego dona les últimes instruccions abans de començar el partit (Fotografia: SUSANA SERRANO)
L'OAR va començar tancat al darrere però a la contra va provar de sorprendre en alguna ocasió. En Fassoun va haver de sortir a refusar el perill en una jugada en què en Jan s'escapava cara a porteria just abans que l'Ibra marqués el primer gol; en Bruga va centrar-la, l'Àlex no hi va arribar però l'Ibra sí. Després l'Ibra va estavellar un xut de falta a la tanca defensiva i l'Íker va provar un xut que va sortir fora, mentre en Fassoun va haver de refusar un xut de falta molt perillós. Va ser un ensurt que va donar pas al 2-0; l'Íker va recuperar una pilota, va conduir i va passar-la a l'Ibra. El seu xut el va refusar el porter Xavier però l'Àlex, molt atent, va marcar. En Fassoun va haver d'intervenir una altra vegada per evitar el gol osonenc i just abans d'acabar el quart l'Èric va rematar un córner al pal i el posterior xut de l'Ibra el va desviar en Xavier.

En Fassoun refusa amb els punys un xut de falta perillós de l'OAR (Fotografia: SUSANA SERRANO)
El joc, a diferència d'altres partits, era molt lent, amb el domini de pilota habitual però sense tanta fluïdesa. En Pau va tenir la primera del segon quart en un xut de falta que va anar a la tanca i l'Àlex ho va provar després d'una passada llarga d'en Miki, però el seu xut va anar al pal. En Xavier va refusar a córner la següent, a peus de l'Ibra i el pal va refusar una nova oportunitat de l'Ibra. Ell mateix va fabricar el tercer gol; es va escapar de tres defenses que el van rodejar, li va passar la pilota a l'Àlex i aquest, sol davant el porter, no va perdonar. Dos minuts abans del descans però, una pèrdua de pilota va acabar generant una jugada de perill de l'OAR, que en Miki va aconseguir refusar en primera instància, però que en Jan va aprofitar per marcar el 3-1.
EL PORTER DE L'OAR EVITA UNA GOLEJADA D'ESCÀNDOL
Després del descans els nanos d'en Diego van començar millor, amb més precisió a l'hora de tocar-la i fent anar més de corcoll a la defensa osonenca. En Xavier, que va evitar una golejada més àmplia, va treure una ocasió d'en Bruga. Del córner en va sortir una altra ocasió de l'Íker que va sortir fora per poc. Ell mateix va començar la jugada del 4-1; es va escapar per la banda, la va passar a l'Ibra i aquest va veure en Bruga tot sol davant el porter, a qui no va perdonar. Poc després l'Ibra, amb un xut de fora l'àrea, va fer el 5-1. L'únic xut a porteria de l'OAR en tot el tercer quart va ser un xut de falta que va sortir per damunt del travesser.

En Miki refusa just abans que l'OAR marqués el 3-1 (Fotografia: SUSANA SERRANO)
El control del partit era totalment dels nanos d'en Diego, que van aprofitar el darrer quart per arrodonir la golejada. L'Èric va fer una gran passada a l'espai i en Bruga va recollir el regal i va fer el 6-1. En Xavier, que ja n'havia evitat uns quants, va desviar a córner els intents de l'Àlex i en Bruga però no va poder evitar -tot i que la va tocar amb la punta dels dits- que l'Íker marqués el seu golet amb un xut de fora l'àrea. Un bon teva-meva entre l'Àlex i en Bruga va acabar en el 8-1 d'aquest últim i just després d'una falta en contra i un ràpid contraatac l'Ibra va fer el 9-1 definitiu.

L'equip, satisfet, agraeix el suport del públic després d'una victòria molt important (Fotografia: SUSANA SERRANO)
Aquest cop l'equip sí havia complert els pronòstics i havia pogut aprofitar l'ensopegada del Vall d'en Bas. La lluita continua...

Golejada per respondre a la pressió

L'àmplia victòria del CF Vall d'en Bas al camp del Llinars (1-10) posava pressió a un aleví A del CF Les Franqueses que necessitava guanyar un partit, a priori assequible, per no perdre pistonada respecte del líder i refermar la recuperació del bon joc demostrada al partit contra el Canovelles. Els nanos d'en Diego no van decebre, dominant i golejant per seguir el mà a mà amb l'equip de la Garrotxa.
L'equip va sortir al camp a per totes i de seguida va quedar ben clar quin color tindria el partit. Un xut d'en Bruga refusat per la defensa, un altre de l'Ibra desviat pel porter i un de l'Àlex una mica desviat van ser els avisos previs al primer gol, aconseguit per l'Ibra des del punt de penal. El mateix Ibra, un minut després, va fer el 0-2 amb un dels seus xuts creuats i potents. Sis minuts, dos gols i tres ocasions claríssimes de gol mentre en Fassoun era un espectador més -l'única intervenció seva en tot el primer quart va ser aturant un xut de falta indirecte de l'Eloi. El domini de la pilota i les ocasions es van mantenir i Bruga va aconseguir el 0-3 després que el porter li refusés un xut a l'Ibra.

El porter José desvia amb el puny una centrada des del córner del Seva (Fotografia: SUSANA SERRANO)
Al segon quart va seguir el domini absolut però, en aquest cas, va faltar fortuna o punteria. Un solitari xut desviat va ser el bagatge ofensiu d'un Seva que veia com una i altra vegada els nanos d'en Diego atacaven sense parar. Després d'un parell de bones internades per la banda de l'Ibra que no van acabar en gol per ben poc va arribar el 0-4; en Bruga va recuperar una pilota al mig del camp i va fer una gran jugada individual, desfent-se de tots els rivals, per marcar el seu segon gol. En José, des de mig camp, va estar a punt de marcar -el porter Oriol, estirant-se molt bé, va aconseguir evitar el gol-. En Pau, amb un xut de lluny, i el Bruga, amb un xut que va anar al pal, també haguessin pogut ampliar el marcador.
ENSURT D'INICI QUE QUEDA EN NO RES
Tot just tornar dels vestidors el Seva va fer el gol de l'honor, aprofitant un malentès entre la defensa i el porter de les Franqueses. Però va ser tan sols un ensurt perquè els nanos d'en Diego no van permetre que els verd-i-blancs donessin continuïtat a la remuntada. Bàsicament perquè el domini de la pilota va tornar a ser de les Franqueses i perquè de seguida l'Àlex es va encarregar de fer l'1 a 5. El bon treball defensiu va resoldre bé els intents d'aproximació del Seva i, just abans d'acabar el quart, l'Ibra de falta i el José després d'una gran jugada col·lectiva, van sentenciar el partit.

El José en el moment del xut d'un dels seus dos gols, els que van finiquitar el partit (Fotografia: SUSANA SERRANO)
Amb el partit decidit l'equip es va relaxar una miqueta i el Seva ho va aprofitar per intentar noves aproximacions que acabaven en un no res pel bon treball defensiu. Una bona jugada de tot l'equip, començada a la porteria, va acabar amb una passada d'en Bruga pel José que, pujant per la banda, va marcar el definitiu 1 a 8. Al final doncs, una golejada per respondre a una altra golejada i així poder dir: ei!, que estem aquí!