dijous, 4 de febrer del 2016

Molt d’esforç que queda sense premi

La brasilera Priscila Donato debuta amb el KH-7 marcant cinc gols

El KH-7 BM Granollers va anar a remolc durant tot el partit davant el Prosetecnisa Zuazo i l'esforç per aconseguir capgirar la dinàmica es va quedar en un no res (25-27) perquè l'equip de Barakaldo va saber jugar els últims minuts amb el marcador a favor. El Zuazo es va escapar amb un màxim avantatge de cinc gols a la primera part i de tres a la segona. José Luis Villanueva va fer debutar l'última incorporació de l'equip, la jugadora brasilera Priscila Donato –va jugar de lateral i d'extrem dret–, que va marcar cinc gols.
A banda del gol inicial i del 4-3 –en totes dues ocasions després de gols de Míriam Gonzàlez–, el KH-7 sempre va anar per darrere al marcador. El Prosetecnisa Zuazo va explotar molt el potencial d'Ainhoa Hernández al pivot i, als primers minuts, va sorprendre la defensa granollerina en més d'una ocasió amb circulacions a doble pivot d'Oihane Gil. Les jugadores de Villanueva van mantenir el partit igualat fins a l'empat a 4, però després van estar més de sis minuts sense marcar –en bona part per la bona defensa de l'equip basc i per les bones intervencions de Mercedes Castellanos sota els pals– i el Zuazo ho va aprofitar per escapar-se de cinc gols (4-9).

Judith Vizuete intenta llançar i rep un cop a la cara de Jessica Nogales (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
L'entrada de Carlota Rubio va revifar l'equip granollerí, i va donar un altre aire al joc exterior de les de Villanueva –tres gols pràcticament seguits–. Gràcies a això el KH-7 va retallar ràpidament les diferències i es va posar a un sol gol (9-10) i no va aconseguir empatar novament per culpa de les bones intervencions de Castellanos, que va arribar al descans amb nou aturades i permetent al seu equip marxar als vestidors amb un avantatge mínim (10-11).
ESTIRA-I-ARRONSA AL MARCADOR CONSTANT
El Zuazo va continuar trobant situacions de sis metres amb massa facilitat –quan no era Ainhoa eren Nogales o Oihane– i va saber sobreviure a les situacions d'inferioritat numèrica –més nombroses que en l'equip granollerí per la seva major agressivitat defensiva–, de manera que mai va cedir la iniciativa. El partit es va convertir en un autèntic estira-i-arronsa al marcador, però sempre amb el Zuazo per davant.
L'equip de Villanueva va recuperar-se ràpidament del gol inicial de Nogales (10-12) i va tornar la igualtat al marcador (13-13). En superioritat va tenir l'opció de posar-se per davant però no ho va aconseguir i, malgrat mantenir l'equilibri fins al 15-15, el Zuazo va tornar a escapar-se de tres gols (15-18) gràcies als gols d'Alexandra Gil (2) i Laura Steinbach. L'alemanya va saber aprofitar els espais que li creava Ainhoa per marcar alguns gols, des de la llarga distància, per desencallar alguns atacs del Zuazo quan més pressionaven les granollerines.
Vizu i Priscila van portar el pes golejador del KH-7 i va tornar a aparèixer Andrea de la Torre sota els pals però el Zuazo, com a molt, permetia l'empat. Villanueva va ordenar doble mixta de Sandra i Priscila sobre Steinbach i Nogales però l'esforç dels últims minuts no va tenir recompensa.

Publicat l'1 de febrer de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Granollers perd després de tres partits

El tir exterior li dóna un plus al CB Vic

El CB Granollers va veure tallada la seva progressió davant el CB Vic amb qui va perdre per 68 a 76. L'equip vigatà, amb l'exjugador granollerí Julià Garrote com a màxim exponent ofensiu –determinant als últims minuts– va trencar la ratxa de tres victòries seguides de l'equip entrenat per Manel Blanco, que ara suma vuit victòries per nou derrotes.
Als granollerins els va costar ficar-se dins del partit i van encaixar un parcial de 0-8 de sortida en un minut i mig. Arran del temps mort demanat per Blanco l'equip va reaccionar, i gràcies a un parcial d'11-0 va aconseguir capgirar el marcador i agafar el màxim avantatge del matx (21-15). Els granollerins no van saber tancar el quart i, entre el final del primer quart i l'inici del segon, el Vic va tornar a posar-se per davant i va arribar a un màxim avantatge de set punts (23-30) –que es va mantenir en arribar al descans (35-42)– després d'un triple de Marc Juanola.

Carles Homs rep una traveta en una jugada de contraatac granollerina (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
El Vic va tornar dels vestidors amb un triple de Joan Balanzó (35-45) però el Granollers va reaccionar ràpidament i va capgirar de nou el marcador (49-47) amb un parcial de 14-2 que no va tenir continuïtat; els errors propis van permetre al Vic arribar al final del tercer quart tal com l'havia començat –set punts amunt– i escapar-se novament de 10 punts (56-66). Els granollerins van fer un últim esforç, amb Moustapha Barro com a protagonista, però no n'hi va haver prou, i Garrote va sentenciar el matx des de la línia de tir lliure.