dimecres, 4 de desembre del 2019

La Penya Blanc-i-Blava cau davant un AEM molt eficaç

Les de Rubén Álvarez generen més ocasions, sobretot a la segona part
EL 9 NOU

L'AEM B va tenir més efectivitat de cara a porteria i va aconseguir endur-se la victòria del camp de la Penya Blanc-i-Blava de la Roca (1-2). Va ser un partit força equilibrat a la primera meitat i amb més domini de les roqueroles a la segona. Aquest domini va generar ocasions per haver, com a mínim, empatat el partit, però no van estar encertades.

Coral Fernández condueix una jugada d'atac perseguida per les visitants Marta Maench i Lorena Caballero (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
El partit va començar amb una certa apatia de les de Rubén Álvarez i amb les lleidatanes pressionant. En la primera ocasió de gol de què van disposar es van avançar al marcador, al minut 8. Poc després, en una jugada assajada a la sortida d'un córner, Cristina va fer el gol de l'empat, i la resta de primera meitat, fins a arribar al descans va ser de molta igualtat amb les roqueroles ja ficades del tot dins del partit.
La Roca va fer un pas endavant en la represa però de nou en la primera ocasió de gol l'AEM va marcar l'1 a 2. Les roqueroles ho van intentar fins al final però la defensa de l'AEM i la seva portera van evitar l'empat.

Les protagonistes

Publicat el 2 de desembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Caldes ensorra el mur del Lloret i ja és a la Copa del Rei

Els calderins obtenen la classificació a dues jornades pel final de la primera volta
EL 9 NOU

El Recam Làser CH Caldes va superar amb solvència el Lloret per posar-se a la butxaca la setena jornada seguida sense perdre i, sobretot, el bitllet per disputar la Copa del Rei, que tindrà lloc a La Corunya entre el 19 i el 22 de març. Quan falten dues jornades pel final de la primera volta, l'equip de Candami, cinquè, s'ha assegurat la presència entre els vuit primers.
El Caldes va saber gestionar amb intel·ligència el partit per trobar les esquerdes al mur que va plantar a la Torre Roja un Lloret que, malgrat ser cuer, arribava a la vila termal com el quart equip menys golejat de l'OK Lliga. L'equip arlequinat, intens i ordenat, va saber fer circular la pilota amb velocitat per obrir la tancada defensa dels visitants però sense donar lloc a les pèrdues que impulsessin els contraatacs del Lloret. Cristian, de rebuig, va donar tranquil·litat al Caldes amb el primer gol. Abans del descans, una allau de dianes va deixar assegurada la victòria: Álvaro i Roger Acsensi van definir molt bé davant el porter i Blanqué va establir el quart amb un tir des de la frontal. Tot i així, Plaza, en una contra, va marcar pel Lloret en l'últim minut del primer temps.

Rovira prepara un tir a porteria en una acció del partit. El 4 va tancar la golejada amb la seva diana (Fotografia: MERITXELL SOLER)
El gol va esperonar un Lloret que va prendre més riscos –va fer un pas endavant en la pressió i va ser més ofensiu–, i Plaza de nou va marcar el 4-2.
A pesar de la reacció, el Caldes, molt madur, va saber sufocar l'intent de remuntada amb la possessió de pilota i dos gols més: Roger Acsensi, amb un precís xut des de mitja pista i Rovira, culminant una transició a plaer, van tancar el partit per un enratxat equip arlequinat.