divendres, 24 de maig del 2019

Tot pendent de la tornada

El Lliçà fa un partit irregular en atac però perd per només dos punts
EL 9 NOU

En un partit força irregular, comparat amb els partits de la lliga regular, el CB Lliçà d'Amunt va perdre per només dos punts (66-64) el partit d'anada de la primera eliminatòria de la fase final de la Copa Catalunya, amb la qual cosa el pas a la següent eliminatòria quedarà pendent del partit de tornada, la setmana vinent a Lliçà.
L'equip de Romà Cutrina es va trobar amb un Maristes Ademar molt agressiu en defensa, que va provocar que no poguessin fer el seu joc habitual en atac. Al Lliçà li va mancar fluïdesa ofensiva i estabilitat en el seu joc d'atac, però els de Cutrina ho van compensar, a partir de la segona meitat, amb més rigor defensiu. Això va fer que l'equip de Badalona perdés l'encert ofensiu que havia presentat durant la primera part i, fins i tot, tenir alguna opció de victòria al final.

El jugador del Lliçà Vithor Henrique Juliatto -dorsal 32- i el del Maristes Ademar Pol Quintana -dorsal 18- en el moment de fer el salt inicial del partit
El primer quart va ser el millor del Lliçà pel que fa a anotació. Els de Cutrina van encistellar cinc llançaments triples –dos d'Espuña, un de Rusom, un de Bogunyà i un de Castro– i van dominar el marcador, i van arribar a un màxim avantatge de set punts (11-18 i 14-21), que va quedar reduït a tres a base de tirs lliures de l'Ademar.
Al segon quart els badalonins van mantenir l'encert ofensiu –al primer quart havien encistellat tres triples i en aquest en van aconseguir quatre– i l'agressivitat defensiva va frenar l'atac del Lliçà, que només van aconseguir 12 punts i van veure com arribaven al descans cinc punts per sota (38-33).
En tornar del descans el Lliçà va posar una marxa més en defensa i, amb dos triples seguits, es va posar a un sol punt (40-39). Es va posar al davant (44-49) però un triple de Carlos Sánchez va provocar l'empat a 49 i arribar al darrer quart amb un punt d'avantatge a favor dels badalonins. En aquest darrer quart el Maristes Ademar va arribar a tenir el seu màxim avantatge de tot el partit (65-58) però el Lliçà ho va revertir, es va posar a dos punts i va fallar un parell d'accions d'atac per poder empatar o fins i tot guanyar.


Publicat el 20 de maig de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

L’eficàcia de l’Ametlla li permet fer un pas de gegant per l’ascens a Tercera Catalana

EL 9 NOU

L'Ametlla va aconseguir una victòria molt important davant el Montesquiu, en el partit d'anada de l'eliminatòria d'ascens a Tercera Catalana.

Bryan Mendoza, un dels jugadors més destacats de l'equip, en una acció del partit (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
El conjunt local va tenir el domini de la pilota des d'un inici. Tot i això, va tenir dificultats per circular la pilota a causa de la forta pressió, que van exercir els visitants amb les línies avançades. Roca va avançar els locals al minut 23. Lluny de relaxar-se, l'Ametlla va seguir creant ocasions mitjançant Puig i Mendoza, els seus dos jugadors més actius. A la primera jugada de la represa, Borrell va augmentar l'avantatge amb el 2-0. El visitant Soler va retallar distàncies amb el 2-1,  gol important pel factor del camp contrari. Arnau Puig va segellar la victòria amb el 3-1 definitiu. Una victòria important que deixa l'Ametlla a un pas de l'ascens.


Publicat el 20 de maig de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

L’Esport Club acaba desè

José Solivelles fa debutar el xinès Han Chen en la victòria contra la Fundació Esportiva Grama
EL 9 NOU

L'Esport Club Granollers va tancar la temporada amb el que millor han sabut fer els de José Solivelles: guanyant a domicili. Els granollerins, amb gols de Víctor Díaz i Oriol Molins, es van imposar per 1 gol a 2 al camp de la Fundació Esportiva Grama, un equip que fa setmanes va perdre la categoria.
Aquesta victòria a domicili, doncs, referma la condició de segon millor equip fora de casa dels de Solivelles 11 victòries, 4 empats i 5 derrotes–, només superats per l'Hospitalet, que n'ha guanyat 12. Al final, l'equip granollerí ha acabat en la desena posició, amb 61 punts –16 victòries, 13 empats i 11 derrotes–, a dos punts del sisè classificat –l'Europa– i a 11 del seu immediat perseguidor, el Cerdanyola del Vallès.
El partit entre tots dos equips era totalment intranscendent pel que fa a la classificació, i això es va poder observar durant el partit, amb molta menys tensió que en un partit en què encara hi ha coses en joc. Tot i això, van ser els de José Solivelles els qui van dominar més i, de fet, això es va veure beneficiat pel gol matiner de Víctor Díaz, que va rematar de cap una centrada des de la cantonada de Pau Darbra. El gol no va servir per esperonar l'equip local, que va seguir a remolc d'un Esport Club que dominava més la pilota tot i tenir certs dubtes defensius en les arribades de la Grama que no va saber aprofitar.

Marc Pluvins, de l'EC Granollers, en una acció del partit disputat aquest diumenge a Santa Coloma de Gramenet (Fotografia: PEDRO GONZÁLEZ)
Amb aquest dibuix no semblava que pogués arribar l'empat, que va arribar en una gran jugada individual d'Isaac Padilla, que va aconseguir internar-se dins l'àrea granollerina i engaltar un fort xut a l'escaire al qual Sergio Fernández no va poder arribar. Després de l'empat, però, més domini granollerí i un parell de bones ocasions per avançar-se de nou al marcador, totes dues d'Oriol Molins, sense fortuna; en la primera, el seu xut va sortir desviat per poc, i en la segona, la seva rematada de cap va sortir fregant el travesser.
Amb l'empat es va arribar al descans, i tal com havia succeït a la primera, tot just començar la segona part l'Esport Club Granollers va tornar a marcar; Oriol Molins va recollir una bona assistència a l'espai de Pau Darbra i, aquest cop sí, el seu xut va anar al fons de la porteria. Els de Solivelles van continuar dominant i van saber gestionar bé el temps, tot i que la Grama va tenir dues ocasions per empatar, a peus de Padilla i de Lucas Álvarez.
En aquest partit Solivelles va fer debutar Han Chen –arribat durant el mercat d'hivern–, que va sortir en l'onze inicial.


Publicat el 20 de maig de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)