divendres, 24 de maig del 2019

Tot pendent de la tornada

El Lliçà fa un partit irregular en atac però perd per només dos punts
EL 9 NOU

En un partit força irregular, comparat amb els partits de la lliga regular, el CB Lliçà d'Amunt va perdre per només dos punts (66-64) el partit d'anada de la primera eliminatòria de la fase final de la Copa Catalunya, amb la qual cosa el pas a la següent eliminatòria quedarà pendent del partit de tornada, la setmana vinent a Lliçà.
L'equip de Romà Cutrina es va trobar amb un Maristes Ademar molt agressiu en defensa, que va provocar que no poguessin fer el seu joc habitual en atac. Al Lliçà li va mancar fluïdesa ofensiva i estabilitat en el seu joc d'atac, però els de Cutrina ho van compensar, a partir de la segona meitat, amb més rigor defensiu. Això va fer que l'equip de Badalona perdés l'encert ofensiu que havia presentat durant la primera part i, fins i tot, tenir alguna opció de victòria al final.

El jugador del Lliçà Vithor Henrique Juliatto -dorsal 32- i el del Maristes Ademar Pol Quintana -dorsal 18- en el moment de fer el salt inicial del partit
El primer quart va ser el millor del Lliçà pel que fa a anotació. Els de Cutrina van encistellar cinc llançaments triples –dos d'Espuña, un de Rusom, un de Bogunyà i un de Castro– i van dominar el marcador, i van arribar a un màxim avantatge de set punts (11-18 i 14-21), que va quedar reduït a tres a base de tirs lliures de l'Ademar.
Al segon quart els badalonins van mantenir l'encert ofensiu –al primer quart havien encistellat tres triples i en aquest en van aconseguir quatre– i l'agressivitat defensiva va frenar l'atac del Lliçà, que només van aconseguir 12 punts i van veure com arribaven al descans cinc punts per sota (38-33).
En tornar del descans el Lliçà va posar una marxa més en defensa i, amb dos triples seguits, es va posar a un sol punt (40-39). Es va posar al davant (44-49) però un triple de Carlos Sánchez va provocar l'empat a 49 i arribar al darrer quart amb un punt d'avantatge a favor dels badalonins. En aquest darrer quart el Maristes Ademar va arribar a tenir el seu màxim avantatge de tot el partit (65-58) però el Lliçà ho va revertir, es va posar a dos punts i va fallar un parell d'accions d'atac per poder empatar o fins i tot guanyar.

Publicat el 20 de maig de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)