dilluns, 15 de desembre del 2014

El Fraikin surt vençut i acaba apallissat

La bona feina feta durant tretze jornades, llançada per la borda en mitja hora. Així es podria definir el paper del Fraikin BM Granollers al derbi català de dimarts al Palau Blaugrana. La millor defensa de la Lliga Asobal –mitjana de 24,5 gols encaixats per partit– va semblar un colador i se’n va emportar cap a casa 43. La clau va radicar en la pèssima primera meitat de l’equip de Carlos Viver, apàtic en actitud, lent i inofensiu en atac i tovet, molt tovet, en defensa. Un caramel que va ser devorat per l’equip de Xavier Pascual en una primera meitat per oblidar. En tornar del descans els granollerins es van adonar que, per aquell camí, només podien acabar ridiculitzats i la millora va servir per acabar el partit de manera més digna.
Sorhaindo atura Jose Guilherme de Toledo (Fotogarfia: MIGUEL RUIZ, FCB)
Aquesta derrota, combinada amb la victòria del Naturhouse la Rioja –dimecres contra el Frigoríficos Morrazo Cangas (32-25)– fa que el Fraikin perdi el tercer lloc en benefici dels de Logronyo, a una jornada per arribar al final de la primera volta.
Els primers minuts de partit van ser simptomàtics; els tres primers atacs granollerins van acabar en no res, després de dues aturades de l’exporter del Fraikin Gonzalo Pérez de Vargas i una pèrdua de pilota, mentre Karabatic i Sarmiento posaven un ràpid 3-0 al marcador. Els de Viver, amb un atac molt lent i previsible, intentava connectar amb el pivot o la circulació dels extrems però la defensa blaugrana es va tancar bé, va impedir aquestes opcions i va obligar la primera línia a llançar, moltes vegades sense bones posicions.
PÉREZ DE VARGAS, UNA PARET 
El jove porter blaugrana va esdevenir un autèntic mur infranquejable –14 aturades a la primera meitat per un 59% d’encert– i, quan no hi arribava, els pals li donaven un cop de mà –els quatre xuts de Jordi Puig van topar amb la fusta–. En canvi, la primera aturada del Fraikin va arribar passat el primer quart d’hora de joc amb 11-4 al marcador. El Barça, a més, va penalitzar com sempre les pèrdues de pilota granollerines amb ràpids contraatacs i els de Viver van arribar al descans amb un decebedor 23 a 10.
RELAXAMENT D’UNS, MILLORA DELS ALTRES
Difícilment les coses podien anar a pitjor. Pejanovic, que va tornar a la porteria després d’haver començat el partit amb mal peu, va començar a aturar algun llançament ajudat per una defensa que sortia més a contactar i que es movia més, i en atac també es va trobar porteria amb més facilitat. Així, el Fraikin va estar guanyant bona part de la segona meitat per dos o tres gols de diferència, fins que la lesió de Valadâo –esquinç al turmell en una acció defensiva– va tornar a enfosquir el panorama; el Fraikin guanyava 10-13 el parcial de la segona meitat i el va acabar perdent per 20 a 18 amb Ariño i Rutenka com a protagonistes.

El post-partit:

Carlos Viver: “Aquesta no és la imatge real de l’equip”
Adrià Figueras (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Al final del partit la decepció era evident en el rostre d’un Carlos Viver desencaixat i decebut per la imatge oferta pel seu equip. “La d’avui no és la imatge real de l’equip, la que ens hem generat a base de feina durant el que portem de temporada” va assegurar. “No podem estar contents; a la primera part ens hem endut un sever correctiu propiciat per la manca d’intensitat de l’equip”, va reconèixer, per afegir que “al Blaugrana no es pot venir a fer especulacions. L’equip havia de sortir més dur, més concentrat, amb més intensitat i arriscant”.
Els jugadors també eren conscients del mal partit. “Hem llançat a les escombraries la feina de tres o quatre dies”, va afirmar el pivot Adrià Figueras, que aquesta temporada va arribar a Granollers procedent del club blaugrana. “Hem pecat de falta d’intensitat durant 15 o 20 minuts i aquests regals al Barça no se li poden concedir perquè et fan un estrip”, va dir.
Carlos Viver (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Viver va fer una reflexió: “Espero que haguem après la lliçó perquè dissabte tornem a tenir un partit molt important i hem de sortir amb un rol completament diferent. De fet, estic convençut que així serà”. Segons el tècnic del Fraikin, la imatge de la segona part “per bé que ells potser també han jugat una mica mirant el marcador” s’assembla més a la re“A la Supercopa els vam atacar bé la defensa 5-1 i els vam plantar cara”, va afirmar. “La idea és competir contra ells i contra qualsevol equip amb qui ens enfrontem, no com el que ha passat a la primera meitat”, va afegir. I Figueras va concloure: “Seguirem treballant perquè, si hi ha una altra oportunitat, sigui totalment diferent”.
al de l’equip.

Publicat el 12 de desembre de 2014 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Ed. Vallès Oriental)


El central Álvaro Ferrer, reforç de luxe del BM la Roca

Després d’haver fet la pretemporada amb el BM la Roca i de passar les tres últimes setmanes entrenant-se amb l’equip, el central granollerí Álvaro Ferrer va decidir aquesta setmana tornar a la competició al club roquerol amb el principal objectiu de recuperar la forma perduda després d’un període d’inactivitat a l’espera d’alguna proposta que ja li comença a rondar. L’exjugador del Fraikin BM Granollers, de l’Ademar León, de l’Atlético de Madrid, del Porto i del Hannover va debutar dissabte amb l’equip de Guillem Estapé amb una victòria davant un exequip de Lliga Asobal com l’Academia Octavio, on es va retrobar amb un altre excompany de Granollers: Antonio Corcera.
Al final del partit Ferrer va assegurar que començar guanyant era “la millor manera de debutar”. El central va admetre haver rebut ofertes de fora però creu que encara no està en plena forma: “Per motius laborals m’havia deixat anar una miqueta i necessitava posar el cos a punt. El BM la Roca em va obrir les portes a l’agost, m’han tractat molt bé i, per això, he decidit afegir-me a la competició, per tenir aquell plus de motivació a l’hora d’entrenar”, va explicar.
Álvaro Ferrer a la banqueta del BM la Roca (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Ferrer s’ha agafat el repte de jugar amb els roquerols, conscient de la diferència existent entre l’handbol professional al qual estava acostumat i aquest, “totalment amateur però igualment exigent. La il•lusió és màxima i de moment m’ho estic passant molt bé perquè el grup és molt jove i és molt amè entrenar amb ells”, va admetre. Espera poder aportar el seu granet de sorra pel que fa a experiència “a un grup que per joventut potser no en té tanta però que hi posa allò que s’hi ha de posar”, va afegir. “Intentaré aportar allò que estigui a les meves mans per ajudar l’equip a madurar el seu joc”, va concloure. El tècnic roquerol, Guillem Estapé, espera d’ell “que ens aporti en atac aquella experiència als moments decisius, quan el marcador està ajustat, i que ajudi a consolidar el nostre sistema defensiu”, va afirmar.

Publicat el 9 de desembre de 2014 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Grundsten, dubte pel derbi

Dimarts el Palau Blaugrana serà l’escenari, a partir de 2/4 de 9 del vespre, de la segona cita de la temporada del clàssic de l’handbol català i estatal: el derbi FC Barcelona-Fraikin BM Granollers. Amb el precedent de la derrota granollerina a la final de la Supercopa Asobal per 32 a 28 encara present, el primer derbi de la temporada a la Lliga Asobal arriba amb tots dos equips encapçalant la classificació; el Barça com a líder invicte i els de Carlos Viver com a segons classificats –posició que podrien perdre en cas de derrota– amb onze victòries, un empat i una derrota en tretze partits.
El gran potencial del Barça els situa com a favorits per la victòria, i més tenint en compte les baixes per lesió de Marc Garcia i Nicklas Grundsten a l’eix de la defensa granollerina. No obstant això, Viver espera “plantar-los cara i lluitar fins al final, que és una cosa que l’equip està demostrant que sap fer”, va afirmar després d’aconseguir la victòria divendres davant el Benidorm.
El Fraikin arribarà al derbi amb un dèficit de descans i amb lesions importants, però moralment al màxim. “L’equip està endollat mentalment però a les cames es comencen a notar els quilòmetres, els cops i la intensitat de tants partits de resultat ajustat”, va admetre el tècnic. La victòria europea de fa una setmana i les victòries a la lliga contra l’Osca i el Benidorm han recarregat la moral de l’equip després de l’ensopegada a Conca. En canvi el Barça de Xavi Pascual, líder indiscutible a la Lliga Asobal, arribarà al partit de dimarts després de la primera ensopegada important en competició europea –derrota contra l’Orlen Wisla Plock de l’extècnic del Fraikin Manolo Cadenas per 34 a 31–. Tot i això, Viver creu que serà molt difícil aconseguir la victòria. “El Barça ha tingut algun problema fora de casa però al Palau Blaugrana, fins que no es demostri el contrari, són invencibles”, va assegurar.
GRUNDSTEN APUNTA A PERDRE’S EL DERBI
La lesió que pateix Nicklas Grundsten des del partit contra l’Sporting Clube de Portugal, que el va obligar a perdre’s el partit de divendres, tot i no ser molt greu, sí que li impedirà jugar el derbi. “Potser podria forçar, però cal plantejar-se si cal”, va admetre Viver. Dimarts Salva Puig, un dels que el substituirà en tasques defensives, espera “plantar cara i gaudir del partit. Al Blaugrana sempre solem fer bons partits”, va afirmar.

Nicklas Grundsten, en la imatge en la final de la Copa Asobal de l'any passat, es pot perdre el derbi de dimarts per lesió
Publicat el 9 de desembre de 2014 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)