dijous, 15 de desembre del 2016

Carlos Viver serà l’entrenador de la Selecció catalana

Catalunya s'enfrontarà a Qatar al pavelló del carrer Girona
EL 9 NOU/Xavi Mas

La Federació Catalana d'Handbol va fer oficial aquesta setmana que el pavelló del carrer Girona serà la seu, els dies 21 i 22 de desembre, de la novena edició de la Copa de les Nacions d'handbol femení i del partit que enfrontarà a la Selecció catalana absoluta –que no jugava un partit oficial des de 2009 contra Egipte– amb la de Qatar. En aquest partit, que servirà per commemorar el 75è aniversari de la Federació Catalana, s'hi podrà veure per primera vegada Carlos Viver com a seleccionador català, mentre que a l'altra banqueta s'hi podrà veure un altre entrenador català: Valero Rivera.
Aquesta serà la primera vegada que es podrà veure un partit d'handbol al pavelló del carrer Girona –a banda dels partits que s'hi disputen des de fa tres anys per la Granollers Cup–, tradicionalment dedicat al bàsquet.

Carlos Viver dirigirà a la Selecció de Catalunya el proper 22 de desembre (Fotografia: TONI TORRILLAS)
"És una molt bona notícia que la Selecció de Catalunya torni a jugar un partit perquè feia anys que no jugava", va dir Viver després del partit de diumenge contra el Guadalajara. "És un premi pels jugadors que vinguin, que seran de diversos equips i de diverses lligues, i per mi serà un orgull ser-ne el seleccionador", va afegir. Tot i que la llista de convocats encara no s'ha fet oficial, Viver sí que va avançar que el cos tècnic estarà format per gent de Granollers o que ha passat o sortit de Granollers i que serà una selecció "bonica de veure i amb força nivell", va afirmar.

Publicat el 12 de desembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Fraikin recupera sensacions

L'equip granollerí doblega el Quabit Guadalajara a base de defensa i contraatac

Algú havia de pagar els plats trencats de la dura derrota de dimecres a la pista del Naturhouse la Rioja, i aquest va ser el Quabit Guadalajara. Diumenge, en l'últim partit de l'any al Palau d'Esports, els de Carlos Viver van recuperar les bones sensacions que feia alguns partits que havien perdut i van atropellar el Guadalajara de la mateixa manera que ho havien fet, jornades abans, contra el Fertiberia Puerto Sagunto: amb una defensa molt sòlida recolzada amb bones intervencions a la porteria, i amb un contraatac mortífer.
Amb aquestes armes els granollerins van deixar el partit vist per sentència en arribar al descans, al qual van arribar amb un clar avantatge de 10 gols (19-9). Una diferència que es va ampliar a mitjans de la segona meitat, fins a una màxima diferència de 13 gols (27-14) i que el Quabit va acabar maquillant amb el 34-24 definitiu. Una victòria que manté els granollerins al quart lloc amb 18 punts, un menys que els aconseguits la temporada passada al final de la primera volta, però que a diferència de la temporada passada, no els permetrà encara marxar de vacances perquè hauran de jugar, el proper cap de setmana, la Copa Asobal, a Lleó.
El partit va començar amb un intercanvi de gols que va afavorir el Quabit Guadalajara als primers minuts; José María Bozalongo va obrir el marcador amb un llançament exterior i després va ser Chema Márquez –germà del jugador del Fraikin Álex Márquez i que arribava a Granollers com a quart màxim golejador de la competició– qui li va prendre el relleu amb tres gols seguits. Després del 3 a 4 els jugadors del Fraikin van saber aturar aquesta primera línia del Guadalajara; les recuperacions defensives i les aturades de Pol Sastre –vuit aturades per un 47% d'encert a la primera part– van permetre sortir en ràpids contraatacs i els de Viver, amb un parcial de 7-0 (10-4), van començar a decantar la balança al seu favor.

Adrià Figueras cau acrobàticament a l'àrea després d'un llançament. El pivot va acabar el partit com a màxim golejador (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
El veterà Hombrados es va veure totalment superat per les arribades a la contra dels granollerins –set de vuit abans del descans–, amb un encertadíssim Adrià Figueras, màxim golejador del partit. El tècnic visitant, César Montes, es va veure obligat a demanar dos temps morts abans del descans –minuts 11 i 24– però no va aconseguir aturar la sagnia defensiva ni quan va canviar a una defensa 4-2 oberta, en què la primera línia granollerina va trobar de nou a Figueras perquè inflés el seu compte golejador.
Malgrat que la segona part va començar amb un parcial de 0-4, els jugadors del Fraikin van saber reaccionar i van tornar a ampliar l'avantatge fins a passar dels 10 gols (27-14, minut 42), exhibint un joc bonic i efectiu i amb un Mamadou Gassama que va aprofitar molt bé els minuts de què va disposar –set gols de set llançaments–. Als últims minuts del partit es va tornar a l'intercanvi de gols i això va permetre al Guadalajara retallar les diferències –amb algun contraatac– per deixar-les en els mateixos 10 gols que hi havia en arribar al descans.