dimecres, 22 de gener del 2020

Eliminatòria encarrilada

El KH-7 imposa la lògica superioritat de categoria a partir de la segona meitat
EL 9 NOU

El KH-7 BM Granollers va imposar la lògica superioritat de categoria –el Vino Doña Berenguela BM Bolaños juga al grup D de la Divisió d'Honor Plata– però no va aconseguir-ho fins després del pas pels vestidors, moment en què la intensitat defensiva de les de Robert Cuesta i les sortides al contraatac van fer un estrip a l'equip manxec. Al final, amb el 18-35, l'equip granollerí encarrila aquesta segona eliminatòria de Copa de la Reina –les de Cuesta estaven exemptes en la primera– que s'acabarà de decidir el 15 de febrer al Palau d'Esports de Granollers.
A finals d'octubre el Vino Doña Berenguela BM Bolaños havia eliminat en la primera eliminatòria el BM Morvedre –del grup C de Divisió d'Honor Plata– per un ajustadíssim 19-18 i el sorteig de la segona eliminatòria va ser benèvol amb el KH-7 –li podien haver tocat altres rivals seus de Divisió d'Honor–. Aquesta benevolència i la teòrica superioritat, però, s'havia de traslladar a la pista i, malgrat que a la primera el partit se'ls va fer feixuc, a la segona sí que van posar la directa per no haver de passar angúnies.
Amb el pavelló Macarena Aguilar ple a vessar, el Bolaños va sortir amb tota la força possible. Les aturades de Míriam Rodríguez i les errades granollerines en atac van permetre a l'equip manxec avançar-se al marcador amb un 2-0 al qual va respondre el KH-7 amb dos gols d'Elene Vázquez –el primer gol va arribar passat el minut 6– i Ona Vegué. De nou les aturades de Rodríguez van permetre al Bolaños agafar una distància de dos gols (4-2) que les va mantenir al davant gràcies a la dinàmica de gol i contragol posterior al primer temps mort demanat per Robert Cuesta al llindar del minut 12.

Kaba Gassama i Giulia Guarieiro intenten bloquejar un llançament de la jugadora del BM Bolaños Andrea Roda en una acció de la primera meitat (Fotografia: LANZA / J. JURADO)
Un penal transformat per Giulia Guarieiro va suposar el primer avantatge granollerí (8-9) passat el minut 21, una diferència que podien haver ampliat una mica, abans del descans, però que no van aconseguir per les aturades de Rodríguez, la jugadora més destacada del Bolaños –juntament amb la central Carolina Bono–, arribant al descans amb avantatge mínim (11-12).
SENSE PIETAT A LA REPRESA
Cuesta va donar entrada a Lora Sarandeva i Marta Mera –sota pals– en tornar del descans i la seva aportació va ser clau per començar a desequilibrar la balança. Sarandeva va trobar les teranyines de la porteria de Rodríguez primer, i de María Castro després, i va aconseguir encallar l'atac local amb la seva posició d'avançat amb la defensa 5-1.
Al minut 6 de la segona part el tècnic local, Juan Miguel Fernández, va haver d'aturar el partit amb el KH-7 guanyant de quatre gols (13-17) després d'un parcial de 2-5 que es va ampliar a 2-7 després de l'aturada. Sarandeva, Guarieiro i les sortides al contraatac després de recuperació defensiva o d'aturada de Mera van servir per acabar amb la resistència d'un Bolaños que lluita, com l'any passat, per pujar a la màxima categoria.
Amb l'eliminatòria encarrilada, el KH-7 ja es pot centrar en el proper partit de lliga, a la pista del Rocasa, el proper dissabte.


El post-partit
No ens podem conformar a passar l'eliminatòria. (Robert Cuesta)

Només un autèntic daltabaix podria fer que el KH-7 BM Granollers no fos present a la fase final de la Copa de la Reina que es jugarà a Alhaurín de la Torre (Màlaga). 17 gols de marge del partit d'anada, amb la tornada al Palau, fan que l'eliminatòria estigui pràcticament resolta, però Robert Cuesta, tècnic de l'equip, no en fa prou. "Estic content per la diferència de gols que hem aconseguit, però no ens podem conformar a passar l'eliminatòria", va explicar a aquest periòdic. "Al partit de tornada, al Palau, hem de donar el nostre màxim nivell per repetir victòria i classificar-nos de la millor manera possible", va afirmar.

Al partit de tornada, al Palau d'Esports, Cuesta vol repetir victòria (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Cuesta va explicar que al començament del partit a l'equip li va costar adaptar-se a la pista, que relliscava molt, i al ritme de partit del Bolaños. "A la primera part, encomanats del seu ritme de joc, vam cometre massa errors no forçats. Quan vam ajustar millor la defensa vam poder córrer i va ser quan ens vam sentir còmodes", va dir.

Publicat el 20 de gener de 2020 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Mollet B s’endú el derbi davant el Sant Gervasi

Els de Pau García, amb la victòria, se situen com a un dels sis colíders del grup
EL 9 NOU

El Recanvis Gaudí CB Mollet B va jugar bé les seves cartes i va aconseguir la victòria al derbi molletà davant el Sant Gervasi (83-97), una victòria que el situa com un dels sis colíders del grup –entre els quals també hi ha el Granollers i el Lliçà d'Amunt–, amb nou victòries i cinc derrotes.
El Sant Gervasi va començar amb força i molt d'encert en el tir exterior. Fins a cinc triples van aconseguir els de Jordi Grau als primers cinc minuts del partit, que els van permetre posar-se al davant al marcador malgrat que les diferències sempre van ser curtes. El Mollet B no es va posar nerviós i va anar eixugant aquestes distàncies fins a empatar amb un triple d'Adrián Nuez (23-23) i posar-se al davant al final del primer quart.

El jugador del Recanvis Gaudí CB Mollet B Jaume Solans, defensat per Xavi Caminal, del Sant Gervasi (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
El Mollet B, amb molta intensitat defensiva, es va escapar a l'inici del segon quart però el Sant Gervasi es va anar recuperant fins a arribar al descans amb un mínim desavantatge d'un punt (41-42).
Al tercer quart es va mantenir un cert equilibri i els avantatges van continuar curts i no va ser fins al darrer quart que els de Pau García van escapar-se definitivament al marcador. El Sant Gervasi es va carregar de faltes, sobretot en el joc interior, i el Mollet B va aprofitar aquesta feblesa i el cansament dels de Grau per ampliar les diferències fins als 14 punts finals.

Els protagonistes

Publicat el 20 de gener de 2020 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)