dimarts, 8 de desembre del 2015

El Fraikin perd el tercer lloc

L'equip paga car el mal inici de partit davant el Naturhouse i s'allunya de la Copa Asobal

El Fraikin BM Granollers va donar massa facilitats al començament del partit i el Naturhouse la Rioja no ho va desaprofitar. L’actual segon classificat, que en les nou temporades anteriors encara no havia aconseguit guanyar mai al Palau d’Esports –cinc victòries del Granollers i quatre empats– finalment ho va aconseguir i, de retruc, va consolidar la seva segona posició per darrere el Barça. La derrota per 24 a 29 li suposa al Fraikin perdre la tercera posició en benefici del Frigoríficos Morrazo, a dues jornades pel final de la primera volta, amb la qual cosa es complica la participació granollerina en la propera edició de la Copa Asobal, de la qual n’ha estat finalista les dues últimes temporades.
Els de Carlos Viver van concedir massa facilitats defensives, van cometre massa errades en atac i Bombóm Almeida tampoc va estar afortunat: va aturar el primer llançament del partit a Molina i cap més fins que Pol Sastre el va substituir –2-7 al marcador–. Dos jugades de contraatac i tres canonades seguides del més baixet del Naturhouse –el central Víctor Vigo– van posar molt coll amunt el partit pel Fraikin.

Ferran Solé va trobar moltes dificultats per poder llançar a porteria (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Viver va aturar el joc tot just al minut quatre i mig amb un 0-4 en contra, i passat el minut 21, veient que la cosa seguia sense rutllar, va esgotar un segon temps mort; va ser just després d’una greu errada en treure de centre i encaixar massa fàcilment el que seria el màxim avantatge de tot el partit (5-14). Després d’això, malgrat que el porter Kappelin no va baixar massa el seu nivell d’encert, el Fraikin va ser capaç de retallar la diferència a cinc gols i arribar al descans a sis (9-15).
L'intent de remuntada del Fraikin va arribar massa tard
Amb el marcador a favor, i ja ben aviat, l’equip de la Rioja es va dedicar a contemporitzar el joc, exasperant jugadors, tècnics i afició granollerines. I a la segona meitat no va canviar la dinàmica. Ferran Solé –amb molèsties a l’esquena des de fa algunes jornades– va acabar inèdit davant una defensa que el va obligar a llançar en situacions complicades i amb tot l’avantatge per un Kappelin que li tenia presa la mesura. El gol inicial de Valadao en la represa no va suposar la reacció que l’equip necessitava; precipitat en les accions d’atac els de Viver van tornar a veure com el Naturhouse els penalitzava escapant-se una altra vegada de nou gols (15-24).
El Fraikin acabava de fallar dos contraatacs seguits, el temps s’anava exhaurint i la diferència ja era insalvable. Però els granollerins no es van rendir. L’aportació dels joves Arnau Garcia i Marc Cañellas va encendre una petita flama d’esperança i l’afició va ajudar. Viver havia ordenat una defensa mixta –doble– i els de la Rioja van començar a fallar. En set minuts el conjunt que dirigeix Carlos Viver va passar del 15-24 a un més esperançador 22-25. El temps però, no jugava a favor i un penal fallat per Teixeira i una errada en atac van apagar de nou la flama.

El post-partit

El mal inici ha condicionat la resta del partit. (Carlos Viver)

Carlos Viver, entrenador del Fraikin BM Granollers, va admetre de seguida que havien estat inferiors al rival. “Hem de felicitar el Naturhouse perquè han estat superiors”, va començar dient. “L’inici ha condicionat la resta del partit, amb el 0-5 de sortida i perdent de vuit massa aviat”, va seguir. “Això, a partir d’un cert moment, t’obliga a remuntar i, el perill d’això, és que acabis intentant-ho més amb el cor que no pas amb el cap”, va afirmar. “Quan no estàs del tot fi, les presses et porten a la precipitació i a l’error i ells, que han estat molt ben posats, han explotat el contraatac cada vegada que han pogut”, va afegir.

Carlos Viver va subratllar l'esforç del seu equip (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Viver no va voler posar el cansament com excusa –l’equip va arribar de Noruega la matinada de dimarts– però sí va recalcar que l’equip fa temps que juga condicionat –lesions, baixes–. “Malgrat aquests condicionants, tothom està rendint al màxim. L’equip ha lluitat fins el final, provant totes les variants tàctiques possibles, i si el partit dura deu minuts més, s’hi haguessin deixat el fetge. És materialment impossible que aquest equip lluiti més del que ho està fent”, va concloure.

Publicat el 4 de desembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)