dimecres, 20 de gener del 2016

El Mollet veu com el Manresa li remunta el partit a la segona part

Xavi Mas

El Manresa es va endur els tres punts del camp del Mollet i va esvair la possibilitat que els de David Ortiz acabessin la primera volta com a campions d'hivern. El Mollet es va avançar amb un gol al minut 2 però el Manresa va capgirar el marcador a la segona i va mantenir el resultat jugant en superioritat per l'expulsió de Guti en la jugada del penal.

El molletà Iván Serrano comet falta sobre Kevin Sorbas (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Tot just començar el partit Sergio Flores es va estrenar com a golejador de l'equip –era el seu segon partit– en rematar de cap al segon pal una centrada de córner molt tancada de Juan Pérez. El Manresa va perdonar l'empat poc després i es va arribar al descans amb molt migcampisme i poques ocasions.
El Manresa va pressionar més a l'inici de la segona part i fruit d'això va arribar l'empat, obra de Bordas, amb un xut creuat. Minuts més tard Guti va tallar amb les mans un xut del Manresa; el molletà va ser expulsat i Soler va transformar el penal. El Mollet ho va provar tot per empatar però sense sort.

Els protagonistes

Publicat el 18 de gener de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Granollers posa punt final a un any dedicat al bàsquet

Els organitzadors traspassen el projecte amb la satisfacció dels deures complerts
Xavi Mas

La sala Francesc Tarafa va ser l'escenari de l'acte que va posar punt final al projecte Granollers, Ciutat del Bàsquet Català 2015, i on es va fer el traspàs de poders a Sant Fruitós de Bages, que en serà la seu el 2016.
L'acte va començar amb els agraïments preceptius; després es va passar un vídeo que repassava tots els actes portats a terme a Granollers. Acabat el vídeo es van fer els reconeixements a set personalitats destacades, per la seva vinculació al bàsquet i al club, i es va acabar l'acte amb el traspàs de poders a l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés. "Ens motiva molt agafar el relleu d'una capital de comarca com Granollers, que, a més, ha deixat el llistó molt alt", va dir.

Foto de família amb tots els homenatjats i els alcaldes de Sant Fruitós i Granollers (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Els parlaments de Joan Nadal –president del Club Bàsquet Granollers– i de Joan Fa –president de la Fundació del Bàsquet Català– van precedir els reconeixements a Lluís Valls –cofundador del Grup Esportiu Granollers (GEG) i un dels artífexs de la fusió amb el CB Granollers–, Josep Bach –per la seva gran dedicació a la formació– i als expresidents Antoni Novoa, Ramon Valls, Joan Garriga, Josep Capdevila i Xavier Valls.


NOSTÀLGIA: Després de molta feina i esforç, la ciutat va poder tornar a veure bàsquet d'alt nivell, amb les finals de les Lligues Catalanes LEB i ACB

"Volíem veure bon bàsquet i reviure èpoques passades portant la Lliga Catalana ACB, que ens va portar molta feina i esforç, i ho vam aconseguir. A més, volíem tornar a veure el pavelló ple i ho vam aconseguir, i amb bàsquet de formació. La nostra satisfacció és plena", va afirmar Nadal. "A més, volíem explicar què fem i com està el club, i també ho hem pogut fer", va seguir. Joan Fa va confirmar que tot el que Granollers s'havia proposat fer en l'inici del projecte ho havia complert. "Estic molt satisfet de la feina que han fet", va dir. "Aquest projecte busca que les ciutats apostin per fer activitats de tot tipus que donin a conèixer la història i l'actualitat del bàsquet i que la gent ho visqui", va explicar un Fa que va expressar un desig: "Tant de bo algun dia Granollers pugui tornar a gaudir del bàsquet ACB"
Per la seva banda, l'alcalde, Josep Mayoral, va destacar que "s'ha tornat a demostrar que Granollers és una ciutat que estima l'esport, i un dels esports que estructuren la ciutat és i ha estat el bàsquet", va dir.

Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages, rep el traspàs de poders (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)

Publicat el 18 de gener de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)