dilluns, 20 de febrer del 2017

El Fraikin també sap patir

L'equip de Carlos Viver remunta als últims minuts després d'un partit espès, sobretot en atac
Xavi Mas

El Fraikin BM Granollers no va tenir el partit més lluït davant el BM Benidorm –cuer de la lliga–, però va demostrar saber patir i tenir capacitat de reacció per acabar resolent al seu favor un partit d’espessor i grisor absolutes. Carlos Viver ja havia avisat, abans del partit, que el cuer vindria a Granollers a jugar-s’hi la vida i que no era tan mal equip com deia la classificació, i així va ser. A més, els alacantins arribaven al Palau amb un nou tècnic –provisional–, per la renúncia de Fernando Latorre; sigui per això, o no, el Benidorm va fer un partit molt intens, sobretot en defensa, que va posar molts problemes a l’atac granollerí. La reacció final dels de Viver i la pressió per la seva mala situació a la classificació va poder més que ells, que van acabar el partit abatuts.
L’intercanvi de gols inicial favorable al Fraikin –amb transicions molt ràpides del Benidorm a contragol–, es va torçar ràpidament a favor d’uns alacantins liderats pel seu darrer fitxatge, Guillermo Corzo, i per David Jiménez. Del 2-1 es va passar al 2-4 i, abans d’arribar al minut 14, a un preocupant 3-6, que va obligar Viver a demanar temps mort. Després de l’aturada, el Fraikin va aconseguir restablir l’equilibri –empats a 7 i a 8– però en cap cas va poder capgirar el marcador.
L’equip de Viver va desaprofitar una primera situació de superioritat amb 3-4 al marcador –empat a 0 en dos minuts– i, posteriorment, tampoc va saber aprofitar del tot una situació de doble superioritat amb el 8-10. El Benidorm, que va defensar amb una 6-0 però amb constants sortides a nou metres per tallar creuaments i trajectòries de passada, va sobreviure a defensar-se amb quatre homes i va arribar al descans per davant aprofitant una badada defensiva.

Álvaro Cabanas i Arnau Garcia feliciten Mamadou Gassama (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
La segona meitat va començar amb una aturada de Mile Mijuskovic –en alguns moments va ser clau pel seu equip– i un posterior parcial de 0-3 que va fer saltar totes les alarmes (11-15, min. 34). L’entrada de Vicente Álamo sota els pals tampoc va suposar el revulsiu que Viver buscava i el partit va seguir avançant amb un Fraikin en la corda fluixa.
ADRIÀ FIGUERAS LIDERA LA REMUNTADA
El partit s’anava apropant al final i el Fraikin es veia incapaç de redreçar el rumb, amb llançaments precipitats i errors clars de contraatac. L’equip alacantí es va posar amb quatre gols de renda (18-22, min. 48) i va tenir possessió per escapar-se de cinc gols però va cometre falta en atac. I aquí va arribar la reacció dels granollerins.
La segona exclusió d’Eloy González, un gol d’Adrià Figueras –no marcava des de l’1-0– i una aturada d’Álamo van ser l’inici d’un parcial de 6 a 1 en què el pivot va tenir especial rellevància –cinc dels sis gols van ser seus– i que va servir per capgirar el marcador (24-23). L’intercanvi de gols posterior es va trencar amb un error del pivot Esteban Salinas; el Fraikin es va posar amb dos gols de marge i després va saber trencar la defensa individual per tota la pista d’un Benidorm desesperat, que va veure com se li escapava un partit que havia tingut a les mans.

Els protagonistes

El post-partit

L'equip es deixa la pell a la pista partit rere partit. (Carlos Viver)

Carlos Viver (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Carlos Viver no havia enganyat ningú abans del partit i ho va recordar al final del matx. “Ja sabíem que seria complicat”, va començar dient. “El canvi d’entrenador no necessàriament ha de ser un revulsiu, però si coincideix que comences bé, i t’ho creus, et pot donar ales”, va afegir un Viver satisfet pel sacrifici del seu equip. “Al final nosaltres hi hem cregut i hem estat encertats en les últimes accions. Per això hem guanyat”, va dir. I va insistir en un discurs que no para de repetir. “Qualsevol equip de la lliga et pot crear problemes. La gent pensa que guanyar és fàcil però no és així. Ens costarà. A nosaltres, però també a l’Ademar o al Naturhouse. Als humans ens costarà guanyar partits d’aquí al final”, va advertir. “L’equip es deixa la pell a la pista partit rere partit. Anem quarts i estem jugant amb molts minuts per gent jove a la primera línia i crec que això no es valora prou”, va puntualitzar.
Del partit el tècnic va admetre que el seu equip no havia estat fi en atac. “Coneixíem el treball defensiu que han fet des de l’inici de la segona volta i, tot i això, ens han creat problemes. Ens ha faltat encert”, va dir.
De cara al partit de diumenge contra el Midtjylland, Viver va demanar més suport de l’afició. “No parlo només de quantitat. El públic pensa que només juguen els 16 convocats però ells també desenvolupen un paper molt important. Han de jugar el seu partit també. Els jugadors això ho noten i ho agraeixen”, va concloure.

Publicat el 17 de febrer de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)