dimarts, 7 de març del 2017

Petit pas enrere del Fraikin

L'equip granollerí domina bona part del partit però perd per la mínima contra el Porto
Xavi Mas (enviat especial)

El Fraikin BM Granollers va tornar amb les mans buides de Porto, i com ja va passar a Göppingen, amb la sensació que havia fet un bon partit que no havia servit per treure'n rèdit. Com al partit contra els alemanys, els de Carlos Viver van dominar tota la primera meitat i part de la segona, però quan el Porto va aconseguir capgirar el marcador l'intercanvi de gols va afavorir els portuguesos.
Jorge Silva va rebre un petit reconeixement del club on es va formar
La remuntada del Porto a la segona meitat va ser, en part, per errors de l'atac granollerí, però capítol a banda va merèixer l'actuació arbitral; la parella de germans Vitaku, que havia fet una bona actuació a la primera meitat, va canviar el criteri a la segona, sobretot a partir del 10-14 favorable als granollerins. Va ser a partir d'aquell moment que el Porto va començar a retallar la diferència, gairebé sempre en transicions molt ràpides –en atac estàtic poques vegades va poder superar la bona defensa granollerina– fins a posar-se al davant.
El Fraikin va començar el partit amb una bona defensa que ja va permetre, per exemple, recuperar la possessió als dos primers atacs del Porto. Vicente Álamo, que va començar també molt encertat, va aturar els primers tres llançaments dels portuguesos i els de Viver es van posar ràpidament amb un 1-4 passat el minut 5. Jorge Silva, que tornava al club on es va formar –va rebre un petit homenatge per part del Porto abans de començar el partit–, i Marc Cañellas van liderar l'atac d'un Fraikin que va aconseguir l'avantatge més ampli de tot el partit (2-7) tot just passat el quart d'hora de joc.
LA LESIÓ DE FIGUERAS, PRIMER ENTREBANC
L'entrenador del Porto, Ricardo Costa, ja havia canviat a tota la seva primera línia i, sense reacció, es va veure obligat a demanar temps mort. El Fraikin va mantenir la diferència durant uns minuts més, però amb la lesió de Figueras –li va caure un defensor del Porto damunt el genoll dret i ja no va poder tornar a jugar– i l'exclusió de Michal Kasal el Porto va aconseguir la primera reacció, que els va portar a l'empat a nou –amb l'extrem Antonio Areia com a protagonista amb els seus ràpids contraatacs–. Un gol d'Arnau Garcia va tallar la ratxa local i un parell de bones defenses van conduir al 9-11 amb el qual es va arribar al descans.

Mamadou Gassama i Marc Garcia intenten aturar el pivot del Porto Daymaro Salina (Fotografia: JOSÉ GAGEIRO-FC PORTO)
Al començament de la segona part el Fraikin es va tornar a escapar amb un parcial d'1 a 3 (10-14), però va ser en aquest moment que tot va canviar; la defensa del Porto es va anar endurint cada vegada més, els de Viver van començar a perdre pilotes en atac –algunes provocades per errors arbitrals– i el Porto ho va aprofitar per capgirar el marcador (15-14). Els contraatacs d'Areia i els llançaments exteriors de Leandro Semedo van permetre al Porto agafar una renda de tres gols (22-19) a sis minuts i mig per arribar al final i va anar alentint el joc cada vegada més. Les queixes granollerines pel joc dur del Porto i per l'alentiment desmesurat dels atacs van caure en un sac foradat. Un parell d'aturades de Pol Sastre, que va entrar als últims minuts, van permetre retallar distàncies però no n'hi va haver prou.

Una trentena d'aficionats acompanyen l'equip
Aprofitant la proximitat amb Granollers, una trentena d'aficionats del Fraikin BM Granollers –entre els quals el soci número u del club, Eduard Barbany– es van desplaçar fins a aquesta ciutat del nord de Portugal per donar suport a l'equip. Situats darrere d'una de les porteries, es van deixar sentir durant tot el partit i, malgrat la derrota, van ovacionar l'equip al final del partit, gest que l'equip va agrair.

Els aficionats granollerins desplaçats fins a Porto es van deixar sentir des de la seva arribada a O Dragâo Caixa (Fotografia: XAVI MAS)
Publicat el 6 de març de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)