dimecres, 6 d’abril del 2016

Un Esport Club erràtic punxa davant el Palamós

Els rivals directes del Granollers guanyen i li compliquen la classificació
Eduard Batlles

El Granollers tornava de les vacances de Setmana Santa amb l'objectiu de superar un rival directe per la salvació, el Palamós. Amb la moral reforçada després de la victòria davant el Masnou, els vallesans tenien una oportunitat d'or per allunyar-se del descens i no haver de patir fins al final –amb una victòria s'haurien col·locat a vuit punts del descens–. Amb la derrota per 1 gol a 4 i els resultats dels equips de baix, però, la situació és delicada. El conjunt de Victor Vera i Albert Garcia és a cinc punts del teòric descens que marca el Rubí. Però tenint en compte que l'Olot, de Segona B, està en zona de descens –i pressuposant que cap equip del grup cinquè de Tercera pugés–, el Granollers estaria a un punt de baixar.
En el partit d'aquest diumenge al municipal del carrer Girona, el Palamós va ser superior en els primers compassos. L'àrbitre va anul·lar encertadament un gol dels del Baix Empordà al minut 5. Només dos minuts després, Medina va aprofitar una centrada des de la banda dreta per fer el 0 a 1. El Granollers, amb Bauli molt participatiu, va tenir una ocasió al pal –que després va acabar amb gol ben anul·lat per fora de joc–. Minuts després, Bauli rematava al fons de la xarxa una centrada de Torres per fer l'empat.
Zamorano i Aitor Torres intenten robar la pilota al jugador del Palamós Aleix Feixas (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
A la segona, el Granollers va sortir millor i va tenir ocasions per avançar-se. Qui va aconseguir fer el gol va ser el Palamós amb un servei de banda que va pescar Barrera a dins l'àrea per fer el 1 a 2. A partir d'aquí, l'expulsió de Bellavista ho va marcar tot. El capità ja havia rebut una groga a la banqueta i en la primera falta que va fer va rebre la segona. El Palamós ho va aprofitar per fer l'1 a 3 en un contraatac, i Ivan, des de fora l'àrea, va tancar la golejada amb l'1 a 4.
La setmana que ve el Granollers visitarà el Júpiter i després s'enfrontarà al Santfeliuenc i al Morell, rivals directes per la salvació.

Publicat el 4 d'abril de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Victòria de prestigi

El KH-7 venç el tercer classificat i assoleix l'objectiu dels 16 punts i la permanència virtual

El KH-7 BM Granollers va aconseguir el que li faltava aquesta temporada: una victòria de prestigi davant un gran rival. Contra el Mecalia Atlético Guardés, tercer classificat, l'equip de José Luis Villanueva es va refer d'un mal inici –parcial 1-6 en set minuts– i arribava al descans amb empat a 15 i capgirava el marcador gràcies a una gran segona part. Les 15 aturades d'Andrea de la Torre –vuit a la segona part, quatre de les quals de contraatac– també van ser claus per frenar l'intent de reacció de l'equip gallec i assegurar una victòria que permet a l'equip assolir els 16 punts, objectiu marcat a principi de temporada.
El partit no va començar bé, amb un Atlético Guardés que jugava molt fàcil i aconseguia desbordar amb facilitat. De mica en mica, però, l'equip de Villanueva va anar equilibrant el matx i el marcador –parcial de 5-0 per empatar a 10– i va arribar a disposar de fins a tres opcions de posar-se per davant que no va aprofitar.

La banqueta, dempeus, celebra un dels gols de la segona meitat, decisiva en la victòria (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
A l'inici de la segona part, malgrat l'exclusió de Pris al primer minut, les granollerines van fer un parcial de 3-0 –Ayelen va aturar un penal– per posar-se per davant 18-15. Tot seguit, però, l'equip es va bloquejar en atac durant set minuts i l'Atlético Guardés va tornar a situar-se per davant amb un parcial de 0-4 (18-19). El KH-7 no es va rendir, va fer una defensa molt intensa recuperant possessions i Andrea va arribar on no va arribar la defensa. Un cop per davant al marcador les granollerines van agafar un marge que van saber mantenir fins al final.