dimarts, 8 de novembre del 2016

Primera victòria de la temporada del KH-7

L'equip de José Luis Villanueva domina i venç l'Esencia 27 Cleba León, rival directe

El KH-7 BM Granollers i l'Esencia 27 Cleba León eren els dos únics equips que encara no havien guanyat cap partit i que compartien la cua de la classificació. Això donava més transcendència a un partit en què les jugadores de José Luis Villanueva es volien treure la pressió del damunt, cosa que finalment van aconseguir en vèncer per 25 a 21 un equip que va dependre en excés de les individualitats de la veterana Raquel Caño i del llançament exterior de Marta Méndez.
Durant el partit hi va haver moltes imprecisions; l'equip de Lleó va aprofitar-ho als primers minuts per posar-se per davant però amb avantatges d'un o dos gols mentre Judith Vizuete portava el pes del joc ofensiu granollerí i mantenia el marcador equilibrat. Un gol de Lora Sarandeva va donar el primer avantatge a les de Villanueva (8-7) passat el primer quart d'hora de partit, i poc després, un parcial de 4-0 amb alguns bons gols de contraatac, va donar el màxim avantatge del partit (14-10) minuts abans d'arribar al descans amb 14-11.

La pivot del KH-7 Hatou Jabby es desfà de Camejo i Rodríguez per aconseguir una bona acció de llançament        (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Les granollerines van començar la segona meitat en inferioritat però van mantenir les distàncies, amb una gran actuació de Paulina Buforn –màxima golejadora del partit amb set gols–. Els gols de Caño van mantenir el Cleba León dins del partit fins l'empat a 18 –tots dos equips van estar més de cinc minuts sense marcar després del 18-17– però el KH-7 va impedir que capgiressin el marcador, es va tornar a posar per davant i de nou els gols de Buforn i les aturades d'Ayelen Rosalez als últims minuts van ser claus per assegurar la primera victòria de la temporada.

Publicat el 7 de novembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Kadetten s’endú el Trofeu Ciutat de Granollers

El campió de la lliga suïssa trenca una ratxa d'11 victòries seguides del BM Granollers

Onze edicions seguides portava el BM Granollers guanyant el seu torneig, el Trofeu Internacional Ciutat de Granollers –habitualment disputat durant la pretemporada però que enguany, amb els Jocs Olímpics, es va haver d'endarrerir en no trobar el club un rival per jugar-lo–, una ratxa que va trencar el Kadetten Schaffhausen, que va vèncer per 33 a 37 –l'últim equip a endur-se la victòria del Palau havia estat el BM Torrevella, la temporada 2004/2005.
El partit va servir perquè Carlos Viver provés diversitat de sistemes defensius i d'atac i també per veure el debut amb el primer equip de l'encara juvenil Ian Tarrafeta, actualment jugador del Primera Estatal, així com els interessants minuts del pivot Carles Asensio i del central Miquel FloresÁlvaro Ferrer era baixa per lesió i Jorge Silva, Vladan Loncar i Adrià Figueras estaven absents pels diferents compromisos de seleccions estatals en la fase de classificació per l'Europeu 2018.
El porter del Kadetten Schaffhausen, Aurel Bringolf, va començar aturant els dos primers llançaments granollerins i l'equip suís es va posar ràpidament amb un 0-2 a favor però la primera part va ser força equilibrada, amb alternances al marcador i joc ràpid –després d'encaixar gol, el Kadetten va sorprendre en més d'una ocasió la defensa granollerina amb atacs ràpids aprofitant els canvis atac-defensa del Fraikin–. L'alçada de la primera línia suïssa intimidava i això els va permetre jugar també amb el pivot Johan Koch –màxim golejador del partit amb 11 gols–, a qui els granollerins no van saber aturar. Malgrat tot, el Fraikin va anar equilibrant el marcador fins a donar-li la volta (8-7) i arribant a un màxim avantatge de dos gols.

El jove pivot Carles Asensio passa entremig de Sergio Muggli i Kristian Bliznac en una espectacular acció de llançament (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
La primera meitat va acabar amb un avantatge de dos gols pel Fraikin (18-16), amb detalls de qualitat de Miquel Flores i Carles Asensio i amb un Michal Kasal que va començar a demostrar la qualitat i la potència que tothom espera del seu llançament exterior. Però tot just començar la segona meitat el Kadetten va fer un parcial de 0-4, amb una bona direcció de joc de Pendic i un atac molt polivalent, liderat per l'extrem Nik Tominec –vuit gols, cinc a la segona part– i el pivot Koch –cinc més.
Dos gols consecutius de Kasal van portar a l'últim empat del partit (20-20); després el Kadetten es va posar per davant, amb marges d'entre un i tres gols, i Viver ho intentava redreçar amb diversos canvis defensius que no van acabar de sortir bé –defenses 4-2, 5-1 i una individual per tota la pista als últims minuts–. A la segona part Viver va fer debutar el jove Tarrafeta, que va demostrar el seu gran talent.

El post-partit
La defensa 6-0 ens ha costat molt. (Carlos Viver)
El tècnic destaca la maduresa dels joves Tarrafeta i Asensio

Al final del partit l'entrenador del Fraikin BM Granollers, Carlos Viver, tenia clar que el desencadenant de la derrota havia estat la defensa. "La 6-0 ens ha costat molt", va afirmar. Per aquest motiu a la segona meitat el tècnic granollerí va plantejar diverses variants, com una 4-2 al principi, que no va sortir gaire bé, i una 5-1 després, per acabar el partit amb una defensa individual per tota la pista. "La defensa 4-2 potser ha estat el que pitjor ens ha sortit. En canvi, amb la 5-1 els hem provocat problemes i amb la individual final hem aconseguit recuperar algunes pilotes tot i que no les hem sabut materialitzar", va afegir.

Carlos Viver (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
La fluïdesa ofensiva amb la que el Kadetten aconseguia anotar no la va saber aturar un Fraikin que va patir en excés el bon treball amb el pivot Johan Koch. "Hem anat a un intercanvi de gols en què és molt complicat guanyar i a Koch l'hem intentat aturar de totes les maneres però no ens n'hem sortit", va reconèixer. Viver, en canvi, estava força satisfet pel joc ofensiu del seu equip i va destacar la bona actuació de Michal Kasal.
Viver també va destacar la bona actuació dels joves Ian Tarrafeta i Carles Asensio. "Han fet molt bon partit, aportant minuts i demostrant la gran maduresa que tenen malgrat la seva joventut", va dir.

El Fraikin afronta el partit de dimecres contra el Puerto Sagunto com una final

Sense gaire temps per descansar, dimecres els granollerins rebran al Palau d'Esports al Fertiberia Puerto Sagunto, contra qui intentaran trencar la ratxa de dues derrotes consecutives. "Per nosaltres serà una final, com tots els partits que hem jugat fins ara", va afirmar l'entrenador del Fraikin. "Nosaltres tenim un potencial molt semblant a molts altres equips i m'agradaria que la gent fos conscient que guanyar, per nosaltres, no és fàcil", va dir. El Puerto Sagunto, on juga l'exjugador del Fraikin Zeba Pacheco, és el cinquè classificat, just darrere els granollerins, a un sol punt. "No cal que digui que serà un partit complicat. Han puntuat contra rivals molt perillosos", va explicar sobre un rival de dimecres del qual en destaca el pivot, la solidesa defensiva i la porteria. "Alexandro Pozzer està fent una gran temporada, Zeba els dóna molt criteri en el joc, tenen una defensa molt sòlida i Bruixola està aturant molt", va concloure Viver.