dimecres, 13 d’abril del 2016

Clara Maspons salva els mobles per un Granollers irregular (46-40)

Xavi Mas

Vuit punts pràcticament consecutius de Clara Maspons als últims cinc minuts de partit van permetre al CB Granollers sumar una nova victòria (46-40) i continuar encapçalant el grup de la fase de permanència. Amb l'objectiu de la salvació complert, les jugadores de Josep Miquel Bossacoma van jugar excessivament relaxades, van cometre molts errors en atac i això, en l'últim quart, va estar a punt de costar-los un ensurt. Les granollerines van dominar el marcador durant tot el partit però el Zamar 2000-Ploms la Salle Reus, que s'hi juga la permanència, sense fer res extraordinari, va capgirar el resultat amb tres triples pràcticament seguits (36-37). Una recuperació i cistella fàcil de Maspons va ser l'inici del parcial de 6-0 (42-37) que va assegurar la victòria.

Les protagonistes

Publicat l'11 d'abril de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Els tirs lliures, la creu del Granollers

Els de Blanco en fallen 11 als últims minuts
Xavi Mas

El CB Granollers va dominar bona part del partit i va tenir la victòria a tocar, contra el CB Cerdanyola, però la precipitació, els errors des de la línia de tir lliure –6 convertits de 17 llançats entre l'últim quart i la pròrroga– i la permissivitat arbitral en l'últim tram del matx van permetre al Cerdanyola endur-se la victòria per 68 a 71. Els de Manel Blanco, que tenen la permanència a tocar, s'hauran d'esperar alguna jornada més per rubricar-la –una victòria la propera setmana a la pista de l'Alpicat els la podria donar.

Pol Cervantes lluita una pilota amb Marc Jané del Cerdanyola (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Als primers minuts als de Blanco els va costar entrar en un partit que van començar a dominar a partir del minut cinc, gràcies a un parcial de 7-0 –del 2-5 al 9-5–. Un triple de David Garcia i dos tirs lliures de Nadal van obrir la primera gran escletxa (18-11), diferència que el Cerdanyola va reduir a dos punts a l'inici del segon quart (20-18) –dos triples fallats i dues pèrdues per part dels granollerins.
Un altre parcial de 7-0 va donar al Granollers el màxim avantatge de la primera meitat (27-18) però el Cerdanyola va sobreviure i va reduir-ho a cinc en arribar al descans. Va ser al tercer quart quan els de Blanco van arribar al màxim avantatge de tot el partit (46-35) però el Cerdanyola va augmentar el to defensiu fins al límit –permès pels àrbitres– i de mica en mica van anar retallant distàncies fins a posar-se per davant. Carles Homs va forçar la pròrroga amb dos tirs lliures (64-64) però allà els errors des de la línia de tir lliure –2 convertits de 8 llançats– van ser claus.