dimecres, 27 d’abril del 2016

El Granollers, salvat malgrat la derrota

El líder escombra els granollerins de la pista

La derrota del Círcol Cotonifici Badalona a la pista del Mataró Parc Boet va deixar en anècdota la dolorosa derrota del CB Granollers, a casa, contra el líder UB Sant Adrià. Els de Manel Blanco, malgrat la derrota, van segellar la permanència matemàtica a la categoria dues jornades abans del final, sense els patiments de la temporada passada.
La derrota contra el líder, però, va ser de les que treuen els colors, sobretot pel paper dels granollerins a la segona meitat, que es van veure completament desbordats per un equip que els va fer anar com titelles. Els de Blanco es van anar desinflant a mesura que passaven els minuts i van encaixar la derrota més àmplia de la temporada, 67 a 102.

Moustapha Barro intenta imposar la seva alçada sota cistella (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Els granollerins van saber buscar la superioritat de Barro sota els taulers durant el primer quart i, malgrat que el Sant Adrià ja va demostrar la seva perillositat des de més enllà dels 6,75, van arribar al final del primer quart per davant (23-20) i van mantenir el partit anivellat fins a dos minuts del descans, quan els àrbitres van xiular una tècnica a la banqueta; del 36-37 es va passar al 36-41 –tir lliure de la tècnica més triple en la possessió posterior– i el Sant Adrià va arribar al descans per davant (40-48).
En la represa el Granollers va desaparèixer de la pista i el Sant Adrià ho va aprofitar per escapar-se en un tres i no res a base de triples –vuit– i joc ràpid al qual els granollerins arribaven sempre tard.

Publicat el 25 d'abril de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

La permanència haurà d’esperar una mica més

El KH-7 paga car un parcial de 0-7

El KH-7 BM Granollers encara s'haurà d'esperar una mica més per assegurar la permanència; l'equip de José Luis Villanueva va perdre al Palau d'Esports contra un Carobels Cleba León molt físic que va treure de polleguera les jugadores granollerines. Deu minuts sense marcar, a principis de la segona meitat, van permetre al León escapar-se al marcador i quan les granollerines van intentar reaccionar, la duresa física del rival i la permissivitat arbitral ho van impedir.
Les granollerines van començar dominant (3-1) però algunes errades van permetre al León capgirar el marcador, sobretot gràcies a la seva màxima golejadora, Raquel Caño, i a les intervencions d'Ana Belén Palomino. La portera va aturar un penal a Vizu i un contraatac a Míriam amb empat a 11, a les acaballes de la primera part.

Hatou Jabby supera la defensa d'África Rodríguez i es disposa a llançar (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
En la represa el León va començar en superioritat per una exclusió a Villanueva durant el descans –per protestar– i es va escapar de tres gols (11-14). Les granollerines van empatar a 14 però després van estar deu minuts sense marcar i van encaixar un parcial de 0-7 (14-21) que va ser definitiu. L'equip ho va provar, a vegades amb massa precipitació, i es va apropar fins a tres gols amb bones aturades d'Ayelen. Els àrbitres van contribuir a frenar la reacció consentint la duresa i el joc lent del León i van expulsar Villanueva, al final, per noves protestes.