dimarts, 22 de desembre del 2015

Derrota al fortí del líder

En els millors moments del Granollers, una errada de Font propicia el segon gol del Prat
Eduard Batlles

L'Esport Club Granollers va caure dissabte a casa del líder de la categoria per 2 gols a 0. El Prat va ser superior en els primers compassos del partit i en la primera jugada que va tenir va fer el primer gol, obra d'Ignacio. El Granollers va recuperar la iniciativa en els últims minuts de la primera meitat i sobretot durant bona part de la segona, però una passada defectuosa de Font la va aprofitar Jordi per fer el 2 a 0. El gran desplegament físic per aturar la potència del rival va ser una llosa difícil de superar pel Granollers, i Didi i Zamorano van haver de ser substituïts per molèsties físiques, cosa que va restar possibilitats per revolucionar el partit amb els canvis.
El matx va començar amb més intensitat de la que és habitual, i en els primers tres minuts es va passar d'un possible gol de Granollers a xut de Ricky, al primer gol del Prat. Rovira va veure la desmarcada de Nacho del Moral, que va guanyar-li l'esquena a Valls per fer una centrada que va rematar Ignacio que va arribar en velocitat al segon pal. Després del gol, el Prat va tenir moments de domini, però els vallesans no van precipitar-se i van saber aguantar en defensa. L'empat va estar molt a prop després d'una gran jugada de Bauli –titular aquest dissabte en detriment de Cano–, que va centrar la pilota cap a Didi, que tot sol va enviar el xut a fora. Font, arribant des de l'esquerra, també va tenir una molt bona ocasió que va marxar fora.
Ricky es llança en planxa per tallar una jugada d'atac del Prat (Fotografia: JOAN MANUEL RAMOS/L'ESPORTIU)
A la segona, el Granollers va començar tenint el domini de la possessió i combinant entre línies amb Roger Martínez, Ricky i Hector. En el minut 60, l'àrbitre no va xiular penal en una caiguda de Roger Martínez dins l'àrea molt protestada per la banqueta vallesana. El Granollers no va desistir, però quan semblava que l'empat estava més a prop, Font va fer una passada molt tova que Jordi va interceptar i amb un xut ras des de fora l'àrea va superar a Ortega per fer el 2 a 0. El cop anímic va costar de superar i Elhadji podria haver fet el 3 a 0 amb un xut que es va estavellar al travesser
"És un resultat agredolç, però marxem molt orgullosos del treball que hem fet i que fem cada setmana", va explicar un dels tècnics Víctor Vera després del partit. La derrota deixa el Granollers en quarta posició, empatat a 29 punts amb el Gavà. El proper partit serà el dia 3 de gener a casa contra l'Europa.

Els protagonistes

Publicat el 21 de desembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El CB Mollet tanca l’any com a líder

Els de Coma encarrilen el partit al tercer quart
Xavi Mas

El Recanvis Gaudí CB Mollet va tancar l'any 2015 com a líder en solitari del grup C després de vèncer (69-59), en un partit irregular, l'únic equip que encara no ha guanyat cap partit: el Menorca Talaiòtica CCE Sant Lluís. Els d'Àlex Coma, després de 12 jornades, encapçalen la classificació amb 11 victòries i una sola derrota, amb dues victòries de marge respecte al segon classificat, el CB Quart, i quatre sobre el tercer classificat, el CB Cornellà –té un partit pendent davant els menorquins.
El partit contra el cuer podia semblar propici per prendre-se'l amb un cert relaxament i, de fet, va començar molt fred; no va ser fins als últims minuts del primer quart que el Mollet va agafar un petit marge –gràcies a un parell de recuperacions de pilota– que els va permetre acabar el període amb vuit punts de marge. Als primers minuts del segon quart van aconseguir ampliar l'avantatge fins els 10 gols (30-20), moment en què un seguit d'errades en atac van permetre al Menorca apropar-se a només dos punts (30-28) amb un parcial de 0-8. Els de Coma van trencar aquest parcial amb una jugada individual del base Jonatan Seidi i, amb un triple de Marc Torres, van aconseguir mantenir els vuit punts de marge en arribar al descans.

Sergio Muñoz intenta tallar una passada del molletà Gerard Bas (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Va ser després que el Menorca es va fondre; va cometre moltes errades en atac –mala selecció de tir i pèrdues de pilota– i el Mollet no ho va desaprofitar i va fer un joc ràpid que li va permetre trencar el partit abans de començar el darrer quart. Els molletans van arribar a guanyar de 19 punts (62-43) però es van relaxar abans d'hora i els menorquins es van posar a set punts (66-59), abans que un triple de Dani Tejada matés el partit.

Els protagonistes

Publicat el 21 de desembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Mollet empata contra el líder i cau al cinquè lloc

Xavi Mas

El Mollet va empatar a 0 contra el líder Horta i va baixar fins la cinquena posició– malgrat que es manté a un punt de l'Horta–. El partit va ser intens però cap dels dos equips va estar encertat de cara a porteria.

Un jugador del Mollet intenta tallar una passada del jugador de l'Horta Mur (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
La primera part va ser, majoritàriament, dominada per l'Horta, que va tenir un parell d'ocasions clares als primers tres minuts i que va tenir la més clara al temps afegit –Quique– però que Pol va refusar. Just abans l'àrbitre havia expulsat el local Suli i el visitant Genís per una doble agressió.
A la segona el Mollet va començar creant perill però es va anar desinflant i l'Horta, arribant per la banda esquerra, va generar perill que no va saber resoldre.

Els protagonistes

Publicat el 21 de desembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)