dissabte, 29 d’abril del 2017

Radouane Nour i Raquel Parrado guanyen la 24a Mitja de Montornès

Els atletes del CA Montornès tornen a destacar en una edició amb menys nombre de participants

Els atletes del CA La Sansi Radouane Nour i Raquel Parrado van ser els vencedors de la 24a edició de la Mitja Marató de Montornès, una edició que ha experimentat una sensible davallada en la participació. Els atletes del Club Atletisme Montornès van tornar a tenir un paper força destacat en la prova; Elías Resina va pujar al podi absolut en acabar segon darrere Nour, la mateixa posició que va aconseguir en la categoria femenina Clara Angélica Esparza. El segon lloc de Resina, sumat al vuitè lloc d'Óscar López i al desè d'Héctor González, va permetre al club local imposar-se en la categoria d'equips, mentre que en la categoria femenina el club local va acabar segon, gràcies al segon lloc d'Esparza, al novè de Silvia Cedillo i al desè de María Gil. A més, Mouad Mbarki va ser el vencedor de la cursa dels sis quilòmetres.

L'atleta del CA La Sansi Radouane Nour, en el moment de creuar la línia d'arribada com a vencedor (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Tot i ser una cursa més lenta que en anteriors edicions, el que sí que es va decidir amb relativa rapidesa van ser els vencedors. Nour es va posar al capdavant de la cursa tot just començar i va anar distanciant-se quilòmetre a quilòmetre de la resta de participants, passant pel punt quilomètric de la Roca del Vallès –quilòmetre 13– amb un avantatge impossible de recuperar per a José Luis Cruz, que va passar en segona posició, i d'un grup de tres atletes –Miquel Cruz, Isam Mounir i Óscar López– que anaven uns metres per darrere. "Em notava amb forces i he marcat un ritme alt des del començament perquè volia baixar de l'hora i vuit minuts, però al final no ho he pogut aconseguir", va afirmar el guanyador, Radouane Nour. Raquel Parrado, a qui li havia costat una mica més desenganxar-se de les seves rivals, també va passar molt destacada per la Roca.
 Entre el quilòmetre 13 i l'arribada es va produir la remuntada de Resina, que havia passat en sisena posició per la Roca del Vallès. "Nour era impossible de seguir i m'he dedicat a acompanyar un amic que volia baixar de l'hora i quinze minuts. Al quilòmetre 12 m'ha dit que no podia i com que tenia quelcom guardat, he accelerat i he aconseguit atrapar els qui anaven per davant meu", va explicar Resina.
Esparza, segona classificada, i Marta Martín, tercera, també estaven molt contentes de pujar al podi. "No m'ho esperava perquè vinc d'una setmana amb problemes de respiració, però quan estàs de tornada, amb tothom animant, penses que no hi ha cap altra opció que acabar", va dir. Martín, acostumada a córrer distàncies més curtes, també estava molt satisfeta. "Tenia una mica de por per si podria acabar o no, i al final he acabat al podi", va dir.
MENYS PARTICIPACIÓ I PITJORS TEMPS
L'edició d'enguany va fregar els 2.500 atletes inscrits, una participació sensiblement inferior als gairebé 3.000 de l'any passat. "Hem tingut molts condicionants a l'hora de trobar data i potser Sant Jordi no era el millor dia, però crec que al final la gent s'ha animat i estem força contents", va dir Francisco Javier Álvarez, membre del comitè organitzador de la prova. Segons Álvarez, de cara a l'edició de l'any vinent –la 25a– "tenim diversos projectes al cap però els hem d'acabar de madurar". Esteban Jiménez, director esportiu del CA Montornès, creu que la davallada d'incentius econòmics d'algunes curses "ha fet baixar el nombre d'atletes que s'hi dediquen i d'aquí també se'n deriva que els temps siguin pitjors".

D'esquerra a dreta, Marta Martín, Raquel Parrado i Clara Angélica Esparza (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Publicat el 24 d'abril de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)