dissabte, 25 de març del 2017

Finalíssima al Palau

Les opcions del Fraikin a l'EHF passen per, com a mínim, empatar amb el Göppingen
Ramon Solé

Totes les opcions de Fraikin BM Granollers en aquesta Copa EHF passen per puntuar, aquest diumenge a les 7 de la tarda al Palau, contra el Frisch Auf Göppingen. Els vallesans són segons del grup amb quatre punts però el tècnic Carlos Viver considera que han de sumar més de dos punts en els dos partits que queden si volen tenir possibilitats de passar a quarts de final. “És molt probable que amb sis punts no en tinguem prou o, si més no, no puguem dependre de nosaltres mateixos”, assegura.
Una victòria diumenge deixaria els vallesans amb sis punts i la possibilitat d’augmentar-los fins a vuit en l’últim partit, a la pista del Midtjylland; amb un empat, sumarien cinc punts i es veurien obligats a guanyar a Dinamarca. Una derrota deixaria el Granollers amb quatre punts i una situació pràcticament definitiva.

Arnau Garcia, en una acció del partit d'anada a Göppingen (Fotografia: JÜRGEN WEBER)
“Tot el que no sigui un empat o victòria ens complica molt la vida. Sabíem des del primer moment que el grup era complicat i el Göppingen ha demostrat la qualitat que té, és l’actual campió. Tot i així, si juguem al nostre nivell tindrem opcions”, comenta Viver. Al record de l’equip és ben viu l’excel·lent paper al partit d’anada a Alemanya, en què van fregar la victòria (29-28). Amb les lliçons apreses, l’entrenador vallesà exposa les claus per guanyar diumenge. “Haurem de fer un partit molt complet: caldrà tancar la circulació dels extrems i vigilar el seu treball de primera línia, tant el xut exterior com el treball amb el pivot. El Göppingen és com un martell i en tot moment està a un nivell molt alt, de manera que qualsevol despistada es paga molt cara. Després, defensivament són molt durs: haurem de trobar espais per fer-los mal a l’esquena”, explica.
Una peça clau del Fraikin que podria reaparèixer en aquest partit és Adrià Figueras, que aquest dimecres estava en disposició de jugar uns minuts i ja s’entrena amb normalitat. “La recuperació ha estat molt ràpida. Estarà convocat segur però en funció d’aquests últims dies veurem si l’hem de regular gaire o no”, diu l’entrenador granollerí.

Publicat el 24 de març de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Fraikin consolida el quart lloc

La millora defensiva a la segona part resulta clau per desfer-se d'un incòmode BM Sinfín

La setmana de descans ha anat bé al Fraikin BM Granollers; Adrià Figueras va entrar en la convocatòria i va escalfar –tot i no jugar–, fet que assenyala que és a la recta final de la seva recuperació, i l’equip va mantenir el bon nivell dels darrers partits per aconseguir una treballada victòria (32-27) davant el DS Auto Gomas Sinfín. L’equip de Santander va fer una bona primera part, mantenint el cos a cos i l’equilibri al marcador, però no va poder aguantar el ritme a la segona part, moment en què la defensa granollerina va millorar. La victòria permet als de Carlos Viver mantenir-se al quart lloc, retallant-li un punt al tercer classificat, el Naturhouse la Rioja, que va empatar a la pista del BM Benidorm (27-27) i apropa una mica més el Sinfín a la zona de perill –ara a un punt del descens.
Al Fraikin li va costar tancar la defensa durant la primera part; els de Viver, en el seu intent d’aturar els homes de primera línia del Sinfín –Ros, Río i, sobretot, Paredes– van deixar espais que van aprofitar tant el veterà pivot José Manuel Herrero Lon com l’extrem Alejandro Blázquez, i el Sinfín va aconseguir posar-se per davant als primers minuts. Tot i això, els granollerins van estar força encertats en atac i van mantenir el frec a frec, mantenint-se a un o, com a màxim, dos gols.
Viver va demanar temps mort en la primera ocasió en què el Sinfín es va posar amb dos gols de marge (5-7); un parell d’aturades de Vicente Álamo i alguna sortida al contraatac van permetre al Fraikin empatar a 8, però no va ser fins a les acaballes de la primera part que va aconseguir canviar la dinàmica al marcador. Dues pèrdues de pilota del Sinfín, una aturada d’Álamo i tres contraatacs seguits van conduir a un parcial de 4-0 –del 12-14 al 16-14– que els càntabres van neutralitzar en arribar al descans gràcies a Paredes i Herrero Lon –va acabar la primera part amb set gols de set intents.

Marc Garcia, autor de dos gols, fa un espectacular llançament a la porteria del Sinfín durant el partit de dimecres (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
MILLORA VALLESANA
Un parcial de 4-1 de sortida a la segona part –tot i l’exclusió de Marc Garcia– va donar al Fraikin el primer avantatge de més de dos gols (20-17) i el Sinfín va respondre posant-se a un sol gol (21-20) tot i jugar en inferioritat per la seva primera exclusió –Diego Muñiz–. De nou en igualtat numèrica, els càntabres van cometre dues errades en atac que els de Viver no van desaprofitar; dos gols d’Álvaro Cabanas, una aturada d’Álamo i un posterior gol de Jorge Silva –juntament amb Marc Cañellas, el més destacat en atac– van posar el 24-20 al marcador, que va suposar el trencament del partit. La defensa va aturar Herrero Lon i el Sinfín es va veure amputat d’allò que li havia permès mantenir-se viu dins del partit.

El cuer sorprèn un irregular Recanvis Gaudí CB Mollet

Els de Terés perden dissabte amb el Sitges i guanyen diumenge a Valls

Quan menys es podia esperar es va acabar l'espectacular ratxa de victòries –14 seguides– del Recanvis Gaudí CB Mollet. El Bàsquet Sitges, cuer del grup amb una ratxa de 15 derrotes seguides, va sorprendre un irregular Mollet en un cap de setmana de dos partits –el corresponent a la jornada 21 i un d'avançat de la jornada 24, a la pista del CB Valls.
L'equip dirigit per Àlex Terés va fer un partit molt irregular, amb percentatges d'encert molt baixos en el llançament –un 34% en tirs de camp i només un 17% en triples–. El Sitges va fer un gran inici de partit i es va posar ràpidament amb 13 punts d'avantatge (4-17), però el Mollet va reaccionar abans del final del primer quart i, gràcies a un bon segon període, va capgirar i marxar als vestidors amb el partit ben encarat (37-29).
Després del descans els de Terés van arribar a un màxim avantatge de 12 punts (41-29 i 43-31) i es van posar amb 11 punts de marge després d'una tècnica a la banqueta del Sitges (47-36). Aquesta tècnica va esperonar el Sitges, que va aprofitar un altre moment d'irregularitat en atac dels molletans per empatar el partit a 47 amb un parcial de 0-11 i tancar el tercer quart amb un triple des de mig camp de Gonzálvez al límit del temps. L'últim quart va ser molt igualat i amb alternances constants al marcador, però el Mollet va fallar els dos últims atacs i el Sitges va assegurar la victòria, a dos segons del final, des de la línia de tir lliure.
L'EQUIP ES REFÀ A VALLS
Després de perdre dissabte, els molletans van jugar a la pista del CB Valls un partit avançat de la jornada 24, el qual van derrotar per 75 a 80. L'equip de Terés va fer un gran primer quart (8-17) i durant la resta de partit va aguantar els intents de remuntada del Valls. La millora en els percentatges d'encert en el tir exterior va ser clau.

El Mollet perd el primer partit de la temporada al Germans Gonzalvo

El Mollet va deixar escapar un partit que tenia controlat a l'inici de la segona part, amb el segon gol obra de Marc Masip, i va acabar perdent per 2 a 3 davant el Martinenc, una derrota que suposa la primera de la temporada al Germans Gonzalvo i la quarta de la temporada. El gol de la victòria del Martinenc va arribar a tres minuts del final.
El Mollet va començar dominant i creant perill, i ben aviat va arribar el primer gol; en un servei de banda, la pilota va arribar a l'àrea del Martinenc, Antonio, enmig d'un garbuix de cames, va xutar, el porter Barragán va refusar el xut i Yele, al límit de l'àrea petita, va recollir el refús per rematar de cap al fons de la porteria.

El davanter Marc Masip, en la imatge pressionat per dos jugadors del Martinenc, va ser l'autor del 2 a 0 (Fotografia: JÚLIA RIU)
Després de la lesió del debutant Aleix Domínguez, que va haver de ser substituït al minut 25, van arribar dues ocasions clares de Yele –la primera va sortir massa creuada i la segona la va refusar Barragán– i una d'Antonio en un xut de falta que va sortir massa alt. El tècnic del Martinenc va fer dos canvis abans del descans i això va ser el detonant del canvi de tendència al partit.
El gol de Masip al primer minut de la represa va ser un miratge, perquè el Martinenc, de mica en mica, va anar apropant-se a la porteria molletana amb passades llargues buscant Roland Garrós o l'alçada de Ferran Alabau. Va ser precisament el primer qui va fer el 2-1 poc després del gol de Masip i l'empat pocs minuts després. Quan tot semblava que acabaria en empat, Ruiz, de falta directa, va fer el 2 a 3 definitiu aprofitant la mala col·locació de Flores i de la tanca.