divendres, 8 d’abril del 2016

El líder cau al carrer Girona

Dissabte l'Esport Club Granollers d'en Nico Font rebia el líder, l'Olímpic la Garriga, que tan sols havia perdut un partit dels vint jugats. I els granollerins, que van haver de remuntar per dues vegades el marcador, van acabar derrotant els garriguencs en la que es convertia en la seva segona derrota. La catorzena victòria granollerina, a més, va comportar acabar la jornada com l'equip màxim golejador del grup, amb un total de 95 gols.

El Granollers no refusa bé i l'Oriol marca el 0-1 amb un xut potent dins l'àrea (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El partit va començar amb dues jugades ràpides de contraatac de l'Olímpic -la primera després d'un córner a favor i la segona aprofitant una indecisió defensiva- que van acabar amb xuts de l'Oriol i del Víctor, tots dos aturats pel Pol, però just després van començar a arribar les primeres ocasions pels d'en Nico. L'Eduard va ser el més actiu del primer quart, amb dos xuts aturats pel porter Noah -el segon en una bona jugada amb en Xavi- i una centrada que ningú va encertar a rematar. Després va ser en David qui ho va provar des de lluny, amb un xut que en Noah va refusar a córner però, quan més semblava que el gol granollerí s'apropava, va arribar el primer de l'Olímpic. Els granollerins no van saber refusar la pilota en una centrada de córner i l'Oriol no va perdonar dins l'àrea petita. El quart però, no havia acabat; en David va tornar a posar a prova el porter Noah -se'n va sortir amb dificultats- amb un xut bombejat després de superar un defensa amb un bonic barret. I en l'última jugada va arribar l'empat, de córner com el de l'Olímpic; la centrada, al segon pal, la va rebre l'Eduard. Aquest la va tocar pel Pau, que la va passar enrere a en Gerard. Aquest la va tornar al centre a en David, que va rebre d'esquena i es va regirar per clavar el xut ajustat al pal on no va arribar-hi el porter garriguenc.

En Marc aprofita el refús de Noah a llançament de l'Arnau per marcar el 2-2 (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
L'Olímpic va tornar a començar fort el segon quart i ben aviat es va tornar a posar per davant. Primer en Pol va aturar un xut d'en Joel que va aprofitar una indecisió d'en Xavi i al minut dos en Joel va tallar una passada d'en Pau, a ras del terra, i va fer un gran xut que en Pol no va poder aturar, tot i arribar a tocar-la. Després del gol, el quart va anar passant amb anades i vingudes i una mica més de domini granollerí sense concreció. Al minut deu en Guillem va rebre una falta a prop de l'àrea garriguenca, l'Arnau va xutar la falta, en Noah va refusar però en Marc, molt atent al segon pal, va fer l'empat a 2. I els nanos d'en Nico podien haver marxat al descans per davant però ningú va encertar a rematar una centrada de córner que es va passejar per l'àrea visitant.
EMOCIÓ FINS EL FINAL
Després del merescut descans, i tot just començar, en Guillem va xutar massa alt -fregant el travesser- en una jugada sortida d'un córner. Va ser un quart en què els nois d'en Nico van pressionar molt bé la sortida de pilota de l'Olímpic, que no va aconseguir trenar cap bona jugada a excepció d'una pilota dividida després d'una puntada endavant que en Marc es va encarregar de tallar, recuperant molt bé la posició, just quan es disposava a xutar en Joan. Els granollerins, que van recuperar moltes pilotes, van intentar buscar la passada a l'espai pel David, però cap de les vegades va poder rematar amb perill. I quan ja s'acabava el quart, en un altre córner, la defensa de l'Olímpic va refusar el primer xut d'en Gerard però no el segon, més alt i que en Noah va tocar però no suficientment per evitar el que acabaria sent el gol de la victòria de l'Esport Club.

Els jugadors del Granollers celebren el tercer gol, que acabaria donant-los la victòria (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Als primers minuts de l'últim quart en David va tenir dues ocasions gairebé idèntiques -remat amb el genoll- i un posterior xut aturats pel Noah. En va tornar a tenir una altra des de lluny i en Marc també va posar a prova en Noah, però van ser uns últims minuts de noves anades i vingudes, que va donar emoció fins el final. Els garriguencs van poder empatar però els nois d'en Nico van aguantar bé en un parell de bones ocasions d'en Joel.

Els protagonistes