dimecres, 9 de març del 2016

El Fraikin es manté viu

Els granollerins, amb un partit molt complet, són els primers a derrotar el potent Magdeburg

Després de la derrota a Magdeburg, i amb només dos punts de sis possibles, el partit d'aquest diumenge al Palau d'Esports –altra vegada contra el conjunt alemany–, s'albirava com a l'última opció pel Fraikin BM Granollers de mantenir viva la flama de l'EHF. L'equip de Carlos Viver n'era plenament conscient i, malgrat uns primers minuts de desconcert, van materialitzar un dels partits més complets d'aquesta temporada, i van aconseguir una victòria que manté intactes les aspiracions de classificació per a la següent ronda.
Amb aquesta important victòria els de Viver es mantenen tercers del grup A, ara amb quatre punts, però a tan sols un del Dinamo de Bucarest –segon classificat i següent rival dels granollerins (diumenge 20 de març a Romania)– i a dos del Magdeburg.

El central granollerí Álvaro Ferrer intenta llançar davant l'oposició de Marko Bezjak (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Els granollerins van començar nerviosos i el canoner danès del Magdeburg Michael Damgaard ho va aprofitar per fer dos gols d'inici. Els alemanys van aconseguir un parcial d'1 a 4 en cinc minuts, novament amb aturades del porter Green –ja va ser protagonista la setmana passada– i semblava que el partit s'escapava des d'un bon començament. Però els granollerins, amb la seva bona defensa 6-0, van aconseguir tallar atacs alemanys i redreçar el partit amb ràpids contraatacs (4-4) –Resina, Marc Garcia i Figueras.
El segon dels 10 gols d'Adrià Figueras –va connectar bé amb la primera línia i va estar molt encertat al contraatac– va suposar el primer avantatge granollerí (6-5). Almeida va equiparar-se a Green i va començar a aturar llançaments exteriors de Damgaard i Bezjak i, malgrat l'exclusió de Figueras, el Fraikin va mantenir-se per davant i va agafar una renda de dos gols que va mantenir en arribar al descans.
Als primers minuts de la represa el Fraikin va tornar-li el parcial de 4-1 al Magdeburg, obrint el primer gran forat al marcador (19-14). Arnau Garcia, Márquez i Figueras van situar el màxim avantatge del partit (22-15) al minut vuit. El partit es va fer llarg perquè els alemanys, més intensos i amb defenses alternatives, van intentar la remuntada, però es van quedar a mitges i els granollerins, a més, van guanyar-li l'average –a Alemanya el Fraikin havia perdut 32-28.

Marc Garcia celebra la victòria amb el puny alçat agraint el suport de l'afició (Fotografia: XAVIER SOLANAS)

El post-partit

Encara queda molta feina. (Carlos Viver)
Amb el suport d'aquest públic es fa més fàcil guanyar. (Adrià Figueras)

Carlos Viver (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Carlos Viver no podia estar més satisfet: "El resum ràpid és que estic molt feliç, per la feina feta i pel resultat", va començar dient. L'equip havia aconseguit una victòria vital i, a més, havia guanyat la diferència de gols particular, un fet que podria esdevenir clau. "Esperem que sigui transcendent; voldrà dir que hem guanyat algun partit més després d'aquest", va afirmar. "Encara queda molta feina; el Dinamo segueix a dalt després de guanyar amb solvència contra l'Aalborg, i l'últim partit contra els danesos, al Palau, tampoc serà senzill", va afegir. Viver creu que la igualtat existent al grup farà que els propers partits siguin mot agraïts de cara a l'espectador.
Adrià Figueras (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Per la seva banda el pivot Adrià Figueras, va agrair el suport del públic. "Amb ells es fa més fàcil guanyar", va afirmar. El pivot del Fraikin va dir que la clau havia estat ajustar la defensa: "Ens ha permès córrer i redreçar el rumb".

Publicat el 7 de març de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Golejada (capítol segon)

Ruaidi Connell

Al partit de la primera volta, a Montmeló, l'EC Granollers d'en Nico Font ja va golejar l'equip local per un clar 1 a 8 i a la segona volta els granollerins van repetir golejada. L'única diferència és que, tan uns com els altres, van aconseguir marcar un gol més que al primer partit (9-2). Una golejada que va mantenir els granollerins al quart lloc i els montmelonins al desè.
El partit el va dominar de cap a cap l'equip d'en Nico però els gols es van fer esperar una mica; en Xavi i en David van tenir les primeres ocasions de gol, sense sort. Al minut 9 va arribar el primer gol, després d'una combinació molt maca entre en Gerard i en Xavi que va acabar amb el gol d'aquest últim. En la següent jugada d'atac granollerina va poder arribar el segon, amb una altra bona combinació -a tres bandes, entre en Pau, en Marc i en Xavi- que va acabar amb un xut massa creuat.

Moment del xut d'en Guillem que es convertia en el 3-0 (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El segon quart va començar amb una ocasió del Montmeló -bona jugada col·lectiva- que podia haver empatat el matx i que el pal es va encarregar d'evitar-ho; però el que són les coses en el futbol, en la jugada següent en Gerard va fer el 2-0. Un minut més tard, en un servei de porteria d'Aaron, en Guillem va tallar la passada i va marcar el tercer pels granollerins. Dos minuts després es va repetir l'escena -malauradament pel Montmeló-; en Guillem va tornar a anticipar-se en un servei de porteria però, en aquest cas, en comptes d'acabar la jugada ell, va cedir-li el gust a l'Eduard, que va marcar el quart amb un xut creuat. Tres gols en pocs minuts, i els que faltaven per arribar...El Montmeló, un minut després del 4-0 va fer una bona jugada que va servir perquè en Saúl marqués el primer dels gols montmelonins. Però l'alegria els va durar poc perquè, acte seguit l'Eduard va aprofitar un mal refús de l'Aaron per marcar el 5-1 gairebé des de mig camp. A l'últim minut d'aquest segon quart en Roger va aprofitar una badada defensiva del Granollers per fer el 5-2. I amb aquest gol el marcador va poder descansar.

L'Eduard rep la passada d'en Guillem i xuta des de mig camp per marcar el 4-0 (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
EL TERCER QUART DICTA SENTÈNCIA
El segon gol havia donat esperances a un Montmeló que, després del descans, va tenir més possessió de pilota. Però li va faltar arribada. En canvi els granollerins van marcar de seguida per marcar diferències; en David, màxim golejador de l'equip però que encara no s'havia estrenat al partit, va aprofitar el refús del travesser -després d'un xut de l'Arnau- per fer el 6-2. Minuts després, una jugada entre en Pau, l'Arnau i en David, la va acabar aquest amb el seu segon gol i el setè del Granollers.

En David evita la defensa d'en Marc Ruiz per fer un dels seus dos gols (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El partit estava vist per sentència però els granollerins no havien dit l'última paraula; tot just començar va arribar el vuitè, amb una jugada col·lectiva que es va encarregar de materialitzar l'Arnau. Quan tot semblava que acabaria així, va arribar un córner favorable als nanos d'en Nico que va acabar amb el 9-2 definitiu gràcies a un xut creuat d'en Raúl.