dijous, 14 de gener del 2016

L’Elche sorprèn el KH-7

L'equip de José Luis Villanueva s'encalla en la teranyina defensiva de l'equip alacantí

El KH-7 BM Granollers va començar l'any amb una derrota inesperada davant un Elche Mustang –tercer per la cua– que el va sorprendre amb una teranyina defensiva que va ofegar l'atac de l'equip de José Luis Villanueva, que tampoc va oferir la seva millor versió.
El KH-7 va fer un bon inici de partit però, quan a partir del minut cinc l'equip alacantí va ajustar el seu joc defensiu –amb una defensa molt intensa i pressionant–, les jugadores de Villanueva van ser incapaces de trobar el camí de la porteria i, quan el trobaven, es topaven amb una esplèndida Llanos Trigueros sota els pals –set aturades a la primera part, cinc de les quals seguides entre el 6-9 i el 7-10–. L'Elche va aprofitar-ho bé en atac, fent circular bé la pilota i jugant amb criteri trobant sempre la millor opció, i va arribar al descans amb sis gols de marge.

Mireia Torras intenta desfer-se de la defensa enganxosa d'Ivet Musons (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
A la segona part la dinàmica no va canviar; les presses de les granollerines per intentar recuperar terreny van comportar massa pèrdues de pilota. Trigueros va seguir immensa sota els pals –nou aturades més a la segona part– i, d'aquesta manera, la diferència va créixer fins als vuit gols de desavantatge. La defensa 5-1 del KH-7 tampoc va donar resultat fins als minuts finals gràcies a tres gols seguits de Judith Vizuete.
Amb la derrota, el KH-7 continua en la vuitena plaça de la lliga amb 10 punts.

Publicat l'11 de gener de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El BM la Roca ensopega amb un rival directe

La segona part dels roquerols, per oblidar

El BM la Roca va perdre contra un dels rivals directes en la lluita per la permanència, el BM Cisne, el dia del debut d'Eloy Félez com a jugador roquerol. L'equip de Guillem Estapé va fer una bona primera part però tota la feina feta la va esguerrar en una segona meitat nefasta i ara es veu superat per l'equip gallec en la classificació.
Atacant amb criteri i forçant alguna pèrdua de pilota del Cisne, de mica en mica els d'Estapé van anar obrint forat al marcador, fins a arribar a una màxima diferència de cinc gols (14-9), que no va ser més per culpa dels pals o dels errors en el llançament. Als últims quatre minuts, però, l'aparició de Pablo Vidal en atac –cinc gols pràcticament seguits– i un parell d'errors de la Roca van deixar el marcador en un esquifit 15-13.

Pablo Vidal va ser exclòs després de cometre aquesta falta sobre Sergio Luque (Fotografia: TONI TORRILLAS)
El gol inicial de Pere Vaquer en la represa va ser un miratge; els d'Estapé es van bloquejar i el Cisne, amb un parcial de 0-7, va capgirar i gairebé sentenciar el partit. Estapé va aturar el joc amb 16-18 i va posar Pau Pérez d'avançat en una defensa 5-1 però el Cisne va ampliar el parcial fins al 4-12 (19-25) en arribar a l'equador de la segona meitat amb un atac contundent i dinàmic.
El partit estava molt coll amunt i els intents de reacció roquerols no van tenir gaire continuïtat; va aconseguir posar-se a quatre gols (22-26) després que Puget aturés un penal –el segon del partit– a Rial, però els gallecs van continuar trobant bones situacions de llançament. La pressió a tota la pista dels últims minuts tampoc no va ser suficient per remuntar.

L’Esport Club Granollers s’encalla contra el cuer

Els vallesans empaten a 0 amb pocs xuts de perill entre els tres pals
Eduard Batlles

El Peralada, cuer de la categoria a cinc punts de la salvació, visitava el Municipal del carrer Girona molt necessitat de punts. El Granollers, en canvi, situat entre les sis primeres posicions, necessitava recuperar sensacions després de la derrota contra l'Europa. El joc travat, les poques ocasions vallesanes i les aturades d'Ortega van ser les claus per entendre l'empat a 0 d'aquest diumenge entre els dos conjunts.
Ni el Granollers ni el Peralada van dominar la possessió en els primers 45 minuts. Per ocasions, però, va ser el conjunt gironí qui va acostar-se amb més assiduïtat a la porteria defensada per José Ortega. Una falta a prop de l'àrea picada per Cornellà i que Ortega va aturar va ser l'ocasió més clara del Peralada. Al Granollers li costava moltíssim acostar-se a l'àrea rival i no va xutar entre els tres pals a la primera meitat.

Ferran Vila allunya acrobàticament una pilota als últims minuts del partit (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
La segona part va començar amb uns minuts de domini vallesà i les primeres aproximacions a l'àrea del Peralada. La parella de centrals visitants, Botxi i Lluc, va ser molt solvent en tot moment i no deixava espais a Bauli i Cano. Mas, el davanter amb més perill del Peralada, va tenir l'ocasió més clara en un un contra un que Ortega, molt encertat, va refusar. A les acaballes, Bauli hauria pogut fer el gol de la victòria, però el seu xut, ajustat a la dreta, el va aturar Ureña per deixar l'empat a 0 intacte.
El punt aconseguit deixa el Granollers una mica més lluny de la zona de play-off. Ara és vuitè amb 30 punts. Els vallesans visitaran la jornada següent el Manlleu, que ha guanyat quatre dels últims cinc partits.