dissabte, 12 de desembre del 2015

El Fraikin pica pedra per endur-se un partit irregular

Els de Viver necessiten sumar un punt més que el Cangas per jugar la Copa Asobal

Va costar molt i potser haurà estat en va. La treballada victòria del Fraikin BM Granollers davant un lluitador GlobalCaja Ciudad Encantada (35-29), podria no servir-li a l’equip de Carlos Viver –per poder repetir participació a la Copa Asobal–, per l’empat del Frigoríficos Morrazo a la pista del Teucro (32-32), que obligarà els granollerins a aconseguir un punt més que els gallecs en la jornada de dissabte –el Fraikin jugarà a la pista de l’invencible Barça mentre els gallecs rebran l’Ademar León.
La victòria contra el GlobalCaja es va decidir gràcies a la millora defensiva i, sobretot, a l’augment de l’encert sota els palsSastre va fer deu aturades a la segona part per les quatre de la primera meitat entre ell i Almeida–. A més, va destacar l’aportació del jove Mamadou Gassama –sis gols, quatre a la segona part–, que va jugar tot el partit com a lateral dret ofensiu –Viver no va poder comptar pel partit ni amb Salva Puig, ni Adrià Pérez ni amb Arnau Garcia.

Adrià Figueras encara porteria agafat per Thiago Alves Ponciano (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
El partit va estar farcit d’errades i imprecisions, alternades amb bons atacs i defenses superades. Això, i la poca aportació de les porteries –quatre aturades pel Fraikin a la primera part i dues pel GlobalCaja– van permetre que el marcador s’enfilés ràpidament. El GlobalCaja va començar dominant amb avantatges d’un gol però el Fraikin responia capgirant el marcador; els avantatges, però, mai van superar els dos gols –durant la primera meitat– i el partit va arribar al descans amb errades d’uns i altres.
MAMADOU I RESINA, ELS MÉS CLARIVIDENTS
La segona part va començar –com la primera– amb un gol visitant i la dinàmica d’intercanvi de gols i d’alternances al marcador. Els minuts anaven passant i el GlobalCaja cada vegada més es creia les possibilitats de treure quelcom de positiu del Palau d’Esports. Va ser aleshores, amb empat a 22, que van començar a destacar Pol Sastre a la porteria i Mamadou Gassama i David Resina en atac. Tres aturades seguides de Sastre van encendre l’espurna de la reacció –primer avantatge de dos gols a la segona part (24-22)– i els gols de Resina i Mamadou van obligar el tècnic visitant a aturar el partit (27-24).
Lluny d’aconseguir el seu propòsit, el Fraikin va seguir ampliant el marge, amb dos gols més de Mamadou i un de Valadao en poc més de tres minuts (30-25). Els de Viver havien trencat definitivament el partit i van aconseguir arribar a un màxim avantatge de set gols (32-25), una diferència que van saber mantenir amb gols de Marc Cañellas, Marc Garcia i Miquel Flores.

El post-partit

Estic feliç de com ha treballat l'equip per redreçar el rumb. (Carlos Viver)
Carlos Viver felicita els jugadors (Fotografia: XAVIER SOLANAS)

L’equip no va jugar un bon partit, en línies generals, però va ser capaç de reaccionar a temps per aconseguir la victòria –podria ser insuficient per tornar a jugar la Copa Asobal–, i va ser precisament això el que va destacar l’entrenador Carlos Viver un cop acabat el partit. “Som conscients que no ho hem fet bé a la primera part, però estic feliç de com ha treballat l’equip, a la segona, per redreçar el rumb i anar cap amunt amb gent molt jove que ho està fent molt bé”, va afirmar en referència a l’aportació de jugadors com Mamadou Gassama. “Que no ens fem ressò dels problemes que tenim –la marxa de De Toledo en el moment més crític de la primera volta o les lesions que no s’aturen– no vol dir que no existeixin”, va seguir. I malgrat aquests problemes, Viver va destacar els 69 gols en positiu, els 21 punts a la lliga i la classificació per a la fase de grups de la Copa EHF.

Publicat el 11 de desembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)