dimarts, 11 d’octubre del 2016

Doble premi en la victòria del Fraikin

L'equip de Carlos Viver se situa segon en solitari aprofitant la derrota de l'Ademar
Xavi Mas

El Fraikin BM Granollers ja és el segon classificat en solitari. I ho és gràcies a la convincent victòria aconseguida contra el BM Villa de Aranda (31-26) i a la derrota del fins ara segon classificat, l'Abanca Ademar León, a la pista de l'Helvetia Anaitasuna (27-22). A excepció dels dos primers minuts de partit, els homes de Carlos Viver van dominar el joc i el marcador i, a diferència dels altres dos partits jugats fins ara al Palau d'Esports, no hi va haver patiment final.
Amb la baixa per lesió de Marc Cañellas al centre de l'atac, Viver va fer saltar a la pista Arnau Garcia com a director de joc i a Michal Kasal ocupant el lateral esquerre, juntament amb l'home més en forma de l'equip, Jorge Silva. Tots tres van moure bé el joc i es van associar bé amb Adrià Figueras, que abans de començar el partit va rebre l'homenatge del club pel seu reconeixement com a millor jugador de la temporada passada, i que va tornar a ser un dels destacats del partit.
La igualtat es va mantenir durant els primers minuts de partit, amb bon llançament exterior i bona connexió amb el pivot per part granollerina i circulacions llargues i encert en el tir exterior del Villa de Aranda. La bona defensa granollerina va permetre recuperar diverses possessions i sortir en ràpids contraatacs, i així és com els de Viver van aconseguir el primer forat al marcador (8-5), forat que es va mantenir força minuts per culpa dels pals i de l'encert a la porteria.

El pivot del Fraikin BM Granollers Gonzalo Porras es desfà del marcatge d'Henrrique José Petter Solenta en una acció de la segona meitat (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
EL PARTIT ES TRENCA A BASE DE CONTRAATACS
Del 8-5 es va passar al 12-7 amb dos contraatacs seguits culminats per tot un expert, Álvaro Cabanas. El tècnic visitant, Álvaro Senovilla, va demanar temps mort i acte seguit, amb gols de Raúl Nantes –màxim golejador de la competició– i aturades de Ricardo Amerigo, es van apropar a tres gols (13-10). Però no van passar d'aquí perquè Vicente Álamo, que havia entrat feia uns minuts, va tancar la barraca fins a arribar al descans, aturant tot llançament que anava entre els tres pals. Això i els contraatacs van permetre arribar al descans amb un màxim avantatge de set gols.
A la segona part l'encert sota els pals d'Álamo i Amerigo va continuar, amb una mica més de rellevància per part del porter visitant. Però els de Viver, que en alguns moments no van atacar amb tanta fluïdesa com a la primera part, van saber administrar bé una diferència que ja mai va arribar a baixar dels quatre gols. Els granollerins, fins i tot, s'hi van poder recrear, amb algunes accions i gols espectaculars per fer gaudir a l'afició.

Els protagonistes

Toni Garcia serà l'ajudant de Jordi Ribera a la Selecció estatal

El granollerí Toni Garcia, exentrenador del Fraikin BM Granollers i del Fénix Toulouse, ha estat escollit per ser l'ajudant del seleccionador espanyol Jordi Ribera. Ribera i Garcia s'estrenaran en competició oficial el proper 2 de novembre a Valladolid, contra la Selecció de Bòsnia i Herzegovina, en un partit de la fase de classificació per a l'europeu de Croàcia 2018.

Toni Garcia durant la seva etapa d'entrenador al Fraikin BM Granollers (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
"Si he de ser sincer, no m'esperava la proposta", assegura Garcia, actualment secretari tècnic i coordinador de l'handbol formatiu del FC Barcelona. "En Jordi Ribera em va trucar i em va dir que estava convençut que podíem formar un bon tàndem", explica un Toni Garcia que s'agafa aquest nou repte "amb molta il·lusió".
En principi, la proposta de la Federació Espanyola engloba un cicle olímpic, amb dos mundials i dos europeus previs als Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

Adrià Figueras, homenatjat pel club

Adrià Figueras rep els obsequis de mans de Josep Pujadas i Mireia Cammany (Fotografia: XAVIER SOLANAS)

Abans de començar el partit el club va fer un petit homenatge al pivot Adrià Figueras, escollit millor jugador de la Lliga Asobal de la passada temporada. Figueras, màxim golejador del Fraikin a la lliga amb 138 gols, va veure premiada la seva gran temporada amb el títol de millor pivot i jugador més valuós.

Publicat el 10 d'octubre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Fraikin rep un Villa de Aranda molt renovat però sempre perillós

El central Marc Cañellas, amb molèsties al genoll, és dubte de cara al partit de dissabte
Xavi Mas

Després de trencar un dels maleficis de les últimes temporades amb una gran victòria a la difícil pista del Frigoríficos Morrazo de Cangas, i amb una setmana sencera per preparar el següent partit, aquest arribarà dissabte, a partir de les cinc de la tarda, contra un BM Villa de Aranda pràcticament nou però que sempre ha causat problemes en les seves visites al Palau d’Esports. De fet, de les quatre temporades que porta a la màxima categoria de l’handbol estatal, l’equip castellà s’ha imposat en dues ocasions, amb un balanç de gols a favor i en contra idèntic, i en les altres dues s’han imposat els granollerins –la temporada passada, per exemple, per un ajustat 32-30.
Encara que l’equip sigui pràcticament nou –des del seu entrenador fins a més de mitja plantilla és nova–, fins la passada jornada es mantenia imbatut –va perdre per la mínima (26-27) davant el Bada Huesca– i ja suma sis punts –dues victòries, dos empats i una derrota–, dos menys que l’equip que entrena Carlos Viver. “Estan jugant un molt bon handbol. No serà gens fàcil guanyar-los”, apunta el tècnic del Fraikin BM Granollers.

El porter granollerí Pol Sastre intenta aturar un llançament en l'última visita del Villa de Aranda al Palau, l'any passat (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
RAÚL NANTES, EN ESTAT DE GRÀCIA
D’un equip on tan sols continuen quatre dels jugadors que en formaven part la temporada passada, el que més en destaca és precisament un dels que continuen: Raúl Nantes. El lateral esquerre és, després de les cinc primeres jornades, el màxim golejador de la competició, amb 37 gols –empatat amb el jugador de l’Ángel Ximénez Puente Genil Ljubomir Josic–, i Viver és conscient que serà difícil d’aturar. “Està fent un inici de temporada molt bo. Molt del tir exterior del seu equip surt d’ell”, explica el tècnic.
Però segons l’entrenador del Fraikin Nantes no és l’únic perill del Villa de Aranda, de qui en destaca, per damunt de tot, la seva primera línia i la sòlida defensa 6-0. “Tenen una bona direcció de joc amb Adrián Fernández i Íker Antonio dóna molt sentit a tot el que fa perquè sap trobar-se amb el pivot si defenses obert o sap donar continuïtat al joc ofensiu si tanques bé els espais”, apunta Viver. L’equip castellà compta amb un jugador vallesà a les seves files, el pivot Lluís Montserrat, procedent del BM la Roca.
Aquesta versatilitat ofensiva de l’equip d’Álvaro Senovilla obligarà els jugadors granollerins a extremar l’atenció defensiva, atenció que també hauran de tenir en atac. “Tenen una bona defensa 6-0, sortint a tapar als imparells i et fan jugar a disgust. Haurem d’encertar en el treball tàctic i haurem de ser molt respectuosos a pista per seguir-lo fil per randa, si no ho passarem malament”, adverteix.
DESCANS
Aquests dos últims partits arriben després de períodes d’una setmana entre partit i partit, períodes que l’equip agraeix. “Hauria de ser el ritme normal i és al que estàvem acostumats un parell d’anys enrere. Ara, jugant competició europea, ens hem d’adaptar a un calendari més apretat”, assegura Viver. El tècnic reconeix que aquests períodes permeten que els jugadors es recuperin millor dels esforços i que ells puguin preparar els partits amb més detall. “Disfrutem tant quan tenim descansos com quan no, i de tot se n’aprèn”, assegura.
MARC CAÑELLAS ÉS DUBTE
De cara a aquest partit l’únic dubte per a Viver és el central Marc Cañellas, que presenta petites molèsties al genoll. Seria, en tot cas, l’única baixa per una primera línia que està tenint el rendiment que Viver esperava. “Buscàvem una fesomia diferent per l’equip, amb més xut exterior, i de moment ho estem aconseguint”, conclou.

Publicat el 7 d'octubre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)