dilluns, 6 de març del 2017

La millora no és suficient

El benjamí A de l'Esport Club Granollers necessitava guanyar i millorar prestacions en l'inici de la segona volta. L'Atlètic del Vallès, al primer partit de lliga, havia estat molt superior -l'havia guanyat per 6 a 1- i els granollerins volien començar a redreçar el rumb, però la millora respecte aquell partit no va ser suficient i l'equip va tornar a perdre, aquest cop per 0 a 3.
Els nanos del Granollers van començar dominant, però ben aviat l'Atlètic del Vallès va capgirar la dinàmica i va començar a arribar amb perill a l'àrea defensada pel Max. Un córner, dos córners, tres córners...i gol. Semblava que la defensa allunyava el perill, però no ho va acabar de fer amb contundència i en Marc Pérez ho va aprofitar per fer el 0-1. Després d'aquest gol va arribar el primer xut a porteria del Granollers, però amb la mala fortuna que l'Eduard va desviar sense voler el xut del Gerard. Poc després ells dos van tornar a fabricar una jugada de perill però en Ferran, el porter de l'Atlètic del Vallès, va arribar abans que l'Eduard pogués rematar.

En Marc controla la pilota amb l'exterior del peu (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Al segon període l'Atlètic del Vallès va seguir apretant i ben aviat va obligar a la defensa del Granollers a refusar a córner una internada a l'àrea molt perillosa. En el córner, els jugadors de l'Atlètic del Vallès van estar a punt de marcar el segon però el pal ho va evitar. Abans del descans el Granollers podia haver empatat, però primer no va trobar rematador a una centrada de falta, després un xut de l'Eduard, massa fluix, el va aturar en Ferran i per acabar, un altre cop l'Eduard va provar sort, però el seu xut va sortir massa creuat.
QUI PERDONA PERD
És un autèntic tòpic del món del futbol, però moltes vegades es compleix. "Qui perdona, acaba perdent". I això és el que precisament li va acabar passant a l'Esport Club. Va tenir ocasions al començament de la segona part per empatar, les va fallar, l'Atlètic va clavar l'estaca en pocs minuts, i després presses i precipitacions. Al minut tres del tercer període en Guillem va fer una gran passada endavant, a l'espai, cap a en Nouhoun, que hi va arribar massa forçat i només va poder posar la punta de la bota. En Ferran, ben situat, li va aturar el xut. Un minut després novament en Ferran va desviar un xut d'en Cifu després d'una bona jugada en què la pilota es va moure bé de dreta a esquerra. I just després, en Ferran va evitar el gol d'en Pau, de falta directa, damunt mateix de la línia de gol. L'equip apretava i s'ensumava el gol, però no hi va haver continuïtat i en l'última jugada, en Raúl i en Pau van badar en un servei de banda i van deixar sol l'Arnau, que no va perdonar amb un xut pel pal curt.

En Max atura un xut de l'Atlètic del Vallès, ajustat al primer pal (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Galleda d'aigua freda per acabar el tercer període, i galleda d'aigua gelada per començar l'últim; en un altre fora de banda de l'Atlètic del Vallès, mal defensat, l'Arnau va tornar a rebre dins l'àrea i va marcar el tercer, calcadet al segon. Després van arribar les presses i les rematades precipitades; una d'en Guillem a les mans d'en Ferran, una d'en Cifu desviada i fluixa i una d'en Dani massa alta. Amb el partit trencat, l'Atlètic del Vallès va aprofitar per fer noves jugades de perill i en Max es va multiplicar; primer aturant un xut de l'Achraf, després amb una doble aturada a una falta des del mig del camp xutada per l'Hugo i el posterior xut de l'Arnau en el refús i després amb una nova doble aturada demostrant grans reflexes. L'últim xut del Granollers el va tenir en Cifu, però en Ferran també el va aturar per mantenir la seva porteria a zero.

El Fraikin recupera sensacions

Pol Sastre esdevé un gegant sota els pals i Adrià Cumplido debuta a l'Asobal
Xavi Mas

El Fraikin BM Granollers havia quedat ferit en l’orgull, dissabte a Valladolid, i dimecres qui en va pagar les conseqüències va ser el Frigoríficos Morrazo, que va veure com abans del descans ja se li escapava el partit de les mans. L’equip de Carlos Viver, amb una defensa molt intensa, un encertadíssim Pol Sastre sota els pals i un atac que en transicions ràpides va donar molt bon rendiment, va passar pel damunt del conjunt gallec (31 a 21). L’absència del jove Ian Tarrafeta –habitual en les últimes convocatòries– va permetre que un altre dels joves del Primera Estatal –l’extrem Adrià Cumplido– debutés a la màxima categoria.
Sastre es va convertir en un autèntic mur sota els pals durant la primera meitat i els seus companys ho van saber aprofitar atacant i contraatacant amb encert. Mica en mica els granollerins van anar obrint escletxa al marcador, i això va permetre a Viver començar les rotacions i fer debutar Cumplido, que a més ho va fer amb gol.

Marc Cañellas lluita amb Daniel Cerqueira per llançar a porteria, en el partit d'aquest dimecres. El de Palautordera va contribuir al triomf amb dos gols (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
El Fraikin va arribar al descans guanyant de deu gols i amb un 63% d’encert de Sastre sota els pals –12 aturades de 19 llançaments–. Tot i que al començament de la segona part els gallecs van fer tres gols molt ràpids, tan sols van aconseguir apropar-se a vuit gols, una diferència que va permetre els granollerins jugar amb tranquil·litat. Tothom va aportar, amb Cabanas molt fi des dels set metres, Figueras marcant en gairebé totes les pilotes que passaven per les seves mans i amb Sastre tancant el partit per damunt del 50% d’encert –24 aturades.
Una bona victòria per recuperar sensacions de cara al partit de la Copa EHF, dissabte a Portugal.

Els protagonistes

El post-partit
Tornem a sentir-nos nosaltres mateixos. (Pol Sastre)

Pol Sastre va fer un partidàs (Fotografia: X.S.)
El gran protagonista del partit, el porter Pol Sastre, va reconèixer que havia estat un partit rodó. “Ha estat un partit per tornar a agafar sensacions, per disfrutar en defensa, que és on hem de treure els partits. Això ens ha permès atacar amb menys pressió i això s’ha vist reflectit al marcador”, va començar explicant. “Ens mereixíem un partit així. Ara tornem a sentir-nos nosaltres mateixos, perquè a Valladolid vam desaparèixer”, va admetre un Sastre que ja pensa en Portugal. “Ara anirem amb el cap ben alt a Porto per intentar sumar dos punts que serien molt importants”, va concloure.
Carlos Viver també va voler passar pàgina respecte el partit de Valladolid. “Aquell partit va ser una garrotada per tots. Probablement va ser el pitjor partit de l’equip des que vaig arribar a la banqueta”, va admetre. “El millor bàlsam era una victòria, però també com l’ha viscuda l’equip, lluitant en tot moment per fer un bon partit. Avui no es pot posar cap pega als jugadors”, va afirmar l’entrenador granollerí.
Ara, segons Viver, l’equip necessita mantenir el nivell de dimecres. “Cal fixar aquesta intensitat com a referència i donar-li continuïtat”, va dir. “Els partits seran molt complicats. Ciudad Encantada està fent patir a molts equips i està sumant punts a tot arreu. No podrem deixar de prémer l’accelerador. De fet no ho fem mai, però no podem perdre la perspectiva d’on estem i de qui ve per darrere”, va afegir.
El tècnic, content pel debut de Cumplido, espera poder donar-li altres oportunitats. “Me n’alegro molt per ell. Està treballant molt bé amb el grup”, va dir.

Adrià Cumplido, un altre jove talent que debuta a l'elit

El Fraikin guanyava 11-5. Era el minut 19 i Carlos Viver va brindar-li al jove extrem Adrià Cumplido un d’aquells moments que tot esportista recorda per sempre: el debut amb el primer equip a la màxima categoria. Cumplido va trigar només quatre minuts a fer el primer gol. “Estic molt content. Vaig entrar en la dinàmica d’equip a l’agost, i treballo per això, però no m’ho esperava. És un somni fet realitat”, va afirmar.


Publicat el 3 de març de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El CB Mollet, l'equip més en forma

L’equip d’Àlex Terés suma 12 victòries seguides i és líder en solitari del seu grup a la Lliga EBA
Xavi Mas

L’equip més en forma de la Lliga EBA, a hores d’ara, és el Recanvis Gaudí CB Mollet. L’equip dirigit per Àlex Terés lidera en solitari el grup C-B –un dels dos grups que engloben els equips catalans, aragonesos, valencians i balears– amb un balanç de 15 victòries i 3 derrotes, i acumula una ratxa de 12 victòries seguides, a tres de la millor ratxa de victòries, que ostenta el líder del grup A-A, l’Igualatorio Cantabria Estela de Santander amb 15.
Aquesta ratxa de victòries dels molletans va començar en la setena jornada, en vèncer el BC Morabanc Andorra B per 78 a 57, just després de perdre amb el CB Quart-Germans Cruz (76-74). L’equip gironí és un dels rivals que persegueixen els molletans en la classificació, a una sola victòria de distància, i serà, precisament, qui posarà a prova aquesta ratxa dels de Terés aquest dissabte, a les 8 del vespre al municipal Plana Lledó. “Plantegem aquest partit pensant en un equip que juga pràcticament de memòria”, explica el tècnic del Mollet en referència a un CB Quart en què la plantilla és pràcticament la mateixa des de fa temporades.

Albert Ferrer condueix una pilota en el partit contra l'Igualada, el gener passat (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Terés reconeix tenir una de les millors plantilles de la categoria però afirma que amb això no n’hi ha prou. “És un grup de jugadors que es deixa entrenar. La qualitat, sense esforç, ni treball, ni ambició, no serveix de res. A més, cal un punt de sort, i amb les lesions n’hem tingut”, apunta. Per Terés, la ratxa és una simple anècdota. “Costa molt aconseguir-la i molt poc perdre-la”, assegura el tècnic, que té com a objectiu fer-ho cada vegada millor. “Si això porta a jugar les fases d’ascens, millor que millor”, conclou.

Publicat el 3 de març de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)