dimecres, 6 de novembre del 2019

La Penya Blanc-i-Blava de la Roca penalitza els errors del Llerona

L'equip roquerol es manté vuitè però retalla distàncies amb els equips que el precedeixen

El derbi vallesà entre la Penya Blanc-i-Blava de la Roca i el Llerona va tenir ocasions, gols, emoció i tensió i se'l va endur l'equip roquerol, que va aprofitar un parell de badades defensives del Llerona, als primers minuts, per encarrilar el partit.
La victòria roquerola per 2 gols a 1 manté l'equip de Rubén Álvarez al vuitè lloc, però ara més a prop dels equips que el precedeixen –ha retallat de cinc a dos punts amb el setè lloc–, mentre que el Llerona continua en la 14a posició amb tres punts.
El Llerona va tornar a pecar, com en anteriors partits, de no saber interpretar el joc del rival i això, als primers minuts, li va acabar suposant anar a remolc la resta del partit. Intentant sortir amb la pilota controlada des del darrere el Llerona va patir una pèrdua de pilota dins la pròpia àrea que la roquerola Coral Fernández no va desaprofitar. Les d'Aarón Pérez van insistir amb seu estil de joc i una nova pèrdua de pilota a camp propi va acabar en el segon gol de les de Rubén Álvarez, obra de Paula Santasusana.

Hilaria Salas (Llerona) i Coral Fernández (PBB La Roca) pugnen per una pilota dividida (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
A partir d'aquí el dibuix va canviar una mica, amb un joc més directe per part del Llerona, buscant l'esquena de la defensa roquerola i la velocitat de les seves davanteres. Així és com va arribar el 2-1, que va marcar Elia Expósito superant Andrea Forns amb una vaselina.
L'equip roquerol, que havia estavellat una pilota al pal a la primera meitat, va estavellar-ne una altra a la segona, i a més va marcar un gol que l'àrbitre va anul·lar per fora de joc. Forns va aturar-li un un contra un a Expósito que podia haver suposat l'empat i, cap al final, el partit es va enrarir, i va passar a tenir poca continuïtat per les contínues faltes i interrupcions.

Publicat el 4 de novembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Un triple a set segons del final condemna el Lliçà

Marc Rabaseda completa una gran actuació amb 39 punts

Un triple a set segons del final va suposar la segona derrota de la temporada d'un Ripotrans Lliçà d'Amunt (72-75) que va patir els inconvenients de tenir una plantilla curta i amb algun lesionat d'importància. El base Marc Rabaseda es va carregar la responsabilitat del joc d'atac de l'equip amb una actuació portentosa que va suposar més de la meitat dels punts de l'equip, 39, però van acabar sent més decisius els 22 del visitant Marc Ferrer, 18 dels quals en llançaments triples. L'últim va donar-los la victòria final.

Albert Masllorens lluita per un rebot amb els visitants Oleart i Nimaga (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
Al primer quart ja es va veure que l'encert en el tir exterior dels visitants era màxim –quatre triples de cinc intents– i Cutrina va optar per passar a defensar en zona. Al segon i tercer quarts, amb gran part dels minuts amb aquest sistema defensiu, el Lliçà va aconseguir reduir l'encert dels maresmencs i, amb Rabaseda i Albert Masllorens portant la veu cantant en atac, arribar a empatar i fins i tot capgirar el marcador, amb un màxim avantatge de cinc punts (51-46).
Al darrer quart el Masnou va recuperar l'encert –cinc triples–. El Lliçà va ser capaç de neutralitzar-ho a base d'esforç (72-72), just abans de l'estocada definitiva.

El CB Granollers capgira el marcador a l’últim minut

Carles Homs fa 17 dels seus 20 punts al darrer quart

El CB Granollers es va recuperar de la derrota de la jornada passada amb una victòria a la pista del Círcol Cotonifici Badalona per 64 a 70, una victòria que no es va aconseguir fins al darrer minut. L'equip de Ricard Ventura va veure com la igualtat de la primera meitat es trencava al tercer quart, però la lluita i la pressió defensiva dels seus jugadors al darrer quart van ser claus per frenar l'atac local i aconseguir una victòria agònica.
L'encert en el tir exterior de l'equip local els granollerins el van contrarestar a base de joc interior i contraatacs. Durant la primera meitat les alternances van ser constants i es va arribar al descans amb empat a 33, un empat que es va trencar al tercer quart, en què als granollerins els va mancar encert. Al darrer quart Ventura va ordenar un punt més de pressió defensiva i això, sumat a l'encert de Carles Homs –17 punts–, va fer capgirar el marcador amb un parcial de 0-6 a l'últim minut.

Al KH-7 se li escapa la victòria a mig minut del final

Les de Robert Cuesta empaten amb el Porriño en un partit on s'imposen les defenses

El KH-7 BM Granollers es va emportar un punt de la pista del Conservas Orbe BM Porriño (21-21) en un partit extremadament igualat i en el qual les defenses van dominar els atacs. Les de Robert Cuesta van tenir un últim atac per guanyar però la defensa gallega va forçar una falta abans que el tècnic demanés temps mort i Ayelen Rosalez va acabar aturant el posterior llançament de Giulia Guarieiro al límit del temps, just després del minut d'instruccions demanat per Cuesta.
El Porriño va començar amb avantatges mínims al marcador i amb la central Anthia Espiñeira fent mal als uns contra uns. Després de l'empat a 4 el Porriño es va posar novament al davant amb un gol de Sisse però les aturades de Nicole Wiggins van permetre el KH-7 fer un parcial de 0-4 i posar-se tres gols amunt (5-8).

La jugadora del KH-7 BM Granollers Lora Sarandeva evita la penetració a sis metres d'Inés Hernández (Fotografia: BM PORRIÑO)
El tècnic local Ismael Martínez va demanar temps mort però els gols de Guarieiro i Ona Vegué van mantenir el KH-7 al davant fins que un parell d'errors en atac van portar el Porriño a igualar el marcador a 10. Un gol de Guarieiro al límit del temps deixava el KH-7 al davant en arribar al descans i, en la segona, al KH-7 li va costar encara més atacar pel centre, on va tenir problemes per connectar amb Kaba Gassama. Va ser una segona meitat d'alternances al marcador i de moltes errades. Un penal a mig minut del final va permetre el Porriño salvar un punt.