dimarts, 31 d’octubre del 2017

L’Esport Club torna a caure per la mínima i a casa

El Terrassa domina la primera meitat però marca en una jugada aïllada
EL 9 NOU

L'alegria a les files de l'Esport Club Granollers ha durat una setmana. La victòria de la jornada passada al camp del Cerdanyola del Vallès semblava que podia ser un punt d'inflexió per trencar la mala dinàmica de resultats però aquest dissabte els d'Albert Cámara van tornar a caure, i novament al camp del carrer Girona i per la mínima (0-1).
Tot i que el partit no va comptar amb gaires ocasions de gol, sí que es va poder veure a un Terrassa superior a la primera meitat i a un Esport Club més dominador a la segona però, com està essent habitual, sense crear perill ni definició en el poc perill creat. El domini del Terrassa a la primera meitat va fer intervenir en un parell d'ocasions a Víctor Colchero, però quan tot semblava encaminar al descans amb l'empat inicial va arribar l'habitual gerra d'aigua freda pels granollerins; la defensa de l'Esport Club va defensar i refusar bé un servei de banda del Terrassa, però la pilota li va caure a Ferreira al límit del lateral de l'àrea i va engaltar un gran xut que va anar a l'escaire contrari, lluny de l'abast de Colchero.
A la segona els granollerins van dominar més però tan sols van tenir una ocasió de Javi Sánchez que va aturar el porter Ortega. A mitjans de la segona meitat el central del Terrassa Sergi Valls va fer una clara falta sobre Joel però l'àrbitre li va perdonar l'expulsió –l'exgranollerí ja tenia una targeta.




L'Esport Club presenta els equips

Divendres al vespre l'Esport Club Granollers va fer la presentació de tots els seus equips davant l'afició. Una presentació més austera que en anteriors edicions però en la qual es va poder veure el potencial humà del club. En total, 510 jugadors que formen part de 31 equips de futbol base –inclosos tres d'escola– més el primer equip.

Fotografia: VÍCTOR MUÑOZ
Publicat el 30 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Primer empat del Caldes

Els homes d'Eduard Candami dominen però s'estavellen en un Llaverola esplèndid
EL 9 NOU

El Recam Làser Caldes va cedir el primer empat de la temporada, dissabte al pavelló de la Torre Roja contra el Citylift Girona. Un empat que els calderins no van interpretar negativament perquè el Girona era un dels equips que fins dissabte havia guanyat tots els partits disputats –estava empatat amb el Barça i el Liceo– i perquè, malgrat l'empat, l'equip que entrena Eduard Candami es manté a la part alta de la classificació –cinquè–, ara amb 7 punts.

Els jugadors del Recam Làser Caldes s'abracen després que Jacint Molera aconseguís el gol de l'empat (Fotografia: MARLON CÀTEDRA)
El marcador del partit va ser un clar reflex del que es va veure damunt la pista. Va ser un partit molt tàctic i molt físic, amb ocasions per part de tots dos equips, la gran majoria resoltes amb grans intervencions dels porters Cesc Campor o Jaume Llaverola. L'equip de Juan Ramon Benito va jugar molt ben posicionat i concedint poques llicències defensives que poguessin aprofitar els de Candami. Els calderins van dominar amb possessions llargues i el Girona intentava sortir en ràpids contraatacs que van obligar Campor a intervenir en un parell d'ocasions de gol. El porter del Caldes, però, no va poder evitar el gol del Girona després que Manel Garcia, en un garbuix de jugadors, desviés prou la bola per canviar la trajectòria d'un xut de gairebé mig camp.
UNA MARXA MÉS DESPRÉS DEL DESCANS
Després del gol del Girona, i abans d'arribar a la mitja part, els de Candami van tenir un parell de bones ocasions que el veterà Llaverola va evitar que es convertissin en l'empat.
Si a la primera meitat el Caldes havia dominat més, a la segona encara van posar-hi una marxa més i el Girona encara es va tancar més al darrere, defensant el marcador. Marcos Blanqué va estavellar una pilota al pal i Llaverola va tornar a evitar l'empat en dues ocasions més. El porter del Girona, a més, va trencar el 100% d'efectivitat que portava fins ara Ferran Rosa en les faltes directes, aturant-n'hi una just abans que Jacint Molera sí que aconseguís superar Llaverola amb un xut ras, després d'un refús del porter. 
A l'últim minut Llaverola va aturar, damunt la línia, el que hauria estat el gol de la victòria d'un Caldes que dimecres rebrà a la Torre Roja un dels líders, el FC Barcelona.

Els protagonistes

Publicat el 30 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)