dijous, 3 de novembre del 2016

El Fraikin no troba el camí del triomf a Irun

Els granollerins capgiren el marcador a la segona part però cometen massa errors
Eduard Batlles

El Fraikin BM Granollers va caure a la mítica pista d'Artaleku per 28 a 27 i encadena la segona derrota consecutiva. El Bidasoa Irun, més encertat i empès per una afició molt entregada, va sortir en tromba i va dominar en els primers instants de joc. Al final de la primera i a l'inici de la segona meitat el Granollers va jugar els seus millors minuts, amb atacs ben construïts, transicions ràpides i aportació des de la defensa. En aquest moment el Fraikin va aconseguir el seu màxim avantatge de tres gols. Però quan semblava que els de Carlos Viver podien trencar el partit, el Bidasoa va tornar a empatar i es va acabar enduent el partit en uns minuts finals d'alta tensió.
El jugador format a la base del Granollers Borja Lancina va ser un dels millors jugadors per part del conjunt irundarra. Lancina va estirar el seu equip en els primers compassos del partit quan el Bidasoa va superar clarament el Granollers (7 a 3, als 10 minuts de joc). Aquest parcial en contra va obligar Carlos Viver a demanar un temps mort. Pol Sastre, que va sortir d'inici, no va tenir el seu dia i Viver va fer entrar Vicente Álamo al minut 14. Gràcies a l'aportació de Marc Cañellas en la direcció de joc i als gols de Figueras i Silva el Fraikin es va anar acostant al marcador i va aconseguir l'empat a 11 al minut 20. L'exjugador del Bordils Edu Nonó a un lateral i Borragán a l'altre van ser les principals amenaces locals d'una primera meitat que va acabar amb 17 a 16 al marcador.

El central de Cardedeu Borja Lancina, ara a les files del Bidasoa, va ser un autèntic maldecap pels jugadors del Fraikin (Fotografia: FERNANDO DE LA HERA / DIARIO VASCO)
A la represa, el Granollers va sortir convençut que s'havia d'endur els dos punts. Resina, Mamadou i Cabanas van aparèixer des dels extrems i va ser aleshores quan el Fraikin va trobar més facilitats a la dura defensa basca i va aconseguir la seva màxima diferència al marcador (19-22). El Bidasoa va sumar cinc exclusions a la segona meitat, però tot i així va continuar donant molta guerra en defensa. Els atacs del Granollers van començar a ser precipitats i els de Cuétara van començar a reduir la distància de nou. El públic va començar a protestar-ho tot i els jugadors locals es van anar contagiant de l'ambient per tornar-se a posar per davant. Amb el marcador en contra, el Granollers no va trobar la tecla en atac i va errar massa llançaments. Al final, una derrota per la mínima gràcies a un gol de Resina a 5 segons del final.
Després del partit, el tècnic Carlos Viver, en declaracions a Ràdio Granollers (107.6 FM), es va mostrar decebut amb el joc de l'equip. "No estic content amb el resultat, l'equip no ha rendit i ha comès molts errors". Tot i això, assegurava que "no hi ha temps per lamentar-se; cal continuar treballant i corregint errors". Viver va felicitar el rival per la victòria, però reiterava que haurien d'haver jugat molt més fluids en atac. "El rival ens ha plantejat problemes que hauríem de saber resoldre amb més facilitat. No hem sabut minimitzar els errors i al final perds d'un sol gol i saps que si haguéssim comès la meitat o tres quartes parts dels errors potser hauríem guanyat".

Publicat el 31 d'octubre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)