dissabte, 30 de setembre del 2017

El major encert del CB Mollet li permet començar amb victòria

El pivot Albert Griso, amb 25 punts, s'erigeix en el millor jugador del partit
EL 9 NOU

El Recanvis Gaudí CB Mollet va encetar la nova temporada amb una victòria a la pista del CB Pardinyes-Lleida per 63 a 74 en un partit força equilibrat i que es va decidir pel major encert dels molletans en atac. El Pardinyes arribava al partit amb la baixa del seu jugador referent –el pivot Edu Villacampa– i Àlex Terés va haver de prescindir ben aviat del també pivot Ramon Espuña per lesió.
La baixa d'Espuña però, no es va notar en l'equip molletà, gràcies en part a l'excel·lent actuació d'Albert Griso, que es va multiplicar i que es va erigir en el màxim encistellador del partit amb 25 punts –8 d'11 en tirs de camp i 9 de 12 en tirs lliures.

El jugador del Mollet Alejandro Karatzas intenta aturar una penetració a cistella del lleidatà Xavier Mendiburu (Fotografia: POL PUERTAS)
El Mollet va començar amb un parcial de 0-5 però el Pardinyes va igualar ràpidament amb encert en el tir exterior. L'equip lleidatà anava fent la goma al marcador sense permetre que el Mollet s'escapés de forma definitiva. Es va arribar a posar per davant al tercer quart (42-41) però va ser quelcom puntual perquè el Mollet va tornar a posar-se per davant i ja no va donar cap mena d'opció durant l'últim període.

Els protagonistes

Publicat el 25 de setembre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Recital del KH-7 al Palau

L'equip de Robert Cuesta no dona cap mena d'opció a un Elche Mustang molt desdibuixat
Xavi Mas

El KH-7 BM Granollers va dormir líder, divendres després de la gran victòria al Palau d'Esports davant l'Elche Mustang i, després de la resta de resultats, es manté com a colíder després de sumar tres victòries als tres primers partits. A més, l'equip de Robert Cuesta, ha aconseguit aquestes victòries amb molt bones sensacions i amb un atac tan fluid que l'equip ja ha arribat als 100 gols –mitjana de 33 gols per partit–. Un clar exemple va ser-ne la victòria de divendres per un rotund 35 a 21.
L'Elche Mustang, de la mà d'Ivet Musons –màxima golejadora de la lliga amb 22 gols– va començar amb força i es va avançar amb un parcial de 0-2, gràcies també a un treball defensiu molt intens, anant a buscar les jugadores granollerines molt amunt. Però aquesta rauxa de l'equip alacantí es va esvair ràpidament amb un parcial de 4-0 de les de Cuesta (4-2), un avantatge que ja no van deixar escapar i que va anar creixent sense presses però sense pausa.

La pivot del KH-7 BM Granollers Carmen Prelchi supera la defensa de dues rivals per encarar porteria (Fotografia: TONI TORRILLAS)
El tècnic visitant, Joaquín Jaime Rocamora, es va veure forçat a demanar temps mort al minut 13 després del 9-5 aconseguit per Kaba Gassama en una gran combinació amb Tilda Matthijs. El temps mort no va fer efecte, en part perquè els pocs atacs alacantins que aconseguien superar la defensa granollerina es trobaven amb una inspiradíssima Andrea de la Torre sota els pals, i en part també per la desaparició de Musons, l'autèntic referent de l'Elche.
Al minut 20, després d'un contraatac d'Anna Rojas, Rocamora va tornar a demanar temps mort. La seva defensa era un autèntic colador i només l'entrada d'Andrea Giner sota els pals –amb algunes bones intervencions pràcticament seguides– va aconseguir frenar la sagnia ofensiva per part d'un KH-7 que va arribar al descans amb 11 gols de marge (19-8).
Tot just començar la segona part Rocamora se la va jugar amb uns minuts d'atac 7 contra 6, sense portera que no li va servir per retallar distàncies –Andrea de la Torre va aconseguir un gol de camp a camp–; l'avantatge granollerí es va mantenir al voltant dels deu gols fins que, al llindar del quart d'hora de la segona, el KH-7 va tornar a etzibar un parcial de 4-0 que situava la diferència en els 14 gols (30-16). Va ser un autèntic recital ofensiu del KH-7, molt ben acompanyat pel treball defensiu i per l'actuació de De la Torre, que va rubricar-ho aturant-li un contraatac a l'Elche en l'última jugada del partit per mantenir el 35 a 21 definitiu.

Les protagonistes

El Fraikin no millora i perd amb el Valladolid

Els de Pucela s'avancen als primers minuts   i el Fraikin no pot capgirar el marcador
Eduard Batlles

El Fraikin BM Granollers de la primera part de temporada està sent un Fraikin irregular. Els d'Antonio Rama estan en ple procés de creixement i de millora col·lectiva i aquest dissabte contra l'Atlético Valladolid l'equip va mostrar-se estèril en moltes fases del partit. Un equip que vol, que té moments de rauxa i de molta qualitat, però a qui li pesen massa els errors i els acaba pagant molt cars. El 28 a 33 final demostra que l'equip encara concedeix massa en defensa i que, tot i tenir opcions reals d'empatar el partit a la segona meitat, es va precipitar i va errar massa llançaments.
El Valladolid va jugar molt, i bé. Els de Nacho González van sortir en tromba i van clavar un parcial inicial de 5 a 9 en els primers minuts. La diferència no es va poder eixugar. El Granollers no va poder aturar el braç de Rubén Río, que va anotar nou gols des del lateral dret. La defensa del Valladolid va dificultar molt les circulacions del Granollers, on Silva i alguna espurna de Bernatonis van trobar llançaments clars. Figueras va ser vital al pivot per no deixar escapar el conjunt visitant encara de més gols –va marcar sis gols–. La direcció d'Adrián Fernández, els gols de Víctor Rodríguez i les bones accions de Serdio al pivot van fer molt mal a la defensa del Granollers, formada per Marc Garcia acompanyat o bé de Bela o bé d'Álvaro Ferrer. Almeida, que portava una mitjana d'un 30% en els dos primer partits, no va estar tan encertat.

El jove central Ian Tarrafeta -en la imatge defensat per Miguel Camino- va jugar el seu primer partit i va marcar tres gols (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
A la segona, el Granollers va sortir decidit a capgirar el marcador amb un parcial de 3 a 0 –Silva, Resina i Figueras–. Però arribar a dos gols per sota del Valladolid va ser el topall. El ball d'exclusions (12 en total), no va afavorir el Fraikin, que, tot i rebre'n menys, no les va aprofitar. El Valladolid, com ja li havia passat a la primera, va estar dos minuts amb quatre jugadors, però al Granollers li va faltar mossegar. Ian Tarrafeta va sortir a la segona meitat amb ganes i donant velocitat a les accions del Granollers. Va anotar tres gols i es va mostrar desinhibit. Amb el 24 a 26, els de Pucela van rebre l'exclusió de Miguel Camino. Era el moment per posar-se a un, però, va ser el Valladolid qui va ampliar l'avantatge a tres gols, després d'una vaselina fallada per Resina.
Aleshores va arribar el deliri arbitral, ni molt menys justificador de la derrota, però sí de posar les coses encara més difícils. Un temps mort demanat per González just després d'unes passes del Valladolid i una falta quan el Fraikin ja sortia al contraatac van acabar de matar qualsevol opció de remuntada.
CUALTIS, NOU PATROCINADOR DEL CLUB
A la mitja part del partit es va signar l'acord de col·laboració per dues temporades entre el club i l'empresa Cualtis, dedicada a la prevenció de riscos laborals i recentment implantada a Granollers. La signatura la van rubricar Josep Pujadas i Cristina Vázquez, directora regional de Cualtis.