divendres, 31 de març del 2017

El Göppingen sotmet el Fraikin

La desfeta del Granollers fa molt difícil la classificació pels quarts de final de la competició 
Eduard Batlles

El Fraikin BM Granollers va encaixar una derrota molt dura, no tant pel partit i pel resultat, sinó pel que significa: quedar pràcticament eliminats de la Copa EHF. El 27 a 35 contra l'actual campió de la competició, el Göppingen, és un resultat que demostra la superioritat d'un conjunt molt sòlid, amb jugadors de molta qualitat i experiència i que, sobretot a la segona meitat, no va donar opcions al conjunt de Carlos Viver
El Göppingen, tot i que ja tenia la classificació a la butxaca, va començar el partit a mossegar, segurament amb el record ben present de l'inici de partit en l'enfrontament de la primera volta de la lligueta, amb aquell parcial de 0-6 a favor del Granollers. Els de Viver van aguantar bé les primeres envestides dels alemanys i Porras i Arnau van tirar del carro en els primers moments de partit. De mica en mica, la defensa dels dos equips es va anar endurint i Vicente Álamo va fer les primeres aturades. El porter del Granollers va ser un dels grans responsables de mantenir el Göppingen a ratlla i va acabar el partit amb 13 aturades. A l'altra porteria, però, Primoz Prost també tenia el dia. El porter de la selecció d'Eslovènia ho va parar absolutament tot (16 aturades). Amb l'empat a 11 en el marcador, Carlos Viver va demanar un temps mort, però va ser aleshores quan el Göppingen va clavar un cop de puny sobre la taula i va fer un parcial de 0 a 3 per marxar 11-14 al descans.

L'extrem del Fraikin BM Granollers Álvaro Cabanas va estar immaculat des dels set metres -tres de tres- i va acabar el partit com a màxim golejador del seu equip amb cinc gols (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
A la segona, el Fraikin es va desconnectar per uns instants. La primera línia buscava el pivot amb molta insistència, els llançaments exteriors no entraven i quan hi havia una bona circulació i una opció clara apareixia Prost per desesperar els granollerins. Cañellas va fer un bon partit, però no va despuntar com contra el Porto. Va reaparèixer també Figueras, amb tres gols, però encara sense ser decisiu, ja que la lesió al genoll encara és molt recent. Les pèrdues de pilota jugant amb set jugadors i la qualitat de Kaufmann i Schiller (i Pfahl i Sesum...) van acabar de desequilibrar la balança.
La classificació passa per una carambola poc probable, però no impossible. El Granollers necessita guanyar de forma clara a Dinamarca i que el Saint Raphael perdi a casa contra el Fücshe Berlin. Els quarts estan lluny, però també ho estava la lligueta a la mitja part a Zaporozhye.

Els protagonistes

El post-partit:

Ha estat un pal molt gran. (Carlos Viver)

Després del partit, el tècnic del Granollers, Carlos Viver, tenia la sensació d'haver perdut una gran oportunitat per apropar-se als quarts de final de la competició. "Ha estat un pal molt gran". Després de la bona primera meitat, el parcial de 0 a 3 va fer mal al Granollers. Tot i això, el missatge a la mitja part va ser clar i contundent. "Tothom a la mitja part estava mentalitzat que li podíem donar la volta al marcador; hem sortit amb aquesta intenció", detallava.
"Hem fet errors de llançament. Quan hem pres riscos durant uns minuts ens ha funcionat, però després no hem tingut continuïtat i ha estat aleshores quan ells ens han marcat a porta buida i ens hem desmoralitzat, cosa que és normal", relatava el tècnic detallant els motius de la derrota.
Tot i que és gairebé impossible, Viver s'aferra a l'última opció per passar als quarts de final. "Anirem a Dinamarca a guanyar els dos punts i somiarem amb algun resultat que ens faci passar. Amb vuit punts potser no hauríem passat i ara amb sis hi ha una mínima opció de passar"
En el partit d'aquest diumenge, el capità David Resina va arribar als 100 gols en competició europea i Arnau als 50. A més, es va registrar la millor entrada de la temporada amb 2.400 espectadors i amb la presència dels Diables de Granollers, que van animar la festa.

Publicat el 27 de març de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)