divendres, 19 de febrer del 2016

La venjança, millor freda

Després de l'estranyíssima derrota en el primer partit de lliga contra el Bigues -estranya per la pèssima tasca arbitral d'un noi que xiulava per primera vegada i que va acabar treient de polleguera jugadors, entrenadors i espectadors- el benjamí E de l'Esport Club Granollers va tornar-li la moneda al Bigues en el primer partit de la segona volta. Els nanos d'en Nico, a més, van aconseguir la victòria al límit del temps, un gol d'aquells que deixa glaçat a l'equip rival i que desborda l'alegria del qui marca. Com diu la dita, la venjança es serveix millor freda, tot i que segurament, van tenir més sensació de venjança els pares i espectadors granollerins que no pas els nanos, que segueixen jugant -i que duri- amb aquella innocència que els aporta l'edat que tenen.
El partit va començar amb un Granollers que va pressionar bé i molt amunt, amb la qual cosa el Bigues se les veia i se les desitjava per fer avançar la pilota més enllà del mig camp. Fruit d'aquesta pressió van arribar dos xuts d'en David -un de fluix després de rebre d'esquena i regirar-se, aturat pel porter del Bigues Pierre, i un de desviat- i un d'en Xavi que va sortir massa alt. Aquests van ser els tres primers avisos d'un Granollers que va tenir, minuts més tard, l'ocasió més clara per marcar; després d'una recuperació la pilota va circular fins en David, que va fer una bona internada per l'esquerra. La seva centrada la va rebre en Dani que, arribant des del darrere en cursa, va engaltar de primeres amb tanta mala sort que el xut va estavellar-se al pal. Després d'això, un xut d'en Pau aturat per en Pierre i un xut de lluny del Bigues -Miguel- aturat per en Dídac -en Pol estava malalt.

En Xavi intenta avançar envoltat de jugadors del Bigues (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El Bigues en prou feines havia passat de mig camp al primer quart però, ves per on, en la primera jugada del segon quart, va aconseguir avançar-se al marcador; els nanos d'en Nico van dubtar a l'hora de refusar la pilota i aquesta li va arribar a en Miguel, que va fer un xut per alt que va superar en Dídac. Tot i el gol, els nanos d'en Nico no es van arronsar i van seguir buscant el gol; en Pau ho va provar dues vegades en llançaments de falta -un aturat per Pierre i un massa alt- i en Xavi en va tenir dues més -una després d'una bona combinació teva-meva amb en Guillem i l'altra després d'una altra bona jugada col·lectiva amb centrada d'en Guillem-, però la pilota no va voler entrar, motiu pel qual es va arribar al descans amb avantatge pel Bigues.
REMUNTADA 'IN EXTREMIS'
A diferència dels dos primers quarts, després del descans va ser el Bigues qui va crear més perill, amb dues grans ocasions en què va fer lluir el porter Dídac -minut 27 i 29- i amb una tercera que va topar amb el travesser -un xut de falta de Miguel, des de molt lluny i enganxada a la banda-. També de falta va arribar l'única ocasió clara del Granollers, però el xut d'en Dani va sortir fregant la creueta.

Celebració del gol de l'empat. Amb aquest gol començaa la remuntada (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Les ocasions que va tenir el Bigues al tercer quart van esperonar els nanos d'en Nico, que van començar l'últim quart pressionant altra vegada molt amunt i tornant a crear perill; en la primera en David va xutar massa fluix però en la segona va arribar l'empat. Va ser després d'una gran jugada de tot l'equip que en Guillem va provar un xut de lluny. La pilota va rebotar en un defensa i li va arribar a en Dani; el xut d'aquest el va refusar el porter Pierre i, a la tercera, en Xavi no va perdonar des de l'àrea petita. Era el gol de l'empat i, no conformes amb això, els granollerins van seguir provant-ho, amb un xut de falta d'en Pau o un d'en David des de la banda dreta. En Gerard també ho va provar però el seu xut va arribar fluix a les mans d'en Pierre. El final s'apropava i el partit es va convertir en un anar i venir sense massa encert; un atac del Granollers per aquí, un contraatac del Bigues per allà...Amb el temps al límit, i just després d'un contraatac del Bigues aturat per Dídac, va arribar el gol de la victòria granollerina; en Dídac va treure ràpid i en llarg, la pilota li va arribar a en David que va encarar el seu defensor, el va retallar cap enfora i, amb l'embranzida de la cursa, va engaltar un xut magnífic que va superar el porter Pierre per dalt. Amb el temps esgotat, el Bigues va poder treure de centre però el xut directe d'en Miguel el va poder aturar en Dídac en dos temps.

Amb aquest xut en David va aconseguir el gol de la victòria, al límit del temps (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Va ser una victòria molt celebrada, tant pels nois com pels pares i espectadors. L'equip havia fet un molt bon partit i s'ho havia merescut i els pares i espectadors, després de patir com mai, van poder assaborir el plaer de la victòria.

Els protagonistes