dijous, 16 de març del 2017

L'Esport Club perdona el Peralada

Els d'Albert Cámara fallen ocasions clares al començament del partit i durant tota la segona part
Xavi Mas

L'Esport Club Granollers va tornar a pecar de manca d'encert ofensiu i va desaprofitar una bona oportunitat de derrotar al segon classificat, el Peralada, que malgrat l'empat, li retalla un punt al líder Olot, que va perdre per 2 gols a 1 al camp del Terrassa.
L'empat sense gols dels d'Albert Cámara els fa baixar al 10è lloc de la classificació –es veuen superats pel Figueres, que va guanyar per 2 gols a 1 el Santfeliuenc–, amb 38 punts, a set de la zona de perill i a onze del descens directe.
Tot i que durant la primera meitat el domini de la pilota va ser per al Peralada, les ocasions més clares de gol van ser per a l'Esport Club, que en va perdonar un parell de molt clares, una tot just començar; al minut set Carlos Cano va rematar al segon pal una bona centrada d'Àlex Español des de la banda esquerra però la pilota va sortir per damunt del travesser. Al minut 11 Àlex Gil va treure ràpid una falta a tres quarts de camp, buscant Español, però la pilota li va anar a la seva cama menys bona –la dreta– i el seu xut sense angle va anar a les mans del porter Cassaró. El Peralada buscava trenar el joc, buscant talls entre línies i superioritats, però va fallar sempre en la presa de decisió final.
Al minut 21 Jaume Serra, arribant des del darrere, va rematar de cap –a les mans del porter– una bona centrada de Mur, i al 30 va arribar el primer xut entre els tres pals del Peralada –de Boniquet– que va refusar Colchero.

L'extrem esquerre de l'Esport Club Granollers Àlex Español intenta escapolir-se de dos jugadors del Peralada (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
ERRORS EN OCASIONS MOLT CLARES DE GOL
Si a la segona part els granollerins van fallar ocasions clares, a la segona encara en van fallar més, i fins i tot més clares. La pressió dels de Cámara en terreny contrari va generar molts dubtes en el joc d'un Peralada que cada vegada arribava més en comptagotes a l'àrea de Colchero. Al minut 51 Gil va recuperar una pilota a mig camp, va encarar porteria però el seu xut el va aturar Cassaró. Al 68 Cano no va arribar per poc a una passada vertical de Carrillo i al 70 el porter Cassaró, pressionat per Cano, la va regalar a Gil, que es va precipitar buscant una vaselina que va sortir massa alta. Cada pèrdua de pilota del Peralada generava sortides granollerines però primer Carrillo i després Serra, van fallar de nou situacions clares de gol. El Peralada, que no havia creat perill en tota la segona part, va poder marcar en l'última jugada del partit; el xut de Serrano, des de dins de l'àrea gran, va sortir massa creuat.
El tourmalet particular dels granollerins continua la propera setmana amb la visita al camp del Vilafranca –tercer classificat– i acabarà amb la visita de l'Olot –líder destacat– al camp del carrer Girona, d'aquí a 15 dies.

Els protagonistes

Publicat el 13 de març de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Granollers perd en un mal final de partit

Els de Manel Blanco fallen 14 tirs lliures, cinc als últims minuts
Xavi Mas

El CB Granollers va tenir la victòria a tocar davant un dels colíders de la categoria, el Mataró Parc Boet, però els del Maresme van ser millors en l'últim quart i es van endur la victòria per 67 a 72. Els granollerins van fer un bon inici de partit, sobretot a partir del minut 5, i van dominar fins a mitjans de l'últim quart. L'exjugador del Mollet ara al Mataró Darío Naharro, amb 18 punts –15 dels quals al darrer quart–, va ser decisiu perquè l'equip del Maresme capgirés el marcador. Els errors granollerins des de la línia de tir lliure, als últims minuts –cinc fallats de set llançats–, també van ser claus en la derrota dels de Manel Blanco.

Oriol Pou entra a cistella superant la defensa de Smith, del Mataró (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
El Granollers es va sobreposar a un parcial de 0-6 d'inici del Mataró i va capgirar el resultat a base d'intensitat defensiva i transicions ràpides. El frec a frec va ser constant, amb els granollerins sempre al davant fins que, en l'últim quart, va aparèixer la figura de Naharro, que va fer 13 punts seguits que van capgirar el marcador (61-65). Després, els errors en els tirs lliures van ser decisius perquè el Mataró acabés assegurant la victòria.

Els protagonistes

Publicat el 13 de març de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Exhibició europea

Un Granollers sense fissures guanya d'11 gols el Porto i segueix viu per classificar-se pels quarts
Eduard Batlles

El Fraikin Granollers va aconseguir una victòria de molt mèrit a casa davant el Porto per 11 gols de diferència. Els de Carlos Viver van fer un partit molt complet, ben apuntalat des de la defensa i jugant molt bé les seves armes en atac. La victòria era obligada per seguir vius en la competició, i el Granollers no només va vèncer, sinó que va convèncer l'afició que classificar-se pels quarts és possible.
La primera meitat va començar amb els dos equips controlant-se de ben a prop. Defenses dures i pocs espais al contraatac. De mica en mica, el Granollers va anar ajustant la defensa i va aconseguir dificultar molt la circulació a la primera línia del Porto. Álvaro Ferrer i Marc García van ser els millor aliats d'un Vicente Álamo que va estar pletòric sota pals amb 13 intervencions, algunes de les quals de molt mèrit al contraatac o des de la línia dels set metres. 
La defensa al pivot era la tasca més complicada que havia d'afrontar el Granollers, i els tres pivots del Porto –físicament molt superiors als del Fraikin– només van aconseguir sis gols. En els últims 10 minuts de la primera meitat, el Granollers va començar a obrir forat en el marcador, gràcies als gols i a la direcció de joc de Marc Cañellas (màxim golejador del partit amb nou gols). El tècnic portuguès, Ricardo Costa, va intentar aturar el bon moment dels vallesans amb un temps mort amb el 10 a 7 al marcador, però va ser aleshores quan va arribar un parcial de 4 a 1 favorable al Granollers per marxar al descans amb un 14 a 8.

Marc Cañellas va ser el jugador més destacat del BM Granollers. Va ser el màxim golejador i va protagonitzar una excel·lent direcció de joc (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
L'inici de la segona meitat va ser fulgurant, Silva i Mamadou van començar a aparèixer, el primer des del lateral i el segon des de l'extrem. El jugador portuguès està cada vegada més entonat i diumenge ho va tornar a demostrar amb gols de molta qualitat i que van permetre al Granollers marxar encara més en l'electrònic. El Porto estava cada vegada més nerviós. Va intentar recuperar ràpid la diferència al marcador i això va fer que es precipités i comencés a perdre moltes pilotes. El seu joc en atac era molt anàrquic, buscant llançaments molt forçats i topant una i altra vegada amb la 6-0 granollerina i Álamo a la porteria. Els últims deu minuts de partit només van tenir un color: el blanc i blau granollerí. La diferència va superar ràpidament els 10 gols i a partir d'aleshores la victòria va estar més que assegurada.
LA CLASSIFICACIÓ PASSA PEL PALAU I DINAMARCA
Després d'aquesta jornada, les opcions de classificació del Fraikin BM Granollers pels quarts de final de la Copa EHF passen per guanyar la setmana vinent l'actual campió de la competició, el Göppingen, al Palau d'Esports, i aconseguir almenys un empat a la pista del Midtjylland. Amb set punts, la classificació pels quarts estaria més a prop però caldria esperar els resultats dels altres segons de grup.

Els protagonistes


El post-partit

Hem estat superiors en gairebé tot. (Carlos Viver)

El tècnic del Granollers, Carlos Viver, es va mostrar molt satisfet. "Hem estat superiors al Porto en gairebé tots els aspectes del joc. La intensitat i la concentració prèvia s'ha plasmat a la pista, hem estat molt endollats i l'equip no ha parat d'empènyer", va dir. El Palau també va respondre i 1.600 persones van animar els jugadors, un suport molt important per l'equip i que Viver també va agrair. "Estic molt content amb el treball de l'equip, aquelles coses que havíem de millorar respecte al partit a Porto s'han millorat, sobretot el llançament exterior", va detallar. El tècnic estava més content amb l'actuació arbitral dels noruecs a casa que no pas de la parella de Kosovo en el partit al Dragao Caixa
El tècnic també va voler deixar clar que encara no hi ha res decidit i que, per això, també és molt important el goal average. "No tenim res assegurat i s'ha de guanyar al Göppingen i puntuar a Dinamarca; que Göppingen vingui ja classificat no vol dir res, l'any passat l'Aalborg tampoc s'hi jugava res i va estar a punt de guanyar-nos", va recordar.

Els supervivents del primer partit europeu del BM Granollers fan el servei d'honor

El servei d'honor del partit el van fer els supervivents del primer partit del BM Granollers en competició europea, l'11 de gener de 1959, precisament contra el FC Porto (triomf vallesà per 17-12). A la foto, d'esquerra a dreta, Martí Muntané, Pep Vilà (entrenador) i Francesc Pregona. Posteriorment va assistir al partit el també jugador d'aquell equip Pep Comas.

Fotografia: XAVIER SOLANAS

Publicat el 13 de març de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)