dijous, 1 de juny del 2017

Derrota contra les campiones

El KH-7 aguanta fins al descans però en la represa no pot seguir el ritme de l'Atlético Guardés
EL 9 NOU

El KH-7 BM Granollers va acabar la temporada amb una derrota amb qui es va acabar proclamant campió de lliga: el Mecalia Atlético Guardés. L'equip gallec havia deixat fora de la Copa de la Reina a l'equip de José Luis Villanueva, al partit de quarts de final amb un gol de falta directa amb el temps exhaurit i s'havia imposat, al partit d'anada al Palau d'Esports per 20 a 22, i dissabte va repetir resultat. Una victòria que el va proclamar campió per primera vegada a la història. L'equip granollerí, amb les baixes de Laura Steinbach, Sara Galamba i Jèssica Bonilla, va dominar durant gairebé tota la primera meitat però a l'inici de la segona el Guardés va decantar el partit del seu cantó.
Tot i que amb avantatges mínims, l'equip de Villanueva va ser qui va dominar el marcador durant la primera meitat. Kaba Gassama i Paulina Buforn van donar els primers avantatges a les granollerins mentre África Sempere es carregava la responsabilitat ofensiva del Guardés a l'esquena. Seus van ser els cinc primers gols del seu equip, que posaven el Guardés amb un 5-3 a favor, contrarestat per tres gols consecutius de Judith Vizuete, que tornaven a posar el KH-7 per davant (5-6). Els avantatges mínims a favor del KH-7 es van mantenir fins el 9-11 aconseguit per Anna Pi. Després el Guardés va fer un parcial de 6-0 que el va posar quatre gols amunt (15-11), diferència que el KH-7 va reduir amb gols d'Ona Vegué i Buforn.
En tornar del descans, però, les granollerines van estar més de 10 minuts sense marcar i això ho va aprofitar l'equip gallec per fer una estirada al marcador que ja no va tenir resposta per part de les de Villanueva.
DEBUTA LA JUGADORA JUVENIL MARIA MURILLO
La jugadora juvenil Maria Murillo, que va debutar amb el primer equip, va ser l'encarregada d'estrenar el marcador granollerí a la segona meitat amb el 18-14 i va ser l'encarregada de tancar el marcador amb el 28-20 final.

Les protagonistes

Publicat el 29 de maig de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

La victòria com a resum de l'etapa Viver

Triomf còmode a Guadalajara amb la nota negativa de la lesió de Mamadou Gassama
Eduard Batlles

Ni Granollers ni Guadalajara s'hi jugaven res, però el Fraikin va sortir convençut a endur-se la victòria aquest dissabte a la pista del Guadalajara. De la mateixa manera que, a l'altra banda, Chema Márquez –el germà del jugador del Granollers, Álex Márquez– va sortir decidit a adjudicar-se el pitxitxi de l'Asobal. I tant uns com els altres van aconseguir els seus objectius. La victòria del Granollers per 25 a 33 va ser molt còmoda, apuntalada des de la defensa i amb Figueras, Adrià Pérez i Cabanas anotant. Els contracops van ser una de les armes que el Granollers va saber explotar millor, amb les passades mil·limètriques de Pol Sastre i davant un conjunt que patia per fer el balanç defensiu. La lesió de Mamdou Gassama va ser la nota més trista del partit; una lesió al genoll esquerre de la qual encara no se'n sap l'abast real però que, si no hi ha miracle, farà que el jugador granollerí es perdi la Copa del Rei.
El Guadalajara arribava a l'últim partit desfet. Fins a vuit jugadors han passat pel quiròfan aquesta temporada i només Márquez va aguantar l'equip. El tècnic, César Montes, va jugar gairebé tot el partit sense extrems, no per cap qüestió tàctica, sinó perquè no en tenia. El Granollers, amb Miquel Flores de titular, va començar manant al marcador, amb bones accions de dos contra dos amb pivot i pilotes als extrems. Pol Sastre es va convertir en un assistent de luxe per les curses al contraatac dels extrems i de Figueras. El cansament dels jugadors del Guadalajara –es va lesionar Montoya– i la persistència del Granollers van posar les primeres diferències en un marcador en què, al final de la primera part, els de Viver ja guanyaven per quatre gols.

Pol Sastre intenta aturar un llançament des de l'extrem del jugador del Quabit Guadalajara Lucas Benedito Cándido (Fotografia: JUAN VÁZQUEZ)
A la segona, les coses no van canviar gaire; Márquez continuava el seu camí particular cap al pitxitxi i el Granollers caminava còmode cap a la dissetena victòria de la temporada. El jugador madrileny del Guadalajara va acabar el partit amb 15 gols i va arribar als 200 a la lliga Asobal. Viver va fer jugar a tothom, excepte Marc Cañellas, que arrossega algunes molèsties i que es reserva per la Copa del Rei. La victòria significa arribar als 37 punts a la lliga i acomiadar l'última temporada de Carlos Viver a la banqueta amb els dos punts i bones sensacions de cara a la Copa del Rei.
VIVER: "HEM ACONSEGUIT TOTS ELS OBJECTIUS"
El tècnic vallesà, després del partit i en declaracions a Ràdio Granollers, es mostrava molt satisfet de la feina de tota la temporada. "L'equip ha estat de 10 avui i durant tota la temporada; hem aconseguit tots els objectius que ens hem plantejat", va explicar Viver, que estava preocupat per l'abast que pot tenir la lesió de Mamadou per la Copa del Rei. Gassama estava jugant els últims partits com a lateral com a recanvi de Silva i, tenint en compte la lesió de Márquez, deixa la posició de lateral dret amb només un efectiu.
"Quan l'altre dia em vaig acomiadar del Palau, vaig oblidar-me d'agrair tota la feina que ha fet la plantilla, una plantilla que ha treballat molt, que s'entrega i que ha tapat molts errors que hem tingut; gràcies per aquestes tres temporades, ha estat una meravella treballar amb ells i mai els hi podré agrair prou", va dir Viver. "Aquest any hem tingut molts problemes i tot i això hem fet una temporada molt bona: 37 punts a la lliga, segons de grup a la Copa EHF. No sé quin objectiu més se li podia demanar a aquesta plantilla", va sentenciar.


Publicat el 29 de maig de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)