dissabte, 26 de novembre del 2016

Golejada amb les coses ben fetes

Si bé una golejada contra el cuer no necessàriament ha de servir com a bon referent, el cert és que la millora que ja havia experimentat el benjamí A de l'Esport Club Granollers al camp del CF les Franqueses va tenir continuïtat diumenge passat contra un Olímpic la Garriga que va aguantar futbolísticament durant els dos primers quarts i anímicament fins a l'últim quart. Després es va desfer com un terròs de sucre davant d'un equip que, amb el canvi de sistema de joc, ha aconseguit més seguretat en la sortida de la pilota i més possessió.

En David dribla el porter de l'Olímpic en la jugada del primer gol del Granollers (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Tots dos equips van començar el partit amb la mateixa idea de joc: intentar arribar a la zona de, perill tocant la pilota amb criteri, però va ser l'equip de l'Alberto qui va encarrilar el partit ben aviat. Tot i que durant el primer quart va costar trobar precisió de mig camp cap endavant, tot just al minut tres de partit els granollerins van aconseguir marcar; en Guillem va treure un servei de banda cap a en Gerard i aquest li va tornar a en Guillem. Aquest, amb l'exterior del peu, va obrir a la banda cap al Marc i aquest, de primeres, la va passar en profunditat cap al David, que va encarar el porter, el va driblar i va marcar a porteria buida. Va ser una bona manera de començar i agafar confiança per un equip que va dominar el joc però amb manca de precisió als últims metres. L'Olímpic en canvi, tot i sortir bé amb la pilota jugada, va ser més imprecís i no va crear perill.
Al segon quart el partit ja es va començar a convertir en un atac i gol constant, amb un Àlex -el porter garriguenc- que va tenir molta feina. L'Àlex, el porter garriguenc, va refusar un primer xut d'en Pau des de gairebé mig camp i un segon xut de l'Unax a la sortida del córner. També va aturar un xut de falta lateral d'en Pau al minut sis i va veure com un parell de xuts de l'Eduard i l'Unax sortien fora per poc. I a l'últim minut abans del descans, l'Àlex va refusar a córner un xut a boca de canó d'en Xavi i va aturar el xut posterior de l'Unax. El segon rebot però, li va tornar a caure a l'Unax que, aquest cop, no va perdonar.

En Gerard va ser el catalitzador del joc granollerí al mig del camp (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
CANVI DE PORTER A L'OLÍMPIC I GOLEJADA FINAL
El tercer quart va començar tal i com ho havia fet el primer; amb un gol al minut tres -l'Eduard va fer un bon xut, de primeres, que l'Àlex va tocar però no va poder atura-. El setge va continuar, l'Àlex va fer tot el que va poder aturant un parell de pilotes providencials però no va poder evitar el quart gol, obra d'en Gerard.
Al darrer quart l'entrenador de l'Olímpic, amb el partit ja perdut, va permetre que l'Àlex jugués com a jugador de camp -de lateral- i va posar en Manel com a porter. Aquest però, no va tenir massa sort; en Xavi, va marcar el 5-0 després d'una recuperació i passada llarga d'en Pau. El mateix Pau va tornar-ho a provar des de mig camp i en una rematada de córner i en aquestes dues ocasions en Manel va tenir l'encert d'evitar el sisè gol. Però no va poder fer res per evitar-lo en un embolic dins de la seva àrea que va resoldre en Xavi -en va marcar quatre-. Un cop va entrar aquest gol, l'Olímpic es va desfer com un terròs de sucre. En Xavi va fer el sisè, en David el setè i en Xavi i l'Unax van repetir per arrodonir el partit.

En Xavi, a punt de xutar en una de les jugades que va acabar amb un dels seus quatre gols (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Arribaran partits més complicats, és clar, però amb aquesta determinació en el joc dels dos últims partits l'equip ha demostrat sempre capacitat de reacció.