dijous, 10 d’octubre del 2019

El Palautordera remunta i se situa com a líder en solitari

L'equip de Carles Segura suma tres victòries en tres partits

El Palautordera va endur-se un partit molt equilibrat davant el Món Femení Terrassa (2-1), remuntant el gol inicial visitant i, de retruc, se situa com a líder en solitari gràcies a les ensopegades de la resta de rivals, que estaven amb dues victòries.
Les de Carles Segura van fer pressió als primers minuts i no es van deixar sorprendre pel 3-4-3 de les visitants, que malgrat això es van avançar al marcador després d'una pèrdua en zona de construcció palauenca. Just minuts abans Anna Subirana havia tingut un un contra un que li va aturar Piñol.

Anna Subirana, autora del primer gol, i Anna Otero, disputen una pilota a Carla Ventura en el partit de diumenge (Fotografia: A.S.)
Als primers minuts de la represa les de Segura ho van passar malament i van patir algun ensurt a la contra. Van endarrerir posicions i va aprofitar un contraatac per empatar amb un gol de Subirana, que va aprofitar un refús de Piñol. El partit es va obrir, amb ocasions a banda i banda, i va ser el Palautordera, amb un córner assajat, que va marcar gràcies a Alba Román. Als últims minuts, ben posicionades, van aguantar el resultat.

Publicat el 7 d'octubre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Primera victòria com a local

Entre Guarieiro (13), Vegué (7) i Torras (7) van sumar 27 dels 36 gols del KH-7
Eudald Clascà

El KH-7 BM Granollers segueix en línia positiva i va demostrar un cop més per què és un equip molt a tenir en compte en aquesta Lliga Guerreras Iberdrola.
El KH-7 va sortir a la pista disposat a donar-ho tot i així va ser, fins a deslligar-se d'una vegada per totes en el marcador i aconseguir la primera victòria de la temporada com a local.
Al començament el partit va mantenir la igualtat que es podia preveure entre tots dos equips. Dos gols seguits des de l'extrem d'Ona Vegué van donar el primer avantatge de més d'un gol pel Granollers (4-2, min 5). Les penetracions de la central Alba Sánchez i els desajustos defensius van permetre al Zuazo posar-se al davant per primer cop (6-7, min 10). El 7 a 10 que reflectia el marcador al minut 15 amb els gols consecutius de De Garibay i Sánchez va obligar Robert Cuesta a demanar el primer temps mort del partit. El temps mort va fer l'efecte esperat, ja que posteriorment va ser Joseba Rodríguez qui va demanar temps mort amb el parcial de 3-1. Mireia Torras –que va agafar el relleu de Guarieiro en el lideratge ofensiu– va mantenir el KH-7 en vida davant els gols d'Ainhoa Hernández i de De Garibay. Capdevila va perdre dues passades consecutives en un intent de passada al pivot, però en aquell moment va aparèixer Marta Mera sota els pals, que havia substituït una desencertada Wiggins al minut 12. Les aturades de Mera en els dos contraatacs van donar aire a les locals, que amb els gols de Vegué des de l'extrem van forçar l'empat a 16 al final de la primera part.
Durant els primers compassos del segon temps, els gols de Sánchez i Estíbaliz van donar novament avantatge pel Zuazo. Després del fort inici de les visitants, va aparèixer Guarieiro –màxima golejadora del partit amb 13 gols–, que va aconseguir tres gols de manera consecutiva i va posar el KH-7 al davant; fet que no passava des del 6-5 en els primers instants de partit.

Giulia Guarieiro en una acció de penetració davant la defensa d'Encina i de De Garibay (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Amb els tres gols de Guarieiro es va arribar a un resultat de 20-18 al minut 5. El BM Granollers ja no perdria aquest lideratge en el marcador fins al final del partit.
Joseba Rodríguez va aturar novament el partit al minut 9, davant el desencert de les seves jugadores amb una imperial Marta Mera, que s'estava convertint en un mur a la porteria. El temps mort va fer l'efecte contrari, ja que el KH-7 va sumar un parcial de 5-2 (26-20, min 14). El Granollers va convertir el partit en un festival ofensiu en el pitjor moment de les basques, que es trobaven molt perdudes sobre la pista.
El Zuazo va saber sobreposar-se i va poder retallar l'avantatge amb un parcial de 3-5, amb Ainhoa Hernández liderant l'atac visitant. Cuesta va demanar temps mort amb 29-25 al minut 20.
Les visitants es van col·locar només dos gols per sota amb el gol en penetració d'Ane Encina. Semblava que s'arribaria a un final ajustat al Palau d'Esports, però les aturades de Mera i el braç de Guarieiro van donar la victòria al KH-7. La defensa pressionant del Zuazo va provocar contraatacs, fins al definitiu 36-32 final.

El postpartit
Necessitàvem un canvi en la defensa. (Robert Cuesta)
Robert Cuesta, entrenador del KH-7 BM Granollers va valorar molt positivament la victòria del seu equip davant el Zuazo: "Ha estat una victòria molt treballada, ens ha costat molt en defensa al principi. No ens trobàvem gens còmodes i elles estaven molt a gust amb el nostre sistema defensiu", comenta.
L'entrenador també va valorar la situació de l'equip al primer temps. "Ens hem adonat que necessitàvem un canvi en la defensa. En el moment que hem ho hem fet, hem aconseguit posar-nos al davant en el marcador.", va dir.

Robert Cuesta (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Cuesta va parlar dels factors claus per aconseguir la victòria. "La clau del partit per desencallar en el segon temps ha estat sobretot la defensa. A partir d'aquí això ens ha permès poder córrer i tenir molta paciència i tranquil·litat", afirmava el tècnic.
Cuesta també va fer referència als aspectes a millorar de l'equip per futurs compromisos: "Pel que fa al marcador, hem marcat molts gols, però falta treballar la defensa."