dijous, 21 de novembre del 2019

El Mollet venç el Mataró en un partit molt complet

Els de Josep Maria Marsà fan un 10 de 21 en triples

De mica en mica, desgastant el rival amb un joc molt equilibrat, el Recanvis Gaudí CB Mollet va aconseguir la victòria (95-76) davant un dels rivals de la part alta de la classificació, l'UE Mataró-Germans Homs, que ara té les mateixes derrotes que els molletans –tres.
El Mataró va començar encertadíssim en el tir exterior –tres triples als primers cinc minuts– i va agafar els primers avantatges del partit, però de seguida es va veure que els de Josep Maria Marsà tenien un joc més consistent i variat, que els va permetre resistir aquesta primera envestida. Bona defensa, contraatac quan es podia, i atac posicional ben treballat van ser les claus perquè el Mollet anés augmentant les distàncies, tot i que sense acabar de trencar el partit. Al darrer quart el Mataró va perdre el nord i el Mollet ho va aprofitar per acabar fent-li un estrip amb molt d'encert exterior –quatre triples.

Publicat el 18 de novembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Girona desarma el Lliçà a la primera meitat

Els de Romà Cutrina encaixen la tercera derrota consecutiva

El Ripotrans Lliçà d'Amunt va encaixar la tercera derrota consecutiva en perdre contra el CEB Girona per 68 a 76 en un partit que es va decidir a la primera meitat. Romà Cutrina recuperava un dels lesionats –Xavi Garcia– i havia incorporat un nou fitxatge –Abu Ibe Samuel– però el seu equip es va trobar amb un Girona encertadíssim en atac que va desbordar els seus homes. Quan l'equip va reaccionar, ja va ser massa tard.
El tècnic vallesà va aturar el partit després de quatre minuts de joc amb un 3-11 advers però, lluny de millorar, el panorama encara va empitjorar més amb l'encert d'un Girona que feia mal des de la llarga distància –vuit triples a la primera part– però també sota cistella.

El base del Lliçà Gerard Bogunyà intenta entrar a cistella defensat per Espinosa (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
L'escletxa va anar creixent i creixent fins al 25-51 del descans, perquè després la zona 2-3 va permetre recuperar més pilotes en defensa i sortir en transició ràpida. El tercer quart va ser molt fluix en anotació, preludi d'un últim quart en què, amb tot perdut, al Lliçà li van començar a entrar els llançaments –cinc triples– i la distància va anar minvant fins al 68-76 final.

La PBB La Roca sentencia en una gran primera meitat

Les de Rubén Álvarez encadenen tres victòries consecutives

La Penya Blanc-i-Blava de la Roca va sumar la tercera victòria consecutiva –cinquena de la temporada– després de vèncer amb relativa comoditat a la Fundació Atlètic Vilafranca per 5 gols a 2. L'equip que entrena Rubén Álvarez va fer una gran primera meitat, durant la qual el partit va quedar mig resolt, però després a la segona va baixar el nivell, cosa que no va saber aprofitar el rival.
La bona lectura del joc rival va portar les d'Álvarez a dominar el partit a través de la pilota, i ràpidament van arribar els gols. Coral va fer l'1-0 al minut cinc i Anna Castejón va fer el 2-0 quan encara no s'havien jugat 20 minuts. Tot i encaixar un gol poc abans del descans, les sensacions en marxar als vestidors eren bones, ja que l'equip havia reaccionat amb celeritat al gol encaixat, marcant el quart.

La jugadora roquerola Coral Fernández supera la portera del Vilafranca per marcar el primer gol del partit (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
Tot el que havia fet bé l'equip roquerol a la primera, es va esvair en la segona, amb menys intensitat i més errades. El Vilafranca, però, no va crear gaire perill –un xut al pal i el gol al minut 87– i les roqueroles no van patir per la victòria.