divendres, 15 de novembre del 2019

Belén García, de l’Ametlla, campiona d’Espanya de fórmula 4

La pilot de l'Ametlla va certificar diumenge el títol després d'una temporada meteòrica
EL 9 NOU

La pilot de l'Ametlla Belén García tot just debutava aquesta temporada en un cotxe de fórmula 4. En pocs mesos, ha completat una carrera meteòrica fins a assolir aquest diumenge el campionat d'Espanya femení de fórmula 4. Ho va fer ni més ni més menys que a pocs quilòmetres de casa, al Circuit de Montmeló, l'últim assalt d'una temporada per emmarcar.
Una 14a posició va valer a la de l'Ametlla per fer-se amb el títol de la seva categoria. Una posició molt patida, en un cap de setmana que, tot i la cirereta final, ha estat complicada per la pilot vallesana. La de l'Ametlla va guanyar el campionat in extremis després que la seva rival directa, Nerea Martí, va ser sisena a la cursa, una posició que no li valia per alçar-se amb el campionat.
Tot i la victòria en el global de la competició, Belén García considerava en declaracions a EL 9 NOU després de la cursa, que ha estat un cap de setmana per oblidar. "No hem trobat el ritme del cotxe en tot el cap de setmana i dissabte vaig tenir un accident a la pista."
La cursa de Belén García per la fórmula 4 va començar de manera immillorable a l'abril al circuit de Navarra, quan la de l'Ametlla es va convertir en la primera dona que guanyava una cursa de fórmula 4.

La 14a posició d'aquest diumenge al Circuit de Barcelona Catalunya va servir a García per guanyar el campionat
Des de llavors la seva carrera ha anat a més, fins a assolir el títol de campiona d'Espanya aquest cap de setmana. "A les primeres curses em faltaven quilòmetres, però a partir de la quarta cita de la temporada vaig començar a agafar a rodatge", explica la pilot. Aquest moment va ser la cursa de València, al Circuit de Xest, quan la pilot es va acostumar a les primeres posicions de la categoria. Llavors va ser desena.
A València va començar el seu assalt final al títol i va seguir a Jerez i Portimao, a Portugal. Les últimes dues setmanes han estat de vertigen per la pilot, que va destacar amb una sisena posició als FIA Motorsports Games, una espècie de Jocs Olímpics del motor que es van disputar el primer cap de setmana de novembre al circuit de Vallelunga, a Roma.
"Ha sigut un regal de temporada. No m'esperava estar competint a la fórmula 4 aquest any. Abans havia fet kàrting durant quatre temporades i l'anterior vaig disputar-la a la categoria reina", explica Belén García. La pilot és tota una promesa del motor. Només té 20 anys i ja apunta amunt.

Publicat l'11 de novembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Agònica victòria del Recanvis Gaudí davant el JAC Sants

El Mollet treballa bé el rebot però és molt fluix en tir exterior
Xavi Mas

Treballada i agònica victòria del Recanvis Gaudí CB Mollet (68-67) davant un JAC Sants que va tenir en el tir exterior el seu millor aliat. A mesura que passaven els minuts, i amb el marcador igualat, el partit es va anar embrutant i als àrbitres se'ls va escapar de les mans. Els de Josep Maria Marsà van aconseguir abstreure's millor i, després de posar-se per davant amb el 61-60, van saber jugar millor les seves opcions.
El partit va començar equilibrat però es va desnivellar a favor del JAC Sants amb un parcial de 0-7 en un minut. A remolc de marcador, un triple de Javi Rodríguez va posar al davant el Mollet (29-28) just abans d'un altre parcial de 0-7 del Sants. Al tercer quart va tornar l'equilibri i les alternances al marcador van ser constants, una dinàmica que es va mantenir al darrer quart. Dos tirs lliures de Rodríguez asseguraven la victòria molletana (68-64) just abans d'un triple del visitant Mas pel 68-67 final.

Publicat l'11 de novembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Un tir lliure de Johnny Seidi decanta el duel vallesà

La victòria del Recanvis Gaudí Mollet B manté els de Pau Garcia com a líders en solitari
Xavi Mas

El duel vallesà entre el Recanvis Gaudí CB Mollet B i el Ripotrans Lliçà d'Amunt es va decantar del cantó molletà gràcies a un tir lliure de Johnny Seidi a quatre segons del final que posava el 72-71 al marcador. Tot i que el Lliçà va disposar d'un últim atac en aquests quatre segons restants, el llançament d'Eduard Parera al límit del temps va tocar el cèrcol.
Va ser un partit igualat, dinàmic, i amb moltes alternances al marcador. Els homes de Pau Garcia van començar dominant el marcador amb bon joc interior i transicions ràpides després de rebot, mentre que els de Romà Cutrina es mantenien a base de llançaments triples –dos d'Albert Masllorens, un de Rafa González i un altre de Marc Rabaseda.

Pau Garcia marca les pautes a seguir just abans de començar el partit. El Mollet B suma sis victòries de set partits (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Al segon quart la producció ofensiva es va aturar, encadenant errors d'uns i altres als primers dos minuts fins a l'empat a 18 de Masllorens. Als molletans els va costar atacar la defensa zonal 2-3 del Lliçà –rendibilitza els esforços davant la manca d'efectius per les baixes– i el Lliçà va aconseguir un màxim avantatge de sis punts (26-32) que va quedar-se en tres en arribar al descans.
El Mollet B va tornar dels vestidors amb un parcial de 9-0 per posar-se sis punts amunt (42-36) però el partit es va tornar a igualar amb un triple de Sergi López al límit del final del tercer quart. Tot i els quatre triples molletans, el Lliçà va mantenir el frec a frec al darrer quart. Un tir lliure de Seidi –va fallar l'altre–, a quatre segons del final, manté el Mollet B com a líder en solitari.

Els protagonistes

Publicat l'11 de novembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Domini traduït en gols

L'Esport Club Granollers supera totalment el Castelldefels a la segona meitat
Xavi Mas

L'Esport Club Granollers ho va passar malament als primers minuts però, un cop al davant al marcador, va ser el clar dominador d'un partit que va acabar amb una golejada que podia haver estat més àmplia. Els de José Solivelles, amb una segona meitat de manual, van superar en tot moment el Castelldefels per sumar la sisena victòria de la temporada, una victòria que els situa amb 21 punts, a un de l'Europa –quart– que marca les posicions de promoció d'ascens i a cinc del líder.
Durant el primer quart d'hora el Castelldefels va posar setge a la porteria de Sergio Fernández i aquest, amb alguna intervenció, va evitar que el marcador es posés en contra. Quan pitjor ho estava passant l'Esport Club va arribar una gran jugada entre Víctor Morales i Guillem Pujol, que va centrar des de l'esquerra perquè Ñito, dins l'àrea, marqués de xut creuat. Poc després Silva –el millor del Castelldefels amb diferència– va fer lluir Sergio amb un punxerot que el porter va refusar, i va estavellar un xut de falta al travesser. De mica en mica, però, els de Solivelles es van anar fent amos de la pilota i van aconseguir allunyar el perill dels seus dominis.

El porter de l'Esport Club, Sergio Fernández, refusa amb el puny una centrada de córner (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Tot just començar la segona meitat una gran passada de Ñito per Albert Ruiz va acabar en el 2-0, obra d'aquest últim. A partir d'aquí, el domini dels granollerins va ser total, tocant, pressionant i recuperant pilotes per buscar contraatacs que podien haver servit per sentenciar. El 3-0 de penal semblava definitiu, però Silva va provar dues genialitats per l'esquerra i va aconseguir el 3-1 i va estavellar la següent al travesser. Al temps afegit va arribar el 4-1 en un ràpid contraatac.

Els protagonistes

Publicat l'11 de novembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)