dissabte, 14 d’abril del 2018

La lògica doblega la resistència inicial

L'Aleví A del CF Les Franqueses tenia una nova oportunitat de mantenir-se líder al camp del cuer, el CE Bigues, i no la va desaprofitar. Els locals van resistir en un bonic cos a cos durant els primers deu minuts però després es van anar fonent a mesura que anaven caient gols.
Al minut 2, després d'haver-ho intentat en la jugada anterior -xut creuat- l'Àlex va aconseguir el 0-1 que el Bigues va respondre amb un gol de falta de l'Aleix dos minuts després. L'Ibra, prenent-li la pilota al porter Oriol, va marcar l'1-2 a porta buida -tot i que l'Oriol el va intentar aturar agafant-lo de la samarreta- i, novament acte seguit, en una jugada mal defensada, en Fassoun va poder aturar per dues vegades els xuts del Bigues però ja no va poder-ho fer en la tercera; en Sergi, dins l'àrea va posar la punta de la bota i el porter de les Franqueses ja no hi va arribar. Havien passat set minuts i al partit, que estava descontrolat -pels interssos de l'equip que entrena en Diego- ja s'hi havien vist quatre gols. Al minut 10 l'Ibra va marcar el 2-3 i just després el Bigues hagués pogut empatar, però en Fassoun va aturar el xut de l'Aleix. I com sol passar -i se sol dir-, qui perdona, perd. L'Íker va rebre una pilota molt centrada, al límit de la frontal, i va fer un gran xut que l'Oriol, tot i tocar, no va poder aturar. En la jugada següent, després de recuperar la pilota, les Franqueses en va treure una falta a tres quarts de camp contrari; l'Ibra va veure en Pau completament desmarcat a la banda dreta, la va treure en curt cap a ell i aquest va fer un bon xut creuat que va suposar el 2-5 amb què va acabar el primer quart.

En Miki no arriba a rematar de cap una centrada lateral (Fotografia: ESTHER MAS)
Només començar el segon quart l'Oriol va aturar-li un xut a l'Ibra i en Fassoun en va haver de refusar dos d'Aleix i Sergi en la mateixa jugada, abans que l'Èric refusés a córner l'últim remat del Sergi. Però després els nois de les Franqueses van saber baixar el ritme, controlar més la pilota i convertir el partit en un atac i gol. Fruit d'això van arribar el 2-6 -xut de falta de l'Ibra-, el 2-7 -falta lateral que en Bruga centra a l'àrea i que l'Ibra i en José deixen passar perquè li arribi a en Miki, sol al segon pal-, el 2-8 -xut d'Íker- i el 2-9 -l'Oriol no va blocar bé una centrada lateral de l'Ibra i en Bruga, molt atent, no va desaprofitar el regal-. I així, amb un clar 2 a 9, es va arribar al descans.
EN FASSOUN CONFIRMA UNA ACTUACIÓ DESTACABLE
Que en Fassoun té fusta de bon porter no ho dubta ningú, i al camp del Bigues va tornar a demostrar perquè l'equip és el segon menys golejat. El porter del CF Les Franqueses va aturar totes les ocasions que va tenir el Bigues: un xut de lluny d'en Sergi al minut 32, un altre xut de lluny d'en Javier al 41, que va treure amb el puny, i un remat fluix, també d'en Javier, a la sortida d'un córner, al 44. Entremig l'Àlex va demostrar la seva condició de killer recuperant una pilota a camp contrari, escapant-se per la banda dreta i cruant la pilota lluny de l'abast del porter Bernat.

L'Àlex pressiona per no deixar que el capità del Bigues, en Sergi, s'escapi per la banda (Fotografia: ESTHER MAS)
En l'últim quart el Bigues ja sí que es va donar per vençut, no va crear ocasions i va encaixar dos gols més, un del José i un altre de l'Ibra, que podien haver estat tres si un xut de falta de l'Ibra, tot just començar, no s'hagués estavellat al travesser.

Els protagonistes

Pas endavant de l’Esport Club

Els de José Solivelles fan un gran partit i s'allunyen a cinc punts del descens directe
EL 9 NOU

Per l'Esport Club Granollers la jornada no podia ser més rodona. Els de José Solivelles van aconseguir una gran victòria per 0 a 3 al camp d'un Europa desconegut –lluita per jugar la promoció d'ascens a Segona B–, el rival directe dels granollerins, el Palamós, va perdre (2-0) i, a Segona B, d'on en depèn un possible quart descens de Tercera, el Llagostera va sortir de la zona de descens.
Ara l'objectiu dels granollerins, és mantenir la 17a posició actual, intentar lluitar per la 16a –és difícil perquè està a set punts quan en queden 15 en joc– i esperar que no hi hagi cap equip català que baixi de Segona B a Tercera.
L'Europa va començar dominant la pilota amb un Esport Club que esperava el seu moment, i aquest va arribar al minut 22; l'Europa va perdre una pilota dins l'àrea granollerina, Martí Soler la va refusar cap a camp contrari i li va caure a Kilian Villaverde, que es va escapar de dos contraris i va superar la sortida del porter Arnau Riera amb una vaselina.

El central Fran Fuentes, juntament amb l'altre central Víctor Díaz, va mostrar-se molt segur en tasques defensives al camp de l'Europa (Fotografia: ÀNGEL GARRETA-CEEUROPA.CAT)
L'Europa, que a la primera meitat no havia inquietat els dominis de Colchero, tampoc va generar perill a la segona, en un partit molt decebedor. A més, al 6 de la represa els granollerins van fer el 0-2; Joel Brey va aguantar la pilota, va obrir a la banda per l'internada de Kilian i aquest va fer la passada de la mort cap a Samu Obeng, que, sol davant Riera, no va perdonar. Només cinc minuts després Samu Obeng va rebre una pilota a la frontal i no va dubtar a engaltar un potent xut que Riera no va poder aturar.
Amb el 0-3 va arribar l'únic xut de l'Europa, de Raíllo, per damunt del travesser, i dues grans ocasions de l'Esport Club per ampliar la golejada. En totes dues ocasions el porter de l'Europa va refusar els xuts de Felipe Sá i de Kilian.


Publicat el 9 d'abril de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)