dimecres, 31 d’octubre del 2018

Primer triomf d’un Bigues que ‘tritura’ el Cuencas Mineras

EL 9 NOU

El CHP Bigues es va apuntar contra el Cuencas Mineras la primera victòria de la temporada en un partit en què va registrar fins a 17 gols al seu caseller, 11 dels quals als últims 10 minuts. El conjunt asturià va pagar cara la seva falta d'experiència a la categoria i la seva joventut, amb un bloc de jugadores de 16 anys de mitjana. Al Bigues li va costar vuit minuts obrir el marcador davant un equip visitant molt tancat i tot i que el conjunt de Pola de Lena va retallar distàncies, les vallesanes van marxar guanyant 3-1 al descans, després del qual va arribar el festival golejador de l'equip que dirigeix Xiqui Carmona, que va jugar al seu màxim nivell fins al final, mentre les asturianes abaixaven els braços per acabar encaixant un resultat d'autèntic escàndol.

Marta Borràs, amb cinc gols, va ser una de les jugadores destacades en la primera victòria de les biguetanes (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Les protagonistes

Publicat el 29 d'octubre de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Remuntada fugaç d’un Recam Làser Caldes sense aturador

Els calderins sumen cinc victòries de sis possibles i es consoliden a la tercera posició 
EL 9 NOU

Tret del totpoderós Barça, no hi ha ningú que aturi el Recam Làser Caldes a l'OK Lliga. Un equip calderí desbocat, que supera tots els rivals, totes les circumstàncies i tot el que se li posi al davant. El Vendrell va amenaçar d'amargar el dolç moment que assaboreixen els de la vila termal amb un gol al minut 8 de Gerard Miquel, que va marcar en el rebuig d'un penal, però l'equip que entrena Eduard Candami, com si res, com si la ratxa que porta el fes anar sol, va capgirar el marcador en un tres i no res. De fet, l'empat va ser instantani, ja que no havia passat ni un minut del gol dels tarragonins, quan Ferran Rosa, de pena màxima, va posar les taules. Tan sols cinc minuts després Sito Ricart va culminar una gran jugada col·lectiva. Les remuntades se solen cuinar a foc lent però les del Recam Làser són exprés. I tan sols dos minuts després, Rovira va encarrilar més la victòria culminant una nova combinació dels calderins. 1-3 i la patata calenta per als vendrellencs, sorpresos per la fugacitat de la remuntada vallesana. El conjunt del Baix Penedès va respondre amb atacs directes i ràpids a la segona part intentant donar la volta ràpid al marcador però aquest art només correspon al CH Caldes, que es va defensar molt bé –i on no arribaven els jugadors de camp ho feia Campor–, i que  va disposar d'innumerables ocasions al contraatac per sentenciar. "Estem treballant molt bé i aquest grup pot fer encara un salt de qualitat'', destaca Candami.

Ferran Rosa, eufòric, celebra el gol de l'empat després de transformar el penal (Fotografia: MARLON CÀTEDRA)
Els protagonistes

Publicat el 29 d'octubre de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Recanvis Gaudí sentencia el partit a la primera meitat

El partit es decanta pels molletans al primer quart (9-24)
EL 9 NOU

El Recanvis Gaudí CB Mollet es manté en la segona posició després de vèncer a la pista del Palma Air Europa per un clar 70 a 82. L'equip de Josep Maria Marsà va fer una espectacular primera meitat, amb molt encert encistellador i una defensa que va deixar l'equip local descentrat. A la segona part, l'equip balear va equilibrar el joc però els molletans van mantenir les distàncies per assegurar la cinquena victòria de la temporada.
El Mollet va decantar el partit al seu favor a la primera meitat, sobretot a partir d'un primer quart excel·lent. La bona defensa va deixar el Palma amb només nou punts anotats. La defensa va ser una de les claus del partit; els de Marsà van assecar completament Alberto García, el millor home de l'equip balear –fins ara màxim encistellador de l'equip– i el Palma es va veure incapaç de remuntar els vint punts amb què els molletans guanyaven en arribar al descans.
Bernat Álvarez i Santi Serratacó van passar dels 20 punts en un partit en què també va destacar el paper de David Ponsa.

Els protagonistes

Publicat el 29 d'octubre de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Golejada per pujar al quart lloc

L'Esport Club Granollers venç el Figueres (3-0) i se situa en zona de 'play-off' d'ascens 
Xavi Mas

L'Esport Club Granollers ja suma vuit jornades sense perdre i, amb les dues últimes victòries, se situa ja en la zona de promoció d'ascens –quart–. Els de José Solivelles van ser millors que el Figueres, sobretot a la segona part, en què van demostrar molta més eficiència de cara a porteria. El Figueres, llevat d'una ocasió al primer minut i una altra al minut 93, només va intimidar amb centrades a l'àrea que la defensa granollerina va saber resoldre eficaçment.
El partit va començar amb un ensurt majúscul que el Figueres no va saber aprofitar i que el porter Sergio Fernández va resoldre amb seguretat. Després, malgrat que atacava cap a l'àrea més embassada per la pluja , l'Esport Club va ser l'únic que va portar perill. Al minut quatre Pau Darbra va avisar amb un xut que va sortir massa alt i al 14 Guillem Pujol va fabricar una jugada, amb incertesa pels bassals, que va acabar en penal. Kilian Villaverde, però, va estavellar la pilota al pal. Després, molts xuts llunyans i un parell de bones aturades del porter del Figueres Aroca –en un xut de falta de Darbra i en un xut de Kilian– van conduir al descans.

El capità de l'Esport Club, Oriol Molins, intenta controlar la pilota, d'esquena a la porteria, abans que aquesta quedi frenada pels bassals d'aigua (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Tot just començar la segona part, Kilian va estavellar una altra pilota al pal però Dabra, molt atent, la va controlar amb el pit dins l'àrea petita i no va perdonar. El més difícil ja estava fet i els granollerins van mantenir el domini i les aproximacions. En un d'elles Kilian va rebre tot sol dins l'àrea i Dan Coll el va envestir en un clar penal. Aquest segon el va llançar Raúl Torres, que no va fallar. Cinc minuts més tard, en una jugada de gran combinació però un xic rebuscada en l'execució, Kilian va marcar el 3-0 després d'una altra bona aturada d'Aroca –el millor del Figueres.
Els empordanesos ho van provar penjant pilotes a l'àrea i, al minut 93 Marc Gelmà, arribant en cursa, va provar fortuna de lluny però el pal va escopir el seu xut.


Publicat el 29 d'octubre de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)