dissabte, 17 de setembre del 2016

El Fraikin sua de valent en l'estrena a casa

Els de Carlos Viver es mantenen ferms tot i l'exigència del Ciudad Encantada

Xavi Mas

Passat el tràngol de l’inici de la competició al Palau Blaugrana, dimecres el Fraikin BM Granollers començava, al Palau d’Esports, l’altra lliga, la dels 13 equips que lluitaran amb els de Carlos Viver per unes posicions de mèrit que, com es va poder veure, es vendran caríssimes. El Liberbank Ciudad Encantada, que venia de guanyar el Bada Huesca de 10 gols, va posar en seriosos problemes un equip granollerí que, malgrat tot, se’n va sortir bé.
Als de Viver encara els falta conjunció –tant en atac com en defensa–, precisió –sobretot en atac– i més aportació d’algunes de les noves incorporacions com Michal Kasal o Vladan Loncar –Álamo, lesionat, encara no ha pogut debutar–, però va demostrar contra l’equip de Conca una gran capacitat de lluita i una mentalitat guanyadora, gràcies a les quals van endur-se els dos primers punts de la temporada.
Tot i que el partit va començar amb una aturada del porter visitant i un gol de Marc Canyigueral, els granollerins van dominar el marcador pràcticament tot el partit –el 0-1 i el 17-18 van ser els únics avantatges del Ciudad Encantada durant tot el matx–. Un primer parcial de 4-0 va posar als de Viver per primera vegada tres gols amunt (4-1) en un partit en què els avantatges granollerins van oscil•lar entre l’un i els tres gols, amb un màxim avantatge de quatre gols a la segona part.

Gonzalo Porras intenta regirar-se davant la defensa de David Mendoza (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
SUPERIORITATS FLUIXES, INFERIORITATS FORTES
Els jugadors del Fraikin van saber gestionar bé les situacions d’inferioritat numèrica –dues– però, curiosament, van estar molt espessos en les de superioritat –cinc–, un dels motius pels quals el partit no es va decidir fins al final.
El partit va transcórrer en situacions de parcials d’uns i altres, reaccionant sempre als temps morts demanats tant per Lidio Jiménez com per Viver –el tècnic visitant aturava el joc perdent de tres i Viver l’aturava veient que els de Conca igualaven el partit després en pocs minuts–. Amb aquesta dinàmica es va arribar al descans amb un mínim avantatge granollerí (16-15).

FINAL D’INFART SUPERAT AMB BONA NOTA
La segona part va ser pràcticament calcada, amb un avantatge visitant poc després de la represa i una reacció granollerina acte seguit. Els de Viver no van saber trencar el partit quan en van tenir l’oportunitat –una situació de doble superioritat, amb 21-20, que va acabar amb empat a zero– però van mantenir el cap fred i van aconseguir mantenir el marge de tres gols estable per arribar al 31-27 definitiu.

Els protagonistes *

* Cal aclarir que l'estadística oficial no es correspon amb la realitat del que va succeir al partit. El resultat final no és 31-29 sinó 31-27, Figueras va marcar 8 gols i Porras 3, i Marc Guàrdia sí va jugar durant 20 minuts a la segona meitat. També hi ha errors en l'estadística del Ciudad Encantada.

El post-partit

L'equip ha estat lineal durant els 60 minuts. (Carlos Viver)

Carlos Viver va donar per bo el patiment sofert durant tot el partit, bàsicament perquè el resultat va ser positiu i perquè li va deixar bones sensacions la feina dels seus jugadors. “Necessitàvem un partit així. Ells són un equip que s’arrapen a la pista fins el final i ens han obligat a fer-ho nosaltres també”, va començar dient. “L’equip ha volgut lluitar i s’ha sabut sobreposar a tots els parcials que encaixàvem per part d’ells”, va seguir. “Durant la pretemporada ens havia faltat un partit com el d’avui, en què la feina de l’equip ha estat lineal durant els 60 minuts”, va afegir.
Viver va reconèixer que l’equip havia comès imprecisions i va explicar que era una cosa totalment normal. “Les imprecisions seran una de les tòniques habituals dels primers partits de la temporada, però de mica en mica els equips aniran millorant i nosaltres també”, va dir. “A més, els altres equips també juguen i el Ciudad Encantada és un molt bon equip, com ja va demostrar contra el Bada Huesca al primer partit. Estaran a la part mitjana-alta de la classificació”, va afirmar el tècnic granollerí.

L'entrenador del Fraikin va acabar satisfet del partit dels seus homes (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
L’equip va palesar mancances i l’entrenador del Fraikin les tenia ben identificades al final del partit. “Encara falta una mica més d’intensitat defensiva, una mica més d’aportació de la porteria –24% entre Pol Sastre i Marc Guàrdia– i una mica més de xut exterior”, va explicar. “Són situacions que s’aniran polint a mesura que passin els partits i quan això passi l’equip es trobarà més còmode damunt la pista. Tot i això, avui els jugadors han estat correctes, sobretot tenint en compte que veníem de la clara derrota contra el Barça”, va afegir. També va destacar com a moment negatiu la situació de doble superioritat desaprofitada a la segona part “no només pel fet de no aprofitar-ho al marcador sinó perquè això també pot implicar inseguretats en el joc, en l’aspecte anímic, i fer-te estar a disgust”, va concloure el tècnic.

Diumenge el Fraikin visita la difícil pista del Benidorm

Sense gaire temps per descansar, l’equip afronta dos partits més en una setmana; diumenge a la pista del BM Benidorm i dimecres vinent, de nou al Palau d’Esports, contra el Recoletas Atlético Valladolid. El primer, a Benidorm, no serà gens fàcil segons Viver. “Allà ja hi vam patir molt la temporada passada –el partit va acabar amb derrota per 23-21– perquè és un equip que juga molt bé i està ben treballat tàcticament”, va explicar Viver. El Benidorm té una primera línia molt potent, difícil de controlar en les situacions d’encreuament, té dos pivots de característiques diferents i l’equip adequa el treball tàctic en funció de quin dels dos està a pista i sap defensar bé tant en defensa 6-0 com en defensa oberta 5-1.

Publicat el 16 de setembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)