dissabte, 17 de gener del 2015

Il·lusió

El somni del KH-7 BM Granollers continua ben viu. Almenys així ho va deixar clar dissabte passat al partit de Copa de la Reina davant el BM Porriño, on l'ambició, l'afany de superació i, sobretot, la il·lusió, van poder més que l'experiència d'un conjunt gallec que a la lliga ja havia vençut a les granollerines -va ser la primera d'un seguit de set derrotes- i que arribaven al Palau d'Esports de Granollers com a grans favorites per passar als quarts de final.
L'equip que dirigeix José Luis Villanueva va arribar a la nova categoria sense experiència però amb tota la il·lusió del món. Aquesta il·lusió -tot i haver començat amb una derrota lògica contra el vigent campió Bera Bera- es va traduir en dues victòries consecutives al Palau davant una afició que està responent -val a dir que podria fer-ho una miqueta més- a la crida de l'equip. L'efecte "cava" però, -m'entendreu si comparo la trajectòria de l'equip amb el d'una ampolla d'un bon cava català, plena d'energia quan se li treu el tap però que va perdent gas a mesura que roman oberta- es va apropiar de l'equip després d'aquelles dues victòries seguides i van arribar set derrotes consecutives que, malgrat tot, no han fet defallir l'equip.
La manca d'experiència en la categoria, sumada a les nombroses lesions de jugadores importants que va patir l'equip, van suposar una llosa massa pesada per tancar l'any 2014. Però l'equip de Villanueva no s'ha deixat endur pel desànim i, amb l'arribada del nou any i la recuperació de jugadores, ha recuperat la il·lusió després d'una victòria en una competició totalment nova que li ha de servir per retrobar el camí a la lliga.
En aquest sentit, el partit d'avui contra el Clínicas Rincón Málaga Costa del Sol esdevé de gran rellevància. L'equip andalús, amb dues victòries i vuit derrotes igual que l'equip granollerí, és un rival directe de les de Villanueva en la lluita per evitar la zona de descens i una victòria podria reimpulsar l'equip de cara al que resta de temporada.
I com que una imatge val més que mil paraules -perdoneu que no les hagi comptat però és el que diu la dita-, valgui aquesta fotografia per encoratjar l'equip a seguir creient en el seu somni.

L'equip celebra eufòric la classificació pels quarts de final de la Copa de la Reina (Fotografia: XAVIER SOLANAS)