dimecres, 20 de novembre del 2019

El somni europeu continua

L'equip de Robert Cuesta domina de principi a fi i repeteix victòria, a Minsk (32-33)
EL 9 NOU

L'aventura europea del KH-7 BM Granollers tindrà, com a mínim, un episodi més. L'equip que entrena Robert Cuesta, que viatjava a Minsk amb els cinc gols de renda aconseguits diumenge passat en un fantàstic partit d'anada històric, no només va fer valer aquesta renda favorable, sinó que es va permetre el luxe de tornar a derrotar l'equip bielorús (32-33) en un partit que va dominar de principi a fi.
Va ser històric acabar en quarta posició de la lliga la temporada passada per poder accedir a la Challenge Cup, i ara, aquest equip que sembla tocat per una vareta màgica escriu una nova pàgina en la història del club classificant-se pels vuitens de final d'aquesta competició europea.
Es podia esperar, per part del Minsk, un setge constant per tal de recuperar ben aviat el desavantatge amb què començaven el partit, però va ser tot al contrari. El KH-7 va començar amb un parcial de 0-3 –dos gols seguits de Giulia Guarieiro, una aturada de Nicole Wiggins, una bona defensa amb pèrdua de pilota local i un contraatac de Carmen Prelchi– i tots els temors es van esvair.
Aquest avantatge de 8 acumulat –va arribar a ser de 9 amb l'1-5 i el 2-6– va permetre a les de Cuesta jugar amb calma i tranquil·litat, movent la pilota –i la defensa bielorussa– i allargant els atacs buscant la millor opció i mantenint la solvència davant la primera situació d'inferioritat –exclusió de Lora Sarandeva.

Jugadores, cos tècnic i directiva fan pinya, davant del Palau d'Esports, diumenge, en la rebuda que alguns aficionats els van dispensar en arribar de Minsk (Fotografia: BM GRANOLLERS)
Dues pèrdues seguides, al límit del quart d'hora de joc, van permetre al Minsk empatar a 9. Les de Konstantin Charovarov, en una petita fase de desencert granollerí, van arribar a disposar de quatre atacs per posar-se al davant, però els van fallar tots –l'equip bielorús només semblava fer mal al contraatac i amb els nombrosos penals transformats per Liliya Artsiukhovich– i ràpidament el KH-7 va tornar a eixamplar les diferències fins als tres gols (13-16) –gol d'Ona Vegué de camp a camp a porteria buida.
LA DEFENSA DAVANT EL 7 CONTRA 6, MILLOR
A la mitja part s'hi va arribar amb dos gols de marge (15-17), una diferència al voltant de la qual va fluctuar el partit durant tota la segona part i que deixava el Minsk amb molts deures per davant. Algunes incursions de Maria Kanaval, entrant als sis metres fent eslàloms per evitar la defensa granollerina, o alguna connexió aïllada amb les pivots –Hanna Sukhamirava i Valeryia Hutava en els atacs 7 contra 6– van ser tot el bagatge d'un Minsk que no semblava molt convençut de poder remuntar el partit i l'eliminatòria.
Les de Cuesta van seguir explotant els nervis locals amb molt de seny en atac i molta intensitat en defensa i només als últims minuts van veure com el Minsk feia un últim intent de, com a mínim, no perdre el partit. Marta Mera, amb una doble intervenció en l'últim atac del partit, va evitar l'empat a 33 i va desfermar l'eufòria a la banqueta.
Amb la classificació a la butxaca, l'equip marxa a unes merescudes vacances fins als voltants de Nadal, que tornarà la lliga –a la pista de l'Elx–. La Challenge Cup tornarà a escena l'1 de febrer.


El post-partit
Totes les jugadores han estat perfectes. (Robert Cuesta)
L'alegria era màxima damunt la pista en acabar el partit, i aquesta alegria la va palesar Robert Cuesta al final del matx. "No puc destacar cap jugadora per damunt de cap altra. Ha estat un triomf de tot el col·lectiu. Totes les jugadores han estat perfectes i la banqueta ha estat de 10", va afirmar en declaracions a Ràdio Granollers.

Robert Cuesta fa el senyal de la victòria mentre celebra un dels gols del partit d'anada (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Al final del partit d'anada Cuesta esperava trobar-se un ambient hostil a Minsk, però va reconèixer que no havia estat així. "El públic ha animat moltíssim i, malgrat que no els enteníem, han estat totalment respectuosos. Un ambient molt maco", va dir el tècnic del KH-7, que no té cap preferència de rival pel sorteig. "Que ens toqui qui ens toqui. La il·lusió serà tornar a passar de ronda", va afirmar.
Per la seva banda, també en declaracions a Ràdio Granollers, Carmen Prelchi va admetre que havia sortit tot com estava previst. "Teníem clar què volíem fer i ens hem sentit molt còmodes portant-ho a la pràctica", va explicar la pivot.

Publicat el 18 de novembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)