divendres, 26 de maig del 2017

Tarda de comiats i homenatges

Fotografia: TONI TORRILLAS
Xavi Mas

Tant al final del partit entre el Fraikin i el Naturhouse, com en el posterior del femení entre el KH-7 i l'Helvetia Alcobendas, va ser moment de comiats. Carlos Viver, Vicente Álamo, Álvaro Ferrer i Adrià Pérez primer, i José Luis Villanueva, Anna Pi i Jèssica Bonilla després, van rebre obsequis per part del club pels seus comiats. Viver i Villanueva van desitjar molta sort i molts èxits als seus successors, els fins ara segons de bord Antonio Rama i Robert Cuesta, i especialment emotius van ser els comiats d'Álamo i Ferrer. Ferrer es va emocionar agraint el suport del seu pare, present a la grada, mentre que Álamo va voler agrair al club, i a Carlos Viver i Antonio Rama en especial, l'oportunitat de poder tornar a jugar. "No hi ha res que un esportista desitgi més que acomiadar-se a la pista, i si pot ser, davant dels seus. Vosaltres m'heu permès poder fer-ho i us estic molt agraït", va dir.

Publicat el 22 de maig de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Fraikin ja té el quart lloc i l’EHF al sac

Adrià Figueras, amb 12 gols, protagonista d'una tarda amb les emocions a flor de pell
Xavi Mas

Ara sí. Feina feta i neguits fora. La setmana passada, contra el Bada Huesca, el Fraikin BM Granollers no va poder tancar l'objectiu com pretenia i es va deixar deures per les últimes dues jornades. Dissabte, novament al Palau, davant l'afició, i en una tarda molt emotiva, els de Carlos Viver van fer un partit gairebé perfecte davant el Naturhouse La Rioja i van aconseguir l'anhelat quart lloc que els portarà a Europa per quarta temporada consecutiva.
Si bé el Naturhouse no va ser el rival temible d'anteriors partits –ja no s'hi jugava res– no es pot desmerèixer el bon partit d'un Fraikin que va tornar a tenir en Adrià Figueras el referent, el nord de la brúixola que guiava l'atac. Ell solet va marxar al descans amb la meitat dels gols del seu equip –8 dels 16– i va acabar el matx amb un total de 12. També va destacar el gran partit d'Adrià Pérez –a qui el club va comunicar fa pocs dies que no comptarà amb ell de cara a la propera temporada–, que va estar incommensurable des de l'extrem i en transició ràpida –set gols de nou xuts.
El partit es va mantenir equilibrat fins a l'empat a 8, sobretot gràcies a les bones intervencions del porter Richard Kappelin –els ohs del públic no només es van sentir per les grans connexions amb Figueras ni per les seves espectaculars definicions–, però després el Fraikin va començar a doblegar la resistència dels de Jota González. Després de superar amb nota dues situacions d'inferioritat, la primera línia granollerina va començar a fer de les seves amb Figueras i ni Kappelin ho va poder impedir; així es va passar d'un 7 a 8 en contra a un 12-8 a favor.

L'extrem Adrià Pérez, en la imatge defensat per Rubén Garabaya, va acabar el partit amb set gols (Fotografia: TONI TORRILLAS)
BIDASOA A LA COPA I SENTÈNCIA A LA PISTA
El Fraikin va marxar als vestidors amb un bon 16-12 al marcador i durant el descans va saber que el seu rival als vuitens de final de la Copa del Rei seria el Bidasoa d'Irún. En tornar a la pista, lluny d'afluixar, el Fraikin va continuar marcant la pauta, i va obligar el tècnic visitant a aturar el joc al minut 36 amb 19-13. Els de González van aconseguir apropar-se, com a molt, a quatre gols (23-19), però els granollerins van defensar bé en les situacions de superioritat i, aprofitant l'atac de 6 contra 6 sense porter que va provar el Naturhouse, va sentenciar el matx amb un parell de gols a porteria buida de Gonzalo Porras i Álvaro Ferrer que van situar un irrecuperable 26-19 al marcador.
Aquest període del partit en el qual el Fraikin va rematar la feina va coincidir amb uns minuts de lluïment d'Adrià Pérez. "M'ha sortit un partit rodó, potser per ràbia o per orgull", va dir l'extrem esquerre. "Després de 10 anys al club esperava que una decisió així me la comuniquessin amb una mica més de temps. Ara no sé què passarà, si continuaré jugant a handbol o si faré una altra cosa", va afirmar dolgut.
VIVER, AGRAÏT AMB L'EQUIP
Per la seva banda el tècnic Carlos Viver va reconèixer que la diferència real entre el Naturhouse i el seu equip no són vuit gols. "Avui hem demostrat tenir molta gana, hem fet un partit molt seriós i hem trobat mecanismes en atac que no vam saber trobar contra el Bada Huesca", va dir. "Aquesta és una plantilla que ha lluitat sempre fins al final, amb totes les armes disponibles. Els ho vull agrair perquè la visió que es pugui tenir de mi, millor o pitjor, és molt millor gràcies a ells", va concloure.

Els protagonistes

El KH-7 s’acomiada de l’afició amb una contundent victòria contra l’Alcobendas

Xavi Mas

José Luis Villanueva, Anna Pi i Jèssica Bonilla, que deixen la disciplina del KH-7 BM Granollers, es van poder acomiadar de l'afició de la millor manera possible contra l'Helvetia Alcobendas. L'equip granollerí va marcar la pauta des de l'inici i no va donar cap mena d'opció a un Alcobendas, que amb la derrota es veu obligat a lluitar fins a l'última jornada per no perdre la categoria.

La jugadora de l'Alcobendas Noelia Cardador intenta aturar una jugada d'atac de la granollerina Judith Vizuete (Fotografia: TONI TORRILLAS)
El KH-7 va començar el partit amb una defensa molt intensa, corrent en contraatac i atacant amb molt d'encert, i va aconseguir un parcial de 5-0 que va encarrilar el matx. Amb una Laura Steinbach incommensurable en la direcció de joc, l'equip de Villanueva va anar augmentant les diferències de mica en mica fins a arribar al descans amb 10 gols de renda, una diferència que encara va créixer més a l'inici de la segona meitat davant d'un equip que no trobava la manera d'atacar la defensa granollerina més enllà de les transicions ràpides, amb Raquel Navas com a màxima exponent, tant des de l'extrem com en contraatac.