dijous, 2 de febrer del 2017

Els penals, la creu del KH-7

L'equip de José Luis Villanueva falla sis penals i perd contra el Mecalia Atlético Guardés

El KH-7 BM Granollers no va poder mantenir la ratxa de victòries davant el Mecalia Atlético Guardés, amb qui va perdre per un ajustat 20 a 22. L'equip de José Luis Villanueva va demostrar que pot plantar cara a qualsevol rival –el conjunt gallec és el segon classificat– però aquest cop petits detalls no els van permetre aconseguir la victòria. Aquests petits detalls, al partit de diumenge, van ser els errors en els llançaments de penal –les granollerines en van fallar sis dels set llançats.

La pivot del KH-7 Kaba Gassama va marcar quatre gols i va forçar bona part dels penals de què va disposar l'equip (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Com si fos una repetició del partit de la setmana passada a Alcobendas, l'equip de Villanueva va començar defensant molt intensament i fruit d'això, i de l'encert ofensiu, va aconseguir un parcial de 3-0 inicial i no va encaixar el primer gol fins gairebé al minut vuit. La bona defensa i les imprecisions inicials de l'equip gallec van permetre arribar al minut 10 mantenint la diferència de tres gols (4-1) favorable al KH-7, però el Mecalia Atlético Guardés va reaccionar i va empatar al quart d'hora amb dos gols seguits de contraatac. Villanueva va demanar temps mort i Judith Vizuete va mantenir les granollerines per davant. Un avantatge que el KH-7 va mantenir durant tota la primera meitat, d'entre un i dos gols i que va tornar a la màxima expressió –tres gols– tot just arribar al descans després d'un gol de Lora Sarandeva a aprofitar el rebuig d'una aturada d'Estela Carrera.
CARRERA ES FA GRAN SOTA ELS PALS
La portera visitant Estela Carrera, que havia començat el partit des de la banqueta, va ser l'autèntica heroïna del seu equip. Tot just començar la segona part va aturar un intent de vaselina de Míriam Gonzàlez i un penal a Buforn –el primer dels cinc que va aturar–. L'equip de Villanueva es va mantenir al davant fins al 15-14 però cada vegada li costava més trobar situació de llançament i el Guardés va capgirar el marcador. L'equip gallec va agafar un avantatge de quatre gols i va alentir el joc excessivament mentre el KH-7 provava de retallar les diferències atacant en superioritat. Però era massa tard.

Publicat el 30 de gener de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El CB Granollers perd davant l’Arenys Bàsquet, un rival directe

El CB Granollers fa setmanes que repeteix el mateix dibuix de partit: mal inici i intent de remuntada a la segona part que es queda curt. Aquest cop, va ser contra un dels seus rivals directes, l'Arenys Bàsquet, que fa més dolorosa la derrota. L'equip del Maresme va dominar sota els taulers amb Gibert, Kovacevic, i sobretot Redmon, i va aconseguir una àmplia renda abans del descans que les granollerines van intentar retallar. Un parell de pèrdues de pilota amb 46-52 al marcador van trencar la remuntada i l'Arenys, amb punts de Gibert i Redmon, van rematar la victòria visitant.