dijous, 25 de gener del 2018

Explosió d'inici, desconcert final i primera derrota

Després de començar l'any amb una golejada a domicili, el CF Vall d'en Bas -segon classificat a tres punts, amb un partit pendent de jugar- era una bona prova de foc per l'aleví A del CF Les Franqueses, líder en solitari. Els nanos d'en Diego van començar el partit pletòrics i semblava que encarrilaven el partit i consolidaven el liderat, però els nanos del Vall d'en Bas es van refer i, aprofitant un xic de nervis dels de les Franqueses, van aconseguir capgirar el marcador i empatar en la classificació -encara amb el partit pendent de jugar.

En Pau, que va marcar el primer gol, intenta regatejar en Sergi (Fotografia: ESTHER MAS)
Faltava veure com reaccionaria l'equip d'en Diego en un camp de gespa natural, que en arribar estava força glaçadet però que a l'hora del partit estava prou en condicions... I no va semblar que l'adaptació fos dolenta, intentant jugar la pilota i dominant a un equip que va començar el partit tancat al darrere i que intentava sortir a la contra. El domini es va traduir en gols ben aviat; al minut sis en Miki va treure de banda, la pilota es va passejar per l'àrea sense que ningú la toqués -ni d'uns ni d'altres- i li va caure a en Pau que va etzibar un fort xut ras que va superar en Nil per baix. I en la jugada següent l'Àlex va fer el 0-2 després d'una bona centrada des de la dreta. El partit es posava de cara, i més quan, després de dos intents del Vall d'en Bas que van sortir fora, l'Àlex feia el 0-3 a la sortida d'un córner. I podia haver arribat algun gol més però el xut de l'Ibra a l'últim minut va sortir fregant el pal.

L'Àlex a punt de marcar un dels dos gols que va fer durant el primer quart (Fotografia: ESTHER MAS)
El segon quart va començar amb la mateixa dinàmica de domini i creació d'ocasions -sense encert- però de mica en mica els de la Garrotxa van anar ficant-se dins del partit i menjant-li terreny als nois d'en Diego. L'Ibra va començar estavellant un xut al travesser i fent treballar en Nil amb un altre xut llunyà o amb un xut de falta que el porter garrotxí no va blocar. També en José va posar a prova en Nil, però cap d'aquestes ocasions va acabar en gol i sí que ho va fer el primer xut entre els tres pals del Vall d'en Bas; un xut creuat de l'Arnau, entrant per la banda dreta sense que en José el pogués aturar.
NERVIS, PRESSES, GOL ANUL·LAT I DECEPCIÓ
En José, que havia aturat un xut de falta de l'Albert al temps afegit del segon quart, va tornar a aturar un xut de falta -aquest cop a l'Oriol- al començament del tercer quart. Un quart en què cada vegada dominava més el Vall d'en Bas però sense crear massa perill, i un quart en què l'àrbitre va anul·lar -injustament- un gol de l'Àlex per fora de joc -que no era-; en Pau, en una de les seves pujades per la banda, va provar un xut creuat que va anar al pal. El refús el va pescar l'Àlex, venint des del darrere i avançant a un defensa local, però l'àrbitre va anul·lar-li el gol per fora de joc!! El Vall d'en Bas va seguir apretant i, en un córner va arribar el 2-3; els jugadors locals van intentar obstaculitzar en José perquè no pogués sortir de la porteria. Pres per la ràbia, el porter de les Franqueses va sortir amb tot per refusar la centrada al segon pal i es va endur per davant l'Arnau, el mateix que va transformar el penal.

En José intenta refusar de cap en el córner que acabaria en penal i en el 2-3 del Vall d'en Bas (Fotografia: ESTHER MAS)
Amb el penal s'havia acabat el tercer quart i el 2-3 va posar nerviosos als jugadors d'en Diego, que van cometre dues errades tot just començar l'últim quart; en la primera l'Arnau, sol dins l'àrea, va rebre una pilota morta i va fer l'empat. En la segona, un mal refús enrere el va caçar l'Albert, que va superar en Fassoun amb una vaselina. A partir d'aquest gol, i fins el final, l'equip ho va provar, amb més ganes que no pas encert pels nervis que provocava una possible primera derrota. El temps va anar passant sense que hi hagués ocasions de perill i, al final, es va confirmar la decepció.
Va faltar continuïtat i van sobrar presses i nervis, però és una derrota que es podia produir i que, sens dubte, posarà emoció a la lluita per l'ascens. Som-hi!!

Golejada per començar el 2018

L'aleví A del CF Les Franqueses va començar l'any 2018 com havia acabat el 2017, guanyant. I ho va fer al camp del CF Atlètic Riudeperes, un camp de petites dimensions que va ser motiu de discussió abans de començar el partit. El cert però, és que les dimensions del camp no van ser obstacle perquè els nanos del Diego assolissin la dotzena victòria de la temporada.
Al primer quart ja es va poder veure quina era la tàctica de l'equip osonenc, aprofitant les mides del camp per provar xuts de lluny buscant porteria. Però el domini va ser per Les Franqueses, amb un munt d'ocasions que van sortir fora per poc fins que al minut 14 l'Ibra va encertar a marcar amb un xut creuat. L'Àlex per dues vegades, l'Íker i l'Ibra -al pal- van provar sort abans del 0-1 mentre que en Fassoun només va haver de refusar un xut de falta.
Aquest és un dels dos xuts que l'Ibra va estavellar als pals de la porteria local (Fotografia: SUSANA SERRANO)
Al segon quart, tot just començar, en Pau va forçar un córner amb un bon xut i del córner en va sorgir un altre bon xut, aquest cop de l'Èric, per fer el 0-2. Després hi va haver un doble xut d'en Bruga -un xut de falta i el posterior refús que li va tornar a caure a ell- i un parell d'aturades d'en José abans que en Bruga marqués el 0-3; en Pau va interceptar una pilota al mig del camp, la va passar a l'Ibra i aquest a en Bruga, que va definir amb molta habilitat. Un minut abans del descans, poc després d'una altra aturada d'en José, va arribar el 0-4 de l'Ibra.

TÍMIDA REACCIÓ LOCAL
L'Ibra havia tancat el segon quart amb un gol i el José va obrir el tercer amb un altre, el cinquè, en aprofitar el refús del porter a un xut de falta d'en Pau. Però el partit es va descontrolar tot d'una; algunes decisions de l'àrbitre van acabar traient de polleguera als jugadors del Diego -en José va veure targeta per protestar- que, just després d'estavellar una pilota al pal -l'Ibra-, van veure com els jugadors del Riudeperes s'escapaven per velocitat i marcaven l'1-5 -en John Wilder-. L'equip perdia en els un contra un i, acte seguit, amb un xut de lluny, en Nana Takyi marcava el 2-5. Per sort, es va acabar el temps...
Al començament de l'últim quart encara hi va haver algun ensurt però en Fassoun va aturar bé el xut dels osonencs. També hi va haver alguna decisió arbitral controvertida -penal a Bruga que acaba en fora de porteria- però, per sort, el desconcert va anar oblidant-se amb un xut de l'Àlex que va sortir fregant el pal i amb el 2-6 definitiu de l'Ibra en un xut de falta.

Vídeo: ESTHER MAS