dimarts, 22 de novembre del 2016

La victòria de l’Esport Club, el millor d’un partit per oblidar

El gol d'Alejandro talla una ratxa de cinc derrotes i un empat en les últimes sis jornades
Xavi Mas

Esport Club Granollers i Júpiter, en un partit d'urgències per a tots dos equips –el Júpiter per sortir de la zona de perill i els granollerins per tallar la mala dinàmica de resultats– van oferir un partit per oblidar del qual el millor, en clau granollerina, va ser la victòria i el golàs d'Alejandro. Tots dos equips van intentar controlar el joc i la possessió però cap d'ells va ser capaç de ser precís més enllà del mig del camp, creant perill només a pilota aturada i en jugades aïllades com la que va suposar l'únic gol del partit.
La victòria dels d'Albert Cámara suposa pujar fins a l'11è lloc de la classificació i, sobretot, trencar una ratxa de sis jornades sense guanyar –cinc derrotes i un empat.
El partit va començar amb molt de joc al mig del camp, imprecisions al davant i perill creat en pilotes penjades a l'àrea. La primera gran ocasió va arribar al minut 11 amb un xut de Darbra ajustat al pal dret que Colchero va refusar a córner i no va ser fins al minut 26 que no va arribar la primera pels granollerins, en una centrada des de la dreta de Carrillo que Joel va rematar per damunt del travesser. De l'ensurt a la porteria del Júpiter es va passar a l'ensurt a la de Colchero, que va evitar que un remat en semierrada de Blasco entrés ajustat al pal esquerre de la porteria granollerina. I d'aquí i fins al descans, un parell de xuts llunyans i sense encert; el primer del Júpiter, a peus de Blasco, que va sortir per damunt del travesser, i el segon per l'Esport Club, de Javi Sánchez i que va aturar l'exporter granollerí Iván Fuentes.

El migcampista de l'Esport Club Joel Sánchez protegeix la pilota davant de la pressió del jugador del Júpiter Joan Vives (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
GOLÀS D'ALEJANDRO I MANCA DE CONTINUÏTAT
Tot just començar la segona meitat Darbra va fer treballar Colchero en una gran jugada personal per la banda dreta de l'atac del Júpiter –Darbra, de llarg, va ser el millor jugador dels barcelonins–, però el gol va arribar per part granollerina; Valls, des de camp propi, va penjar a l'àrea una falta comesa sobre Héctor. El refús del Júpiter va quedar curt i la pilota li va arribar a Alejandro, que va engaltar un bon xut de rosca, al sobrebot, que va anar a l'escaire –Fuentes la va arribar a tocar però no la va poder aturar.
Poc després, Carrillo al 58 i Alejandro al 59, van tenir dues ocasions seguides per marcar però els seus remats van sortir fora. El Júpiter, amb més cor que cap, va intentar buscar Uroz dins l'àrea però aquest no va estar gens fi en la definició –un parell de rematades–. Al temps afegit, en un contraatac, Cano no va veure que Fuentes estava fora de la porteria, va seguir la jugada i dins l'àrea ni ell ni Hidalgo van saber definir i Alejandro la va acabar xutant als núvols.

Els protagonistes

Publicat el 21 de novembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Sisena victòria en un bon inici i un bon final de partit

Els de Manel Blanco guanyen gràcies a un bon inici i final de partit
Xavi Mas

Un bon inici de partit i un bon final van servir perquè el CB Granollers s'emportés la victòria (79-71) davant un Sol Gironès Bisbal Bàsquet que va aprofitar la irregularitat granollerina al segon i tercer quarts. La victòria apropa els granollerins al líder Mataró, que va perdre.

Ignasi Maspons va ser un dels jugadors destacats del partit de dissabte (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Els de Manel Blanco, amb una defensa molt intensa, van fer una bona sortida amb ràpids contraatacs però el Sol Gironès es va posar amb un 4-8 que els granollerins van capgirar per acabar el primer quart per davant (24-15). Durant el segon i sobretot el tercer quarts, els triples dels empordanesos els van tornar a posar per davant però van fallar molt en atac en un últim quart en què Farrando, amb nou punts consecutius, va tornar a posar els granollerins per davant (67-61), amb un marge irrecuperable pels empordanesos.

Els protagonistes

Publicat el 21 de novembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)