dimecres, 13 d’abril del 2016

Els tirs lliures, la creu del Granollers

Els de Blanco en fallen 11 als últims minuts

El CB Granollers va dominar bona part del partit i va tenir la victòria a tocar, contra el CB Cerdanyola, però la precipitació, els errors des de la línia de tir lliure –6 convertits de 17 llançats entre l'últim quart i la pròrroga– i la permissivitat arbitral en l'últim tram del matx van permetre al Cerdanyola endur-se la victòria per 68 a 71. Els de Manel Blanco, que tenen la permanència a tocar, s'hauran d'esperar alguna jornada més per rubricar-la –una victòria la propera setmana a la pista de l'Alpicat els la podria donar.

Pol Cervantes lluita una pilota amb Marc Jané del Cerdanyola (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Als primers minuts als de Blanco els va costar entrar en un partit que van començar a dominar a partir del minut cinc, gràcies a un parcial de 7-0 –del 2-5 al 9-5–. Un triple de David Garcia i dos tirs lliures de Nadal van obrir la primera gran escletxa (18-11), diferència que el Cerdanyola va reduir a dos punts a l'inici del segon quart (20-18) –dos triples fallats i dues pèrdues per part dels granollerins.
Un altre parcial de 7-0 va donar al Granollers el màxim avantatge de la primera meitat (27-18) però el Cerdanyola va sobreviure i va reduir-ho a cinc en arribar al descans. Va ser al tercer quart quan els de Blanco van arribar al màxim avantatge de tot el partit (46-35) però el Cerdanyola va augmentar el to defensiu fins al límit –permès pels àrbitres– i de mica en mica van anar retallant distàncies fins a posar-se per davant. Carles Homs va forçar la pròrroga amb dos tirs lliures (64-64) però allà els errors des de la línia de tir lliure –2 convertits de 8 llançats– van ser claus.

Publicat l'11 d'abril de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)