dissabte, 9 de maig del 2015

Jornada de nervis, emocions i xarxes socials pels equips de bàsquet vallesans

La jornada que comença aquesta tarda serà decisiva pel futur immediat dels equips vallesans de la Copa Catalunya i Primera Catalana de bàsquet. Com ja he explicat a l'article publicat a l'edició del divendres 8 de maig de 2015 del periòdic EL 9 NOU, la permanència automàtica del CB Granollers no depèn només de la seva victòria contra el Barberà sinó també de la derrota d'un tercer -l'Argentona, que juga a casa contra un equip descendit-, mentre que l'opció del CB Mollet de poder tornar a la Lliga EBA sí depèn només d'una victòria.
Però a Primera Catalana hi ha dos dels quatre equips vallesans que es juguen mantenir-se o perdre la categoria: el CB Cardedeu i el CB la Garriga. Dels dos equips, el Cardedeu és qui ho té menys complicat per mantenir-se; una victòria a la pista del Pineda li permetria evitar el descens directe i jugar les fases de permanència, això sí, amb el factor pista en contra -un possible tercer partit de desempat l'hauria de jugar lluny de Cardedeu-. Una derrota també li podria valdre per evitar el descens directe, sempre i quan el Garrotxa-Santjoanenc i el CB la Garriga no guanyessin els seus partits, perquè de fer-ho, el triple empat enviaria el Cardedeu a Segona Catalana. En aquest objectiu dels de David Planas, també hi juga en contra el fet de jugar fora de casa i que el seu rival, el Pineda, voldrà assegurar-se la permanència i evitar unes possibles fases de descens -si perdés i guanyés l'Arbúcies.
El CB la Garriga necessita guanyar i una carambola de resultats
El CB la Garriga en canvi, ho té força més complicat; la derrota l'enviaria directament a Segona Catalana mentre una victòria no necessàriament el salvaria del descens directe. L'equip de Rai Nualart necessita una victòria a la pista del Sant Narcís i que Palamós i Garrotxa-Santjoanenc -empatats a victòries- no guanyin. L'altra combinació que li permetria eludir el descens directe als garriguencs seria una victòria, combinada amb la del Garrotxa-Santjoanenc i una derrota del Cardedeu; en aquest cas, el triple empat seria el Cardedeu el perjudicat.
Els de Nualart no tindran fàcil aconseguir la carambola de resultats; jugaran fora de casa i el seu rival, el Sant Narcís, té una petita opció de jugar fases d'ascens amb una victòria. El rival del Palamós, el CB Quart, no s'hi juga res -faci el que faci jugarà fases de permanència- i el rival del Garrotxa-Santjoanenc, l'Escola Sant Gervasi-1 de Mollet, tampoc s'hi juga res -està fora de perill, guanyi o perdi.
Així doncs, les emocions estaran a flor de pell i els nervis segur que entraran en joc.
Esperem que tots tinguin molta sort i aconsegueixen els seus objectius!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada