dissabte, 5 de març del 2016

Un ECG de circumstàncies cau a casa golejat pel Vilafranca

Els del Penedès havien negat al Granollers l'ajornament del partit
Eduard Batlles

El Granollers va caure de forma clara a casa per 1-4 davant un Vilafranca en posicions de play-off d’ascens. Els vallesans no es van poder sobreposar a les múltiples baixes, tot i que durant la primera meitat i l’inici de la segona van jugar de tu a tu contra els del Penedès. De fet, l’EC Granollers havia demanat al Vilafranca l’ajornament del partit. “El president no hi va tenir problema, però l’entrenador s’hi va negar perquè va entendre que endarrerir el partit els suposava un problema”, explica un dels tècnics, Albert Garcia. La derrota final deixa l’EC Granollers amb un balanç de 5 punts dels últims 33 possibles i el partit d’aquest diumenge contra el Figueres serà clau per recuperar la moral de l’equip.

Tot i les absències de molts jugadors importants, el Granollers va plantar cara fins que les forces van aguantar (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
En els primers minuts de joc, l’àrbitre podia haver xiulat un penal prou clar sobre Roger Mora per una caiguda dins l’àrea. El Vilafranca, de mica en mica, es va anar entonant i una centrada des de l’esquerra la va aprofitar Oribe per fer el primer gol amb una rematada al primer toc. El Granollers, fresc en els primers minuts, va aconseguir empatar: Roger Martínez va fer un bon xut des de la mitja lluna i després de l’aturada de Ramos, Riki va posar el cap per fer l’1 a 1. Després del gol els vallesans es van trobar molt còmodes i podrien haver fet el segon, però va faltar decisió i contundència en els últims metres. Abans del descans va ser Ayala qui va rebre una passada dins l’àrea i va definir al primer pal per fer l’1 a 2.
A la represa, Roger Martínez va cometre un penal clar sobre Triguero, i el màxim golejador de la categoria es va encarregar de transformar-lo enganyant Ortega. Amb un Granollers abatut i ja sense forces, el Vilafranca va poder ampliar el marcador amb una pilota al pal i un parell de xuts amb perill que va aturar el porter vallesà. Els tècnics Víctor Vera i Albert Garcia van canviar homes tocats com Riki per fer entrar els dos juvenils que havien entrat a la convocatòria, Marc Vélez i Atanasio. Ja en els minuts finals, va ser un altre cop Oribe, amb una jugada personal, qui va donar l’estocada final al Granollers amb el definitiu 1 a 4.

El post-partit

Suspendre el partit anava en contra del meu equip. (Ivan Moreno)

Ivan Moreno (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
L’entrenador del Vilafranca, Ivan Moreno, ha explicat a EL 9 NOU els motius per refusar la petició del Granollers d’ajornar el partit. “Has de mirar que no suposi un inconvenient per al teu equip, i en aquest cas ens anava en contra. El partit l’hauríem d’haver jugat abans de Setmana Santa, just quan jo m’havia compromès amb els meus jugadors a donar-los vacances perquè tenim lliure i perquè s’estan comportant fantàsticament. A l’equip hi ha dos russos que ja tenen els bitllets i dos andalusos que també voldran marxar”, explica.
El tècnic, que assegura que va pensar en totes les alternatives, no ha trobat cap més data per jugar el partit. “A banda de la setmana de vacances, només hauríem pogut jugar entre els partits contra el Terrassa i el Prat o entre el Prat i l’Europa, tots ells partits de molt compromís per a nosaltres”, diu. Ivan Moreno lamenta la situació del Granollers però matisa que no és excepcional. “Nosaltres també hem viscut situacions semblants aquesta temporada: a la jornada 17, contra el Sant Andreu vaig anar amb cinc jugadors del filial i el porter del juvenil. Al següent partit érem 15 a la banqueta i vam perdre al camp del Montañesa”, recorda.
Per la seva banda, el secretari tècnic de l’EC Granollers, Dani Rizaldos, considera que els motius d’Ivan Moreno són “excuses”. “Saben les baixes que tenim. M’ha sorprès, perquè hi ha un codi ètic pel qual, quan passen aquestes coses els altres cedeixen, i ara no ho han fet”, diu.

Publicat el 4 de març de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)